PRIČE O HRANI - Darija Vranešić Bender
- Cijena
- 8 €
+ zaštita kupca 1,96 €
+ dostava od 1,90 €
Besplatna BOX NOW dostava do 31.12.
U Njuškalo aplikaciji
Više u Uvjetima promotivne akcije
Kupuj uz PayProtect od provjerenih prodavača uz garanciju povrata novca i sigurnu dostavu. Saznaj više
Šifra oglasa: 38590132
Osnovne informacije
- Lokacija
- Brodsko-posavska, Slavonski Brod, Mali Pariz
- Stanje
- rabljeno
Opis oglasa
Autor: Darija Vranešić Bender
Godina izdanja: 2013.
Opseg: 239 str.
Format: 17 x 24 cm
Podnaslov: od mesa do moussea
Uvez: meki
Knjiga „Priče o hrani“ drugi je hit doc. dr. sc. Darije Vranešić Bender, nutricionistkinje s bogatim iskustvom u različitim područjima znanosti, kliničkog rada i konzultantskih aktivnosti. Autorica vješto uvlači čitatelja u složeni svijet hrane na zanimljiv i poučan način. Riječ je o štivu koje se lako čita i koje, unatoč utemeljenosti na egzaktnim znanstvenim činjenicama iz područja nutricionizma i prehrambene tehnologije, te izraženom autorskom pristupu opisanoj problematici, posjeduje potrebnu univerzalnost, čineći knjigu bliskom svakom čitatelju.
Poput onih koji analiziraju, proučavaju i do detalja ispituju svaku svoju tvrdnju, Darija Vranešić Bender u zbirnim tekstovima iznosi provjerene i minuciozno složene činjenice o jelima, namirnicama i načinima prerade i pripreme jela. Ona, baš kao i poznati lik iz crtića Nick Praskaton (čiji mi se lik odmah prizvao u sjećanje, čim sam prvi put vidjela izvrsno dizajniranu naslovnicu) istražuje, jer je u suštini znanstvenik, ali na svima razumljiv i pristupačan način približava činjenice o stvarima, namirnicama, jelima, dodacima koji nas svakodnevno u kuhinji i na stolu okružuju.
Knjiga je podijeljena u tri dijela koji nose nazive „Kultura prehrane“, „Simbioza žlice i vilice“ i „Robovi okusa“. Prvi dio govori o odnosu čovjeka i hrane kroz neke nove i stare spoznaje o percepciji okusa, psihološkom doživljaju hrane i hranjenja te podastire osnovne činjenice o mediteranskoj prehrani kao zlatnom standardu moderne prehrane – u organoleptičkom i zdravstvenom smislu.
Drugi dio prikaz je različitih svakodnevnih namirnica – od kruha i žitarica, preko mesa, ribe, mliječnih proizvoda, piva, vina do različitih dodataka, poput šećera, soli, sladila i začina. Sve te namirnice prikazane su kroz prizmu kemije hrane u kuhinji, od povijesnih podataka do moderne molekularne gastronomije. Pritom su kemijske promjene koje se zbivaju u hrani tijekom pripreme objašnjene jednostavno, razumljivo, a ipak oplemenjuju znanje nevještih u kuhinji, kao i profesionalnih kuhara.
Treći dio simboličnog naziva „Robovi okusa“ donosi priče o nekim omiljenim jelima i njihovim osobitostima, poput čokolade, juhe, različitih pjenica, emulzija kao što je majoneza ili omiljene ledene delicije – sladoleda.
„Priče o hrani“ zapravo su zbirka intrigantnih priča koje otkrivaju što se doista kuha u vašoj kuhinji. Namirnice su secirane oštrim perom znanstvenice, zaljubljenice i vrhunske poznavateljice hrane. Knjiga je mikroskopski precizna, ali i sočna zbirka koja otvara nove horizonte spoznaje o hrani i kulinarstvu. Djelo je poučno i zanimljivo, a čita se kao krimić jer stalno iznosi nove i nove podatke koji privlače pozornost te, što je najvažnije, bude interes da sami eksperimentiramo i tražimo nova rješenja u kuhinji.
Jer, kao što autorica navodi: „Ne moramo imati doktorat znanosti da bismo znali kuhati, no neka osnovna znanja o kemiji, namirnicama i njihovoj pripremi ipak moramo usvojiti. Kuhanje nije ništa drugo nego kemija primijenjena u loncu. U svakom se loncu s hranom stavljenom na vatru naime odvija mnoštvo kemijskih procesa: neki povoljno djeluju na svojstva jela, dok druge treba izbjeći.“
Ako želite postati kreativni kuhar, čak i ako to već jeste, posegnite za zanimljivom knjigom „Priče o hrani – od mesa do moussea“ jer ćete se naći na raskrižju brojnih novih mogućnosti u pripremi jela. S tog raskrižja krenut ćete putem vlastite kreativnosti. Ova nova i jedinstvena knjiga u svijetu gastronomije, pravi je centar kristalizacije od koga se počinju stvarati novi inovativni kristali u obliku kreativnih recepata u kuhinjama chefova, gastronomada, zaljubljenika u kuhanje, ali i običnih, svakodnevnih domaćica i domaćina koji jednostavno nalaze strast u kuhanju i kušanju jela.
Knjiga je prvo izdanje u sklopu novopokrenute biblioteke „Proxima“ tvrtke C. T. – Poslovne informacije d.o.o., Zagreb, specijalizirane na području stručnog izdavaštva u medicini, a spomenuto izdanje iskorak je prema popularnom štivu namijenjenom širokom krugu čitatelja, koje će, međutim, biti poticajno i stručnoj medicinskoj javnosti, budući da je temeljna svrha knjige promicanje nutricionizma i kulture prehrane s ciljem unapređenja i očuvanja zdravlja.
Godina izdanja: 2013.
Opseg: 239 str.
Format: 17 x 24 cm
Podnaslov: od mesa do moussea
Uvez: meki
Knjiga „Priče o hrani“ drugi je hit doc. dr. sc. Darije Vranešić Bender, nutricionistkinje s bogatim iskustvom u različitim područjima znanosti, kliničkog rada i konzultantskih aktivnosti. Autorica vješto uvlači čitatelja u složeni svijet hrane na zanimljiv i poučan način. Riječ je o štivu koje se lako čita i koje, unatoč utemeljenosti na egzaktnim znanstvenim činjenicama iz područja nutricionizma i prehrambene tehnologije, te izraženom autorskom pristupu opisanoj problematici, posjeduje potrebnu univerzalnost, čineći knjigu bliskom svakom čitatelju.
Poput onih koji analiziraju, proučavaju i do detalja ispituju svaku svoju tvrdnju, Darija Vranešić Bender u zbirnim tekstovima iznosi provjerene i minuciozno složene činjenice o jelima, namirnicama i načinima prerade i pripreme jela. Ona, baš kao i poznati lik iz crtića Nick Praskaton (čiji mi se lik odmah prizvao u sjećanje, čim sam prvi put vidjela izvrsno dizajniranu naslovnicu) istražuje, jer je u suštini znanstvenik, ali na svima razumljiv i pristupačan način približava činjenice o stvarima, namirnicama, jelima, dodacima koji nas svakodnevno u kuhinji i na stolu okružuju.
Knjiga je podijeljena u tri dijela koji nose nazive „Kultura prehrane“, „Simbioza žlice i vilice“ i „Robovi okusa“. Prvi dio govori o odnosu čovjeka i hrane kroz neke nove i stare spoznaje o percepciji okusa, psihološkom doživljaju hrane i hranjenja te podastire osnovne činjenice o mediteranskoj prehrani kao zlatnom standardu moderne prehrane – u organoleptičkom i zdravstvenom smislu.
Drugi dio prikaz je različitih svakodnevnih namirnica – od kruha i žitarica, preko mesa, ribe, mliječnih proizvoda, piva, vina do različitih dodataka, poput šećera, soli, sladila i začina. Sve te namirnice prikazane su kroz prizmu kemije hrane u kuhinji, od povijesnih podataka do moderne molekularne gastronomije. Pritom su kemijske promjene koje se zbivaju u hrani tijekom pripreme objašnjene jednostavno, razumljivo, a ipak oplemenjuju znanje nevještih u kuhinji, kao i profesionalnih kuhara.
Treći dio simboličnog naziva „Robovi okusa“ donosi priče o nekim omiljenim jelima i njihovim osobitostima, poput čokolade, juhe, različitih pjenica, emulzija kao što je majoneza ili omiljene ledene delicije – sladoleda.
„Priče o hrani“ zapravo su zbirka intrigantnih priča koje otkrivaju što se doista kuha u vašoj kuhinji. Namirnice su secirane oštrim perom znanstvenice, zaljubljenice i vrhunske poznavateljice hrane. Knjiga je mikroskopski precizna, ali i sočna zbirka koja otvara nove horizonte spoznaje o hrani i kulinarstvu. Djelo je poučno i zanimljivo, a čita se kao krimić jer stalno iznosi nove i nove podatke koji privlače pozornost te, što je najvažnije, bude interes da sami eksperimentiramo i tražimo nova rješenja u kuhinji.
Jer, kao što autorica navodi: „Ne moramo imati doktorat znanosti da bismo znali kuhati, no neka osnovna znanja o kemiji, namirnicama i njihovoj pripremi ipak moramo usvojiti. Kuhanje nije ništa drugo nego kemija primijenjena u loncu. U svakom se loncu s hranom stavljenom na vatru naime odvija mnoštvo kemijskih procesa: neki povoljno djeluju na svojstva jela, dok druge treba izbjeći.“
Ako želite postati kreativni kuhar, čak i ako to već jeste, posegnite za zanimljivom knjigom „Priče o hrani – od mesa do moussea“ jer ćete se naći na raskrižju brojnih novih mogućnosti u pripremi jela. S tog raskrižja krenut ćete putem vlastite kreativnosti. Ova nova i jedinstvena knjiga u svijetu gastronomije, pravi je centar kristalizacije od koga se počinju stvarati novi inovativni kristali u obliku kreativnih recepata u kuhinjama chefova, gastronomada, zaljubljenika u kuhanje, ali i običnih, svakodnevnih domaćica i domaćina koji jednostavno nalaze strast u kuhanju i kušanju jela.
Knjiga je prvo izdanje u sklopu novopokrenute biblioteke „Proxima“ tvrtke C. T. – Poslovne informacije d.o.o., Zagreb, specijalizirane na području stručnog izdavaštva u medicini, a spomenuto izdanje iskorak je prema popularnom štivu namijenjenom širokom krugu čitatelja, koje će, međutim, biti poticajno i stručnoj medicinskoj javnosti, budući da je temeljna svrha knjige promicanje nutricionizma i kulture prehrane s ciljem unapređenja i očuvanja zdravlja.
Karta
Napomena: Prikazana je približna lokacija
arciadam
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: 35000 Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Hrvatska
- Oglas objavljen
- 18.12.2025. u 23:42
- Do isteka još
- Oglas prikazan
- 283 puta
arciadam
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: 35000 Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Hrvatska




