DEJAN AĆIMOVIĆ, Glumačka kuhinja
- Cijena
- 12 €
+ zaštita kupca 1,96 €
+ dostava od 1,90 €
Besplatna BOX NOW dostava do 31.12.
U Njuškalo aplikaciji
Više u Uvjetima promotivne akcije
Kupuj uz PayProtect od provjerenih prodavača uz garanciju povrata novca i sigurnu dostavu. Saznaj više
Šifra oglasa: 42861077
Osnovne informacije
- Lokacija
- Grad Zagreb, Donji Grad, Donji grad
- Stanje
- rabljeno
Opis oglasa
DEJAN AĆIMOVIĆ, Glumačka kuhinja
Nakladnik D. A. FILM Zagreb 1997
Tvrdi uvez. 275 ilustriranih stranica.
Knjiga je očuvana, kao nova.
Svaki je dobar objed uvijek na ovaj ili onaj način obred, čin koji treba na neki način odvojiti od svakodnevnice, pa ga zato treba na odgovarajući način organizirati i uprizoriti. Dobar objed gotovo da je neka posebna vrsta teatra, kao što su druge svetkovine: sve je to okružje vrlo blisko glumcima. To, naravno, ne znači da je samo svečani svečarski, skupi, luksuzni objed onaj koji ima značajke obreda. Komad kruha, dvije-tri kapi maslinovog ulja i čaša vina mogu biti najveća gastronomska svečanost ako su dobro pripravljeni, posluženi, popijeni i pojedeni na primjeren način.
Dejan Aćimović, autor ove knjige, glumac je i strastven kuhar. Često je kuhao u improviziranim teatarskim kuhinjama svojim kolegama, no i u tim skromnim tehničkim uvjetima stvarale su se gozbe o kojima se i danas u kazališnim krugovima priča. Kulinarske diskusije bile su uvijek dio takvih objeda, prepričavanje nekih osobitih recepata često bi trajalo satima, pa je autor sve češće razmišljao o tomu kako da to gastronomsko blago otme zaboravu. U početku je skromno pristupio ostvarenju svog nauma, zbirke recepata glumaca, svojih kolega. No, uskoro je primijetio da desetine glumaca imaju što poručiti gurmanima. Konačno, autor je došao do štovanja vrijednog broja svojih kolega. Zašto je širok odabir najdražih jela glumaca sabranih u ovakvoj knjizi sam po sebi jamstvo da se radi o izuzetnoj kuharici? Zašto glumci ne samo da uživaju u dobrom jelu nego često znaju i dobro kuhati? Zato što znaju što je sama bit dobrog objeda, a da često toga i nisu svjesni. "Jedan od najskromnijih recepata u ovoj zbirci, recept Božidarke Frait, najjednostavniji je mogući - pašta fažol: grah, domaća pašta od crnog brašna bez jaja, češnjak, sol i maslinovo ulje. I ništa više. Treba li išta više ako se taj objed jede na stolu, pod maslinom, u dvoru kamene mediteranske kuće u društvu koje zna cijeniti prave vrijednosti? Sigurno, ne treba. "
Postoji mogućnost preuzimanja knjige u širem centru Zagreba.
Poruka na 098 9174 300. Slanje BOX NOW (1 euro), ili TISAK.
Pogledajte i ostale moje oglase, i iskombinirajte narudžbu o jednom putnom trošku.
(124)
Nakladnik D. A. FILM Zagreb 1997
Tvrdi uvez. 275 ilustriranih stranica.
Knjiga je očuvana, kao nova.
Svaki je dobar objed uvijek na ovaj ili onaj način obred, čin koji treba na neki način odvojiti od svakodnevnice, pa ga zato treba na odgovarajući način organizirati i uprizoriti. Dobar objed gotovo da je neka posebna vrsta teatra, kao što su druge svetkovine: sve je to okružje vrlo blisko glumcima. To, naravno, ne znači da je samo svečani svečarski, skupi, luksuzni objed onaj koji ima značajke obreda. Komad kruha, dvije-tri kapi maslinovog ulja i čaša vina mogu biti najveća gastronomska svečanost ako su dobro pripravljeni, posluženi, popijeni i pojedeni na primjeren način.
Dejan Aćimović, autor ove knjige, glumac je i strastven kuhar. Često je kuhao u improviziranim teatarskim kuhinjama svojim kolegama, no i u tim skromnim tehničkim uvjetima stvarale su se gozbe o kojima se i danas u kazališnim krugovima priča. Kulinarske diskusije bile su uvijek dio takvih objeda, prepričavanje nekih osobitih recepata često bi trajalo satima, pa je autor sve češće razmišljao o tomu kako da to gastronomsko blago otme zaboravu. U početku je skromno pristupio ostvarenju svog nauma, zbirke recepata glumaca, svojih kolega. No, uskoro je primijetio da desetine glumaca imaju što poručiti gurmanima. Konačno, autor je došao do štovanja vrijednog broja svojih kolega. Zašto je širok odabir najdražih jela glumaca sabranih u ovakvoj knjizi sam po sebi jamstvo da se radi o izuzetnoj kuharici? Zašto glumci ne samo da uživaju u dobrom jelu nego često znaju i dobro kuhati? Zato što znaju što je sama bit dobrog objeda, a da često toga i nisu svjesni. "Jedan od najskromnijih recepata u ovoj zbirci, recept Božidarke Frait, najjednostavniji je mogući - pašta fažol: grah, domaća pašta od crnog brašna bez jaja, češnjak, sol i maslinovo ulje. I ništa više. Treba li išta više ako se taj objed jede na stolu, pod maslinom, u dvoru kamene mediteranske kuće u društvu koje zna cijeniti prave vrijednosti? Sigurno, ne treba. "
Postoji mogućnost preuzimanja knjige u širem centru Zagreba.
Poruka na 098 9174 300. Slanje BOX NOW (1 euro), ili TISAK.
Pogledajte i ostale moje oglase, i iskombinirajte narudžbu o jednom putnom trošku.
(124)
Karta
Napomena: Prikazana je približna lokacija
mestrovic2020
Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: 10000 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska
- Oglas objavljen
- 07.12.2025. u 15:49
- Do isteka još
- Oglas prikazan
- 432 puta
mestrovic2020
Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: 10000 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska


