Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Kurkuma u prahu 100 g

Kurkuma u prahu 100 g

Cijena
2,65 €
Šifra oglasa: 24623686

Osnovne informacije

Lokacija
Splitsko-dalmatinska, Makarska, Makarska

Opis oglasa

Kurkuma ili indijski šafran se kao začin dobiva od korijena biljke Curcuma longa, koji ima tamnosmeđu koru i tamno narančasto meso. Kako je iz obitelji đumbira, svježa kurkuma je aromatična ljuto-žarećeg, blagog gorkog i smolastog okusa. Sušena kurkuma razvija aromu naranče i đumbira, te je ljutog, gorkog i mošusnog okusa. U indijskim jelima od mahunarki, krumpira i povrća, te jelima od ribe, janjetine i peradi, neizostavan je začin. Uz ugodnu aromu, jelima daje lijepu zlatnožutu boju, a ima i više imena kao što su indijski šafran i žuti korijen. Tijekom povijesti koristila se kao začin, boja za tkanine i ljekovito sredstvo.
Kurkuma je izuzetno ljekovita začinska biljka, a u upotrebi preko 5000 godina. Aktivni sastojak kurkume je kurkumin, koji čak i u vrlo malim koncentracijama ima ljekovito djelovanje. Prije svega poznat je po vrlo moćnim antioksidativnim, protuupalnim i antibakterijskim svojstvima. Osim toga prirodni je antiseptik, te se može upotrijebiti u oblozima za rane i opekline. U Kini se koristi protiv depresije, reducira negativne nuspojave lijekova za kemoterapiju. Ubrzava zacjeljenje rana i obnovu kože, neki izvori navode da može pomoći kod psorijaze i ostalih upalnih procesa kože.
Stručnjaci za alternativnu medicinu savjetuju uzimanje kurkume s mlijekom zbog smanjenja rizika od pojave osteoporoze ili ublažavanje simptoma artritisa. Redovitim konzumiranjem kurkume smanjuje se mast u krvi i potiče cirkulacija. Kurkuma se smatra lijekom protiv nadimanja,ima slične sastojke za zaštitu jetre kao čičak i artičoka. Ona smanjuje nabrekle jetrene kanale, tako da može biti korisna za liječenje stanja kao što su hepatitis, ciroza i žutica.Kurkuma se koristi za liječenje raka kože ili prekancerogenih stanja kože.Za žene koje pate od menstrualnih grčeva, ekstrakt kurkume dva puta dnevno tijekom dva tjedna prije očekivane menstruacije može pomoći. Kurkuma grčeve čini lakšima tako da može smanjiti težinu bolova, ako ne i potpuno ukloniti bolove.

http://www.kucacajamakarska.com/shop/zacini/kurkuma-u-prahu/

POGLEDAJTE NAŠ CJELOKUPNI ASORTIMAN ČAJEVA I DODATAKA PREHRANI SA DETALJNIM OPISOM I CIJENAMA NA: Posjetite ovu Njuškalo trgovinu te klikom na http://www.kucacajamakarska.com/

Web trgovina prodavača

Oglas objavljen
02.12.2022. u 13:49
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1782 puta