Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • GLOG PLOD - ZA ČAJ I PRERADU - PRIJATELJ VAŠEG SRCA
  • GLOG PLOD - ZA ČAJ I PRERADU - PRIJATELJ VAŠEG SRCA
  • GLOG PLOD - ZA ČAJ I PRERADU - PRIJATELJ VAŠEG SRCA

GLOG PLOD - ZA ČAJ I PRERADU - PRIJATELJ VAŠEG SRCA

Cijena
6,64 €
Šifra oglasa: 26592886

Osnovne informacije

Lokacija
Krapinsko-zagorska, Donja Stubica, Donja Stubica

Opis oglasa

GLOG (CRATAEGUS LAEVIGATA)
Snažan lijek za srce!

Prodajem svježe ubrani plod gloga iz nezagađenoga okoliša,
a koji raste po našem zapuštenom imanju na obroncima Medvednice.

Uz plod dajem po upitu recepte za pripremu i konzumiranje čaja, sirupa, tinkture, đemova, likera koje i sama izrađujem

Cijena po kilogramu 50 kn
Suhi plod - 1 kg 220 kn, šaljem potrebnu količinu, npr 100g - 23 kn itd
U ponudi ima i tinkture na biljnoj bazi, sirupe i ostalo iz opisa gore/ na upit

Ako treba šaljem i udaljenije krajeve uz dogovoreni način slanja ili može i osobno preuzimanje na zapadnom dijelu grada.

GLOG I NJEGOVA LJEKOVITA SVOJSTVA:
(iz raznih naturopatskih članaka)

DJELOVANJE I UPORABA: Kod djelovanja gloga najvažniju ulogu imaju procijanidini i flavonoidi. Pod njihovim utjecajem povećava se snaga srčanog mišića (pozitivno inotropno djelovanje). Poboljšavaju prokrvljenost srčanog mišića, jer šire koronarne žile i povećavaju podnošljivost miokarda na pomanjkanje kisika. Snizuju tlak u perifernim žilama. Potiču otkucaje srca i pojačavaju njegov rad, zbog čega dolazi do blagog snižavanja tlaka. Općenito povećavaju aktivnost srca. Glog koristimo kod blagih oblika poremećaja otkucaja srca, odnosno bradikardije, kod presporog bila. Glog je srčani tonik pri početnom smanjivanju srčane aktivnosti. Osobito je preporučljiv za dugoročno liječenje srca, kad još ne trebamo pustikaru, pri blagim oblicima poremećaja bila, visokog tlaka i ateroskleroze. Aktivne tvari gloga poboljšavaju prihvaćanje glikozida u srčanom mišiću. Tako možemo ograničiti količinu srčanih glikozida, kako im se ne bi smanjio učinak. Uspješno ga koristimo pri smanjenu kapacitetu srca (srce u starosti), pri povišenom tlaku, osjećaju pritiska u predjelu srca i kod drugih oblika nepravilnog rada srca.

Glog sadrži aktivne tvari s antioksidativnim djelovanjem. U cvjetovima se, uz nešto eteričnog ulja, nalaze ljekovite i djelotvorne tvari trimetil-amin i glikozid-oksiakantin.
Plodovi sadrže eterično ulje, tanin, saponin, glikozide i fruktozu te u znatnim količinama kalij, natrij, kalcij i soli fosforne kiseline.
Nakon uvrštavanja tinkture svježih plodova gloga u homeopatsku knjigu Wilmara Schwabea, on je postao popularna biljka i predmet mnogih istraživanja.
Ta istraživanja su potvrdila da je glog izuzetno vrijedan lijek za srce.
Znanstvenici su zaključili da glog, između ostaloga, učinkovito sprečava pošast modernog doba - infarkt.
Svi oni koji imaju problem s visokim tlakom ili se žele zaštititi od povišenog kolesterola i od ateroskleroze mogu se liječiti pripravcima od gloga.
Ova biljka ima široku korist za održavanje zdravlja krvožilnog sustava, kod visokog tlaka, slabljenja srčanog mišića i srčane aritmije.
Glog je prihvaćen kao sredstvo za snažan i učinkovit tretman ranih faza srčanih bolesti te kao djelotvorna terapija kod već uznapredovalih faza.
Preporučuje se nakon srčanog udara, budući da povećava prokrvljenost koronarnih krvnih žila koje opskrbljuju srčani mišić.
Pospješuje aktivnost i bolju opskrbu stanica srčanog mišića. Općenito bi svatko iznad 50 godina trebao povremeno uzimati tinkturu gloga.
Glog je jedna od biljaka s najjačim smirujućim učinkom.
Pomaže kod umora, manjka energije, lošeg sna, teškog disanja, vrtoglavica, lupanja srca, tjeskobe, nervoze i šuma u ušima.
Vrijedan je i u menopauzi.
Može se koristiti kao pomoć kod mršavljenja jer potiče izbacivanje viška vode iz organizma.
To ga svojstvo čini korisnim i kod celulita, edema i bolesti zglobova.
Glog jača vezivno tkivo na zglobovima, a zbog antiupalnog djelovanja savjetuje se kod ulcerativnog kolitisa i probavnih tegoba.
Štiti od djelovanja slobodnih radikala i sprečava bolesti krvnih žila poput arterioskleroze.
Brojne studije o glogu ustanovile su da je on sigurna i dobro podnošljiva biljka.
Međutim, glog se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Znanstveno je potvrđeno da je pučka medicina imala pravo kad je tvrdila da se niski ili visoki krvni tlak, uzrokovan smetnjama u krvotoku, u oba slučaja otklanja pomoću gloga. Ova prividna suprotnost ljekovitosti gloga, dizanje i snižavanje krvnog tlaka, objašnjava se time što ljekovite tvari gloga djeluju tako da se kolanje krvi normalizira, a rad srca ojača što dovodi do ravnoteže. Naravno da se time odstranjuju i sve popratne pojave previsokog ili preniskog krvnog tlaka, kao što su nadiranje krvi u glavu, uzbuđenja, osjećaji vrtoglavice, glavobolje i zujanje u ušima.
• Funkcionalni poremećaji rada srca (tahikardija, aritmija, slabost srca)
• Prevencija infarkta srca
• Biočišćenje svih masnoća u krvi – kolesterol, trigliceridi (također otapa kalcijeve pločice na krvnim žilama)
• Za sniženje visokog krvnog tlaka
• Povišenje niskog krvnog tlaka
• Za regulaciju rada srčanog mišića
• Za bolju cirkulaciju srca, mozga, nogu
• Jača kapilare i krvne žile (stjenke)
• Jak antioksidans
• Izvanredan za drenažu limfe (protiv celulita i bolesti zglobova)
• Pomaže kod dijabetesa II (O.P.C.)
• Pomaže jetri (protiv žučnih i bubrežnih kamenaca)
• Za gastritis – sa smanjenom kiselinom
• Za miran i ugodan san
• Bolesti istrošenja, ovapnjenja žila i oštećenja srca, uvjetovane starošću.
• Kod smetnji u optoku krvi, ako je krvni tlak previsok ili prenizak, upotrebom gloga on se normalizira.
• Kod oštećenja i upale srčanog mišića u starosti, kod ovapnjenja žila (ateroskleroza) te kod nervoznih srčanih smetnji.
Ako se pravovremeno primijeni i promijeni način života (nebiološka ishrana, preopterećenost radom, velika žurba, strahovanja, alkohol i pušenje)
• Može liječiti tako mnogo spominjanu menadžersku bolest sa svim njezinim smetnjama funkcije srca.
• Dolazi do općenitog umirenja živčanog sustava, smanjenja stresa i boljeg spavanja.
• Glog je jako ljekovita biljka, a samo neka od njegovih ljekovitih svojstava su: jača i regulira rad srca, regulira krvni tlak, odličan je u liječenju oštećenih i upaljenih mišića, te je dobar u liječenju arterioskleroze.
• Glog u sebi sadrži flavonoide, fenolkarbonske kiseline i triterpenske kiseline, te amine i ksantine.
• Ova biljka se smatra za jednu od najdjelotvornijih u liječenju srčanih tegoba i ostalih tegoba vezanih za srce, kao što je krvni tlak, te općenito stanje krvožilnog sustava. Glog se daje u slučaju oslabljenog miokarda (srčanog mišića), u slučaju osjećaja pritiska u grudima, ubrzanog rada srca i povišenog krvnog pritiska.
• Zbog svojih umirujućih svojstava glog se preporučuje i u slučaju nervoze ili lošeg sna. Dobro je uzimati glog i kod blagih stenokardičnih i bradikardičnih tegoba, koje se najčešće javljaju kod žena u menopauzi.
• U borbi protiv arterioskleroze svakako oprobajte glog
• Zbog pozitivnog i blagotvornog djelovanja na cirkulaciju krvi u srčanom mišiću, te općenito na krvožilni sustav glog je odličan prirodni lijek protiv arterioskleroze

Glog djeluje na Srce na fizičkoj, ali i na emotivnoj razini. Jača srce, osigurava mu dugovječnost. Štiti ga. Obogaćuje. Hrani. Liječi srce puno tuge i boli. Otvara ga novim radostima. Novim ljubavima. Pomaže Srcu da otpusti teret prošlosti. Otvori se Životu. U svoj njegovoj punini, šarolikosti i ljepoti. Daje čovjeku snagu da se otvorenih očiju suoči sa svijetom. I otvori svoje Srce čudima.

upiti na broj
098 193 6848

Karta

Oglas objavljen
26.04.2022. u 22:07
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
4266 puta