Eko mandarine

  • Cijena: 7kn
  • Približno: 1
  • Šifra oglasa: 26946566
  • Objavljen:
  • Do isteka je još: do prodaje
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Lokacija: Grad Zagreb

Opširnije:

Slatke mandarine su simbol neretvanske doline!

Slatka, domaća ekološka delicija iz doline Neretve omiljena je osim zbog sočnog i slatkog mesa, i zbog laganog guljenja prilikom kojeg se oslobađa lijepi miris eterične kore.

Iako mandarina sliči svojem srodniku naranči, njena kora se puno lakše guli, kriške lakše odvajaju, a okus joj je slađi. Mandarine su bogate i vitaminom A i folnom kiselinom. Jedna mandarina sadrži 16 posto dnevne vitamina A te pet posto dnevne preporučene vrijednosti folne kiseline. Od minerala, u ovom su plodu prisutni kalij, kalcij, magnezij, bakar i željezo. Zahvaljujući sinergijskom djelovanju vitamina C i flavona mandarina posjeduje vrlo snažna antioksidacijska svojstva. Mandarine imaju i određeni udio vlakana, koja doprinose snižavanju kolesterola, a daju i osjećaj sitosti te na taj način pomažu u reguliranju težine. Mandarina ima relativno nizak glikemijski indeks što znači da se prirodno prisutan šećer polako otpušta u krvi.

Mandarina je dobra i za vitku liniju, snižavanje lošeg kolesterola, sprečavanje pretilosti, idealna za pripremu obroka, može i na kožu te može popraviti raspoloženje kako i piše u ovom članku: http://ordinacija.vecernji.hr/zdravi-tanjur/hrana-kao-lijek/mandarine-7-fantasticnih-razloga-zasto-ih-jesti-svaki-dan/

Saznati više ili kupiti možete preko našeg web shopa: http://opgmataga.hr/Proizvod/mandarine/
Pakiranje od 5kg = 35 KN
Pakiranje od 2kg = 16 KN

Više detalje kako kupiti ovisno jeste li u pojedinac ili grupa u Zagrebu ili ste van Zagreba:
http://opgmataga.hr/pojedinacne-dostave-web-shop/
http://opgmataga.hr/preuzimanje-na-skladistu/
http://opgmataga.hr/dostave/

Neke informacije o našem OPGu:
http://opgmataga.hr/o-nama/
http://opgmataga.hr/ekoloski-certifikat/