ORGANIZACIJA POSLOVANJA U HOTELIJERSTVU I TURIZMU - Đani Bunja
- Cijena
- 29,85 €
+ zaštita kupca 1,96 €
+ dostava od 1,90 €
Besplatna BOX NOW dostava do 31.12.
U Njuškalo aplikaciji
Više u Uvjetima promotivne akcije
Kupuj uz PayProtect od provjerenih prodavača uz garanciju povrata novca i sigurnu dostavu. Saznaj više
Šifra oglasa: 30471397
Osnovne informacije
- Lokacija
- Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
- Razred
- Drugi razred
- Predmet
- Stručni ekonomija
- Stanje
- novo
Opis oglasa
"ORGANIZACIJA POSLOVANJA U HOTELIJERSTVU I TURIZMU" - Udžbenik za 2. razred hotelijersko-turističkih škola / Autor: Đani Bunja
Svrha je ovog udžbenika upoznati učenike s hotelskim jedinicama i prostorijama, osobljem hotela i njihovim dužnostima, važnosti i ulozi
hotelskog domaćinstva u poslovanju hotela. Udžbenik je podijeljen na 9 nastavnih cjelina predviđenih nastavnim planom i programom. Svaka
cjelina počinje popisom pojmova koji se u njemu obrađuju. U tekstu su posebno obilježeni ključni pojmovi i definicije. Tablice i grafički prikazi
pomnjivo su osmišljeni kako bi se istaknulo ono bitno u tekstu. Svaka tema završava popisom ključnih pojmova s pet skupina pitanja za
ponavljanje i provjeru znanja. Poslije svake nastavne cjeline dan je kratki sažetak i odgovarajući broj problemskih pitanjaza provjeru
sposobnosti primjene naučenoga te dodatak za one koji žele znati više.
Iz sadržaja...
1. Gospodarstvo i gospodarske djelatnosti (pojam gospodarstva, uslužne djelatnosti – uvjetovanost i povezanost)
2. Ugostiteljstvo i turizam (ugostiteljstvo, razvitak ugostiteljstva, turizam)
3. Ugostiteljski objekti (razvrstavanje ugostiteljskih objekata, minimalni uvjeti rada u ugostiteljstvu i kategorizacija ugostiteljskih objekata)
4. Hotel (hotel i hotelijerstvo, hotelske usluge, hotelsko osoblje)
5. Organizacija poslovanja hotela (pojam organizacije, imovina, obveze, kapital, funkcionalna organizacija hotelskog poslovanja, prihodi, učinci i
primici, rashodi, troškovi, izdaci i utrošci, racionalizacija troškova u hotelijerstvu, pojam i vrste cijena, kalkulacije, organizacijska struktura
odjela smještaja, prijamni odjel, hotelsko domaćinstvo)
6. Važnost i uloga prometa u ugostiteljstvu i turizmu (pojam prometa, karakteristike prometa, određivanje cijena u prometu)
7. Djelatnost turističkog posredovanja
8. Nautički turizam
9. Ugostiteljske usluge građana u domaćinstvu
Izdano u Zagrebu, broširan uvez, 253 str. Uz knjigu pvc omot. Format: 20 x 26 cm. Knjiga je potpuno nova i uopće nije korištena.
E-mail: truta.srecko@gmail.com
DOSTAVA - Hrvatska i inozemstvo
Svrha je ovog udžbenika upoznati učenike s hotelskim jedinicama i prostorijama, osobljem hotela i njihovim dužnostima, važnosti i ulozi
hotelskog domaćinstva u poslovanju hotela. Udžbenik je podijeljen na 9 nastavnih cjelina predviđenih nastavnim planom i programom. Svaka
cjelina počinje popisom pojmova koji se u njemu obrađuju. U tekstu su posebno obilježeni ključni pojmovi i definicije. Tablice i grafički prikazi
pomnjivo su osmišljeni kako bi se istaknulo ono bitno u tekstu. Svaka tema završava popisom ključnih pojmova s pet skupina pitanja za
ponavljanje i provjeru znanja. Poslije svake nastavne cjeline dan je kratki sažetak i odgovarajući broj problemskih pitanjaza provjeru
sposobnosti primjene naučenoga te dodatak za one koji žele znati više.
Iz sadržaja...
1. Gospodarstvo i gospodarske djelatnosti (pojam gospodarstva, uslužne djelatnosti – uvjetovanost i povezanost)
2. Ugostiteljstvo i turizam (ugostiteljstvo, razvitak ugostiteljstva, turizam)
3. Ugostiteljski objekti (razvrstavanje ugostiteljskih objekata, minimalni uvjeti rada u ugostiteljstvu i kategorizacija ugostiteljskih objekata)
4. Hotel (hotel i hotelijerstvo, hotelske usluge, hotelsko osoblje)
5. Organizacija poslovanja hotela (pojam organizacije, imovina, obveze, kapital, funkcionalna organizacija hotelskog poslovanja, prihodi, učinci i
primici, rashodi, troškovi, izdaci i utrošci, racionalizacija troškova u hotelijerstvu, pojam i vrste cijena, kalkulacije, organizacijska struktura
odjela smještaja, prijamni odjel, hotelsko domaćinstvo)
6. Važnost i uloga prometa u ugostiteljstvu i turizmu (pojam prometa, karakteristike prometa, određivanje cijena u prometu)
7. Djelatnost turističkog posredovanja
8. Nautički turizam
9. Ugostiteljske usluge građana u domaćinstvu
Izdano u Zagrebu, broširan uvez, 253 str. Uz knjigu pvc omot. Format: 20 x 26 cm. Knjiga je potpuno nova i uopće nije korištena.
E-mail: truta.srecko@gmail.com
DOSTAVA - Hrvatska i inozemstvo
Karta
Napomena: Prikazana je točna lokacija
Fortunato1
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: 22000 Šibenik, Šibensko-kninska, Hrvatska
- Oglas objavljen
- 03.12.2025. u 17:00
- Do isteka još
- Oglas prikazan
- 959 puta
Fortunato1
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: 22000 Šibenik, Šibensko-kninska, Hrvatska
