Branka Vlahović : SVE OD MEDA
- Cijena
- 9,90 €
+ zaštita kupca 1,96 €
+ dostava od 1,90 €
Sigurna kupovina uz PayProtect
Dostava diljem Hrvatske
Kupuj uz PayProtect od provjerenih prodavača uz garanciju povrata novca i sigurnu dostavu. Saznaj više
Šifra oglasa: 43130788
Osnovne informacije
- Lokacija
- Istarska, Medulin, Pješčana Uvala
- Stanje
- novo
Opis oglasa
Knjiga je nova, nekorištena.
Moguća i dostava poštom, Tiskom.
IZDAVAČ IROS, Zagreb; Panorama, Rijeka 1987.
UVEZ Tvrdi
BROJ STRANICA 187
Opis
Sve od meda je idealna knjiga za ljubitelje meda.
Iz uvoda:
Med je, zbog svojih izvanrednih svojstava, od najranijih vremena privlačio čovjekovu pažnju i svestrano se primjenjivao u kulinarstvu, liječenju, kozmetici i konzerviranju namirnica. Suvremena medicina produbljuje naša saznanja o medu i preporučuje njegovu svakodnevnu upotrebu u prehrani i zdravih i bolesnih. Ovaj plemeniti dar prirode može se koristiti na bezbroj načina, a kako se odlikuje posebnim kulinarskim kvalitetama, sve poslastice od meda bit će pravi doživljaj i za najprobirljivije sladokusce.
Što je to med? Taj proizvod pčela medarica slatka je, aromatična, gusta, tekuća ili kristalasta tvar. Nastaje složenom obradom u košnici prikupljenog cvjetnog nektara i sekreta slatkih biljnih sokova. Sastoji se od više vrsti šećera, vode, bjelančevina, najrazličitijih minerala i vitamina, te mnogih drugih dragocjenih tvari. U stvaranju meda sudjeluju jedna ili više vrsti medonosnog bilja. Ono mu daje određenu aromu, boju i druge karakteristike. Na sastav meda djeluju i mnogi drugi faktori.
Med se vrlo svestrano koristio u kulinarstvu od najranijih vremena. Kuhari su tada med stavljali u sva moguća jela. Sve do srednjeg vijeka u Evropi nisu poznavali šećer, pa je med bio gotovo nenadomjestiv u priređivanju poslastica. Iz tih vremena poznata je i danas vrlo cijenjena medovina. Nju su, primjerice, stari Slaveni priređivali od vode, meda i aromatičnog bilja. Mnogi od tih drevnih recepata održali su se i do danas. Suvremene bi domaćice trebale, kad god im to prilike dopuštaju obični bijeli šećer zamijeniti medom. Med je zdraviji i ukusniji, a jela kojima je dodan, dulje ostaju svježa. Med se koristi u pripremanju toplih, hladnih i ljekovitih napitaka. Koristi se u izradi najrazličitijih kolača, krema, namaza, sladoleda, kompota, voćnih salata, te u konzerviranju zimnice. Od svih tih poslastica, sigurno su najpoznatiji medenjaci. Bogat i osebujan izgled, okus i miris meda daje svima njima posebnu vrijednost.
Moguća i dostava poštom, Tiskom.
IZDAVAČ IROS, Zagreb; Panorama, Rijeka 1987.
UVEZ Tvrdi
BROJ STRANICA 187
Opis
Sve od meda je idealna knjiga za ljubitelje meda.
Iz uvoda:
Med je, zbog svojih izvanrednih svojstava, od najranijih vremena privlačio čovjekovu pažnju i svestrano se primjenjivao u kulinarstvu, liječenju, kozmetici i konzerviranju namirnica. Suvremena medicina produbljuje naša saznanja o medu i preporučuje njegovu svakodnevnu upotrebu u prehrani i zdravih i bolesnih. Ovaj plemeniti dar prirode može se koristiti na bezbroj načina, a kako se odlikuje posebnim kulinarskim kvalitetama, sve poslastice od meda bit će pravi doživljaj i za najprobirljivije sladokusce.
Što je to med? Taj proizvod pčela medarica slatka je, aromatična, gusta, tekuća ili kristalasta tvar. Nastaje složenom obradom u košnici prikupljenog cvjetnog nektara i sekreta slatkih biljnih sokova. Sastoji se od više vrsti šećera, vode, bjelančevina, najrazličitijih minerala i vitamina, te mnogih drugih dragocjenih tvari. U stvaranju meda sudjeluju jedna ili više vrsti medonosnog bilja. Ono mu daje određenu aromu, boju i druge karakteristike. Na sastav meda djeluju i mnogi drugi faktori.
Med se vrlo svestrano koristio u kulinarstvu od najranijih vremena. Kuhari su tada med stavljali u sva moguća jela. Sve do srednjeg vijeka u Evropi nisu poznavali šećer, pa je med bio gotovo nenadomjestiv u priređivanju poslastica. Iz tih vremena poznata je i danas vrlo cijenjena medovina. Nju su, primjerice, stari Slaveni priređivali od vode, meda i aromatičnog bilja. Mnogi od tih drevnih recepata održali su se i do danas. Suvremene bi domaćice trebale, kad god im to prilike dopuštaju obični bijeli šećer zamijeniti medom. Med je zdraviji i ukusniji, a jela kojima je dodan, dulje ostaju svježa. Med se koristi u pripremanju toplih, hladnih i ljekovitih napitaka. Koristi se u izradi najrazličitijih kolača, krema, namaza, sladoleda, kompota, voćnih salata, te u konzerviranju zimnice. Od svih tih poslastica, sigurno su najpoznatiji medenjaci. Bogat i osebujan izgled, okus i miris meda daje svima njima posebnu vrijednost.
Karta
Napomena: Prikazana je približna lokacija
sturle69
Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: Istarska, Hrvatska
- Oglas objavljen
- 04.12.2025. u 14:34
- Do isteka još
- Oglas prikazan
- 439 puta
sturle69
Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: Istarska, Hrvatska









