Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • DNEVNIK ANNE FRANK, Anne Frank

DNEVNIK ANNE FRANK, Anne Frank

Cijena
16,95 €
Šifra oglasa: 26316779

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Stanje
novo

Opis oglasa

DNEVNIK ANNE FRANK ispovijest je djevojčice za vrijeme Drugog svjetskog rata. Za trinaesti rođendan Anna dobiva dnevnik, a 14.6.1942. zapisuje prve rečenice. Iako ima mnogo prijatelja i svoju obitelj, Anna se često osjeća usamljeno i taj osjećaj da je nitko ne može u potpunosti razumjeti često je muči. Već u srpnju spremaju se za odlazak u sklonište. Annina obitelj je u opasnosti jer su Židovi, a Hitlerovi antižidovski zakoni svima njima su uništavali i ugrožavali živote. Tajno sklonište pomno je isplanirano i složeno uz pomoć tatinih prijatelja iz tvrtke u kojoj je radio, gdje je sklonište bilo smješteno. Ondje su imali prostor za kuhinju, boravak i sobu, dovoljno za život dok se skrivaju. Ubrzo im se pridružila obitelj Van Daan, gospodin i gospođa Van Daan i njihov sin Peter. Uz Annu, njenu sestru Margot te njihove roditelje u skloništu je bilo sedmero ljudi, sve dok im se nije pridružio zubar Dussel.

DNEVNIK ANNE FRANK jedna je od najpoznatijih i najprodavanijih knjiga svih vremena. Topla priča o odrastanju, ljubavi, željama, snovima, strahovima, nadanju - s nastavkom ispisanim u najstrašnijem razdoblju povijesti čovječanstva. Dnevnik je originalno napisan na nizozemskom jeziku i objavljen 1947. godine. Isprva je tiskan u svega 1500 kopija, ali s vremenom je postao fenomen. Preveden je na više od 60 jezika, od albanskog do velškog, uključujući farsi, arapski, cejlonski i esperanto. Godine 2009. "Dnevnik Anne Frank" uvršten je u organizaciju Memory of the World Register koja čuva vrijednu dokumentaciju iz čitava svijeta od uništenja. Kuća Anne Frank u Amsterdamu, u kojoj se Anne s obitelji skrivala tijekom Drugog svjetskog rata, najposjećenije je mjesto u Nizozemskoj. Anne čak ima i svoju neslužbenu stranicu na Facebooku. Djeca iz cijelog svijeta i danas Anni pišu pisma kao da im je prijateljica.

Izdavač: MARJAN KNJIGA Split, broširano, 287 str. Prev. Ana Šegvić. Format: 14,5 x 20,5 cm. Knjiga je potpuno nova. S police knjižare.

E-mail: truta.srecko@gmail.com

DOSTAVA KNJIGA - Hrvatska i inozemstvo

Karta

Fortunato1

Oglas objavljen
26.01.2024. u 09:03
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1037 puta

Fortunato1