Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • eko tikva turkinja
  • eko tikva turkinja

eko tikva turkinja

Cijena
1,06 €
Šifra oglasa: 24175402

Osnovne informacije

Lokacija
Bjelovarsko-bilogorska

Opis oglasa

Naš OPG proizvodi na 4,5 hektara ekološki obrađene zemlje u srcu Bilogore. Uzgaja preko 60 vrsta povrća, ljekovitog bilja i žitarica. Pod nadzorom je Bio inspekta iz Osijeka.
Minimalna narudžba je 2 kg. Cijena je 8 kn/kg. Trošak dostave snosi kupac. Tikve šaljemo poštom, tiskom i drugim dostavnim službama, a veće količine po dogovoru dostavljamo u Koprivnici, Bjelovaru, Zagrebu i Varaždinu.
Tikva turkinja je starinska, slatkasta vrsta bundeve. U žuto-narančastim plodovima bundeve nagomilano je silno bogatstvo minerala i vitamina. Tu je kalij važan za rad srca, fosfor i kalcij koji zajedno sudjeluju u izgradnji kostiju i zubi, željezo važno za krv, te mangan koji čuva zdravlje kože i hrskavice. Bogata je beta karotenom, poznatim snažnim antioksidansom, ali i C vitaminom, te znatnom količinom E vitamina - čuvara mladosti. Tu su i vitamini B grupe, B1, B2 i B6, koji su izuzetno važni za energiju i živce. Fantastičan nutricionistički profil bundeve upotpunjuju i pektini, celuloza i druga biljna vlakna važna za dobru probavu. Turkinja se može spremati na razne načine, ali najčešće se jede pečena u rolu ili kuhana u obliku krem juhe.
Oglas objavljen
19.03.2018. u 18:38
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
787 puta