Ovaj oglas je neaktivan.
Pronjuškaj slične oglase.
Osnovne informacije
- Lokacija
- Grad Zagreb, Sesvete, Kobiljak
- Cijena se odnosi na
- kilogram
Opis oglasa
Izvrsno crno grožđe za vrhunske, pitke kontinentalne crnjake cijena 1.00 eura/kg.ovisno o sorti i količini, grožđe se bere po narudžbi. Moguća dostava. Berba po dogovoru, preostao Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Merlot.
Osim Lovrijenca (PRODANO), prodaje se i Merlot i Cabernet Sauvignon crno grožđe te bijelo grožđe (PRODANO) Veltlinac, Traminac (prodano), Kraljevina, miješano prodano.
Bijelo grožđe sve prodano. Berba je čisto sortna, možete kombinirati sorte po želji.
PORIJEKLO: porijeklo Lovrijenca je najvjerojatnije Francuska, točnije Alsace. Danas se međutim tamo gotovo i ne uzgaja. Od tamo se proširila u Njemačku i Austriju. Ni u Njemačkoj je danas gotovo više i nema, ali je u Austriji ima puno. I u nas se uzgaja.. S obzirom na boju, miris i okus, pretpostavlja se da je Lovrijenac nastao mutacijom od Modrog pinota.
SVOJSTVA: klasični lovrijenac tamno crvene je boje, sa svježim je i voćnim mirisom. Kao mladoge izraženije su kiseline i zato mu treba odredeno vrijeme zrenja. Kad sazri, baršunasto je, puno, s dosta je ekstrakta i alkohola. Najbolje je kad se proizvede kao suh. O posebno dobroj godini pogodno je za odležavanje u boci do pet, a i do 10 godina. U Gradišću u Austriji proizvodi se izvanredan lovrijenac iz barriquea.
JELO I SERVlS: suhi lovrijenac lijepo se pije uz šunku, cannellone, lasagne, tortelline, gljive, pečenu patku, gusku, purana, pečenu junetinu, biftek, meso s roštilja, divljač, sireve poput gorgonzole, roqueforta, zatim edamca, goude, tilsitera. Lovrijenac zahtijeva burgundijsku čašu i temperaturu oko 12 do 14 stupnjeva, a viša kvaliteta burgundijski pokal i temperaturu od 16 stupnjeva.
Osim Lovrijenca (PRODANO), prodaje se i Merlot i Cabernet Sauvignon crno grožđe te bijelo grožđe (PRODANO) Veltlinac, Traminac (prodano), Kraljevina, miješano prodano.
Bijelo grožđe sve prodano. Berba je čisto sortna, možete kombinirati sorte po želji.
PORIJEKLO: porijeklo Lovrijenca je najvjerojatnije Francuska, točnije Alsace. Danas se međutim tamo gotovo i ne uzgaja. Od tamo se proširila u Njemačku i Austriju. Ni u Njemačkoj je danas gotovo više i nema, ali je u Austriji ima puno. I u nas se uzgaja.. S obzirom na boju, miris i okus, pretpostavlja se da je Lovrijenac nastao mutacijom od Modrog pinota.
SVOJSTVA: klasični lovrijenac tamno crvene je boje, sa svježim je i voćnim mirisom. Kao mladoge izraženije su kiseline i zato mu treba odredeno vrijeme zrenja. Kad sazri, baršunasto je, puno, s dosta je ekstrakta i alkohola. Najbolje je kad se proizvede kao suh. O posebno dobroj godini pogodno je za odležavanje u boci do pet, a i do 10 godina. U Gradišću u Austriji proizvodi se izvanredan lovrijenac iz barriquea.
JELO I SERVlS: suhi lovrijenac lijepo se pije uz šunku, cannellone, lasagne, tortelline, gljive, pečenu patku, gusku, purana, pečenu junetinu, biftek, meso s roštilja, divljač, sireve poput gorgonzole, roqueforta, zatim edamca, goude, tilsitera. Lovrijenac zahtijeva burgundijsku čašu i temperaturu oko 12 do 14 stupnjeva, a viša kvaliteta burgundijski pokal i temperaturu od 16 stupnjeva.
Karta
Napomena: Prikazana je približna lokacija
- Oglas objavljen
- 16.09.2025. u 10:00
- Do isteka još
- oglas istekao
- Oglas prikazan
- 1866 puta



