• Plavi krumpir NOVO
  • Plavi krumpir NOVO
  • Plavi krumpir NOVO
  • Plavi krumpir NOVO
  • Plavi krumpir NOVO
  • Nemoj propustiti priliku!

Plavi krumpir NOVO

Cijena
3,98 €
Šifra oglasa: 12312254

Osnovne informacije

Lokacija
Zagrebačka, Bistra, Donja Bistra

Opis oglasa

Partner iz Njemacke ima strasno velike narudžbe za voće i povrće koje proizvodimo. Spreman je da bi osigurao proizvodnju spreman sufinancirati dio sadnog materijala, pa cak 10 do 50 %. Partner koji uzme sadni materijal ostaje dužan recimo 30 %, a koji bi platio kroz isporuku plodova. Naravno na to ne bi išle nikakve kamate i sa svakim po na osob bi se dogovaralo na koliko bi to godina bilo i koliko bi posto kod sadnog materijala bilo odobreno. Neravno ovisi o ozbiljnosti kooperanta, sto je procjena rizika manja to bi uvjeti bili bolji. To bi bilo za sada kako stvari stoje za Kiwano, mini kiwi, mongolska trešnja, mongolska borovnica, indijanska banana, fijoa, limun trava, Yuzu naranča, Finger limeta itd,

Plavi krumpir-30 kn/kg

Plavi krumpir podrijetlom je iz peruanskih Anda, a bio je omiljeno jelo tadašnjih kraljeva. Pripada porodici Solonaceae, vrsta Solanum vitelote. Prirodno snažno obojeni krumpiri su ujedno i prvi pronađeni krumpiri, pa možemo reći da njima unosimo duh tradicije drevnih civilizacija Maja i Inka star nekoliko tisuća godina u naše domove. Plava boja krumpira potječe od pigmenta antocijana iz skupine fitonutrijenata nazvanih flavonoidi. Ne radi se o genetskoj manipulaciji niti umjetnim bojama. Antocijani su u vodi topivi biljni pigmenti koji se na svjetlu reflektiraju od tamnocrvene do plavičaste boje, te daju boju borovnicama, kupinama, višnjama, brusnicama…i ukrašavaju jesenske plodove i lišće vatrenim bojama. Poznato je da su antocijani snažni antioksidansi koji vežu i neutraliziraju visoko reaktivne, slobodne radikale, sprečavaju štetno djelovanje UV zračenja te imaju i antibakterijska svojstva. Jačina boje ima direktan utjecaj na nivo antioksidativne aktivnosti.Zbog velikog udjela antoiksidansa i antikancerogenih svojstava u Irskoj je zakon da ja djeca u vrtiću moraju konzumirati obavezno jednom u tjednu.


Krumpir ima tamnoplavu, gotovo ljubičastu koru i jednako tamnoplavo meso. Kora je glatka, "oči" su plitke, a ukus izvrstan. Priprema se na uobičajene načine, kao i svaki drugi krumpir. Sa plavim krumpirom moguće je načiniti zanimljiv pomfrittes, pire (gnječeni krumpir) i vrlo interesantnu krumpir-salatu. Sadnja gomolja obavlja se krajem ožujka-početkom travnja, a tlo mora biti lagano, bogato humusom.

Karta

Objekti u blizini

OPG ŠULOG

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
29.09.2022. u 10:15
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
7444 puta

OPG ŠULOG

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska