• Malenica - Ogledi o hrvatskom društvu  - PRILIKA 50 %
  • Nemoj propustiti priliku!

Malenica - Ogledi o hrvatskom društvu - PRILIKA 50 %

Cijena
50 kn ~ 7 €
Šifra oglasa: 23799148

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Stanje
novo

Opis oglasa

Potpuno nova, nelistana

«Ogledi o hrvatskom društvu (Prilog sociologiji hrvatskog društva)» pisani su posljednjih desetak godina. Većina ih je posvećena analizi socijalnih problema u našem društvu: promjene u socijalnoj stratifikaciji, uzroci i rasprostranjenost siromaštva, proširenost i uzroci korupcije u različitim sferama društvenog života, prisutnost etničke distance i međunacionalne nesnošljivosti, uloga i položaj Katoličke crkve u Hrvatskoj nakon političkih promjena 1990. godine, povijesna uvjetovanost dubokih ideoloških podjela u Hrvatskoj koje imaju utjecaja i na aktualna politička zbivanja, specifične povijesne i društveno-političke okolnosti nastanka političkih stranaka u nas pri kraju prošlog stoljeća...

Posebna pozornost usmjerena je socijalnoj stratifikaciji, a autor izlaže osobnu, novu, cjelovitu i vrlo zanimljivu klasifikaciju slojeva u hrvatskom društvu.

Analize su potkrijepljene mnoštvom podataka prikupljenih iz statističkih izvora, vlastitih autorovih istraživanja ili pak podacima i saznanjima iz opsežne literature.

Karta

nananini31

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
06.01.2021. u 19:14
Do isteka još
Oglas prikazan
183 puta

nananini31

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska