• Kontroverze iz suvremene hrvatske povijesti  2 - PRILIKA !
  • Nemoj propustiti priliku!

Kontroverze iz suvremene hrvatske povijesti 2 - PRILIKA !

Cijena
5 €
Šifra oglasa: 21486699

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Plišac
Stanje
novo

Opis oglasa

Novo , stanje 10/10 526 str.
Jandrić, Berislav - Kontroverze iz suvremene hrvatske povijesti 2 - Osobe i događaji koji su obilježili Hrvatsku povijest nakon drugog svjetskog rata 526 str
Rasprave, događaji koje su ovdje prezentirani, studentske demonstracije 1968. u Zagrebu, progon i represije prema članovima i rukovodstvu Matice hrvatske nakon sloma hrvatskog proljeća, stajališta i prijepori hrvatske političke emigracije, izneseni u najpoznatijemu hrvatskom emigrantskom časopisu Hrvatskoj reviji, odrednice su ili kameni međaši suvremene povijesti Hrvatske. Svi ti događaji imaju svoje heroine i heroje, osobe koje su dodirnule zvijezde, ali i pale u ponor ili zaradile dugogodišnji strogi zatvor.

U knjizi su objavljeni tekstovi o Komunističkoj partiji Hrvatske u Slavoniji, o stajalištima nastavnika članova SK Filozofskog fakulteta u Zagrebu povodom studentskih demonstracija 1968, o državno-partijskim progonima i represijama prema članovima i rukovodstvu Matice hrvatske nakon sloma Hrvatskog proljeća te o prijeporima hrvatske političke emigracije o slomu nacionalnog masovnog pokreta na stranicama Hrvatske revije.

Osim autorskog teksta, knjiga donosi i brojne, dosad često nepoznate dokumente pružajući čitatelju izravan uvid u djelovanje sustava koji je velikim dijelom oblikovao suvremenu Hrvatsku i obilježio noviju hrvatsku povijest.

Karta

Objekti u blizini

nananini31

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  Šibensko-kninska, Hrvatska
Oglas objavljen
23.04.2024. u 13:16
Do isteka još
Oglas prikazan
340 puta

nananini31

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  Šibensko-kninska, Hrvatska