Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • EKO rikola
  • EKO rikola

EKO rikola

Cijena
5,97 €
Šifra oglasa: 24175441

Osnovne informacije

Lokacija
Bjelovarsko-bilogorska

Opis oglasa

Naš OPG proizvodi na 4,5 hektara ekološki obrađene zemlje u srcu Bilogore. Uzgaja preko 60 vrsta povrća, ljekovitog bilja i žitarica. Pod nadzorom je Bio inspekta iz Osijeka.
Minimalna narudžba rikole je 0,3 kg. Cijena je 45 kn/kg. Troškove poštarine snosi kupac. Za veće narudžbe ,po dogovoru, moguća je dostava u Bjelovaru, Koprivnici, Varaždinu i Zagrebu.
Rikola je sitnolisna, hranjiva, gorkasta salata. U 100 grama svježe rikule nalazi se 91,7% vode; 0,66 g masti; 2,6 g bjelančevina; 3,7 g ugljikohidrata; 2,1 g šećera i 1,6 g vlakana. Energetska vrijednost rikule iznosi samo 25 kcal na 100 g svježe namirnice. Uz makronutrijente rikula je iznimno vrijedan izvor minerala i vitamina: kalcija, magnezija, željeza, kalija, fosfora, vitamina A, vitamina K, vitamina C, folata i pantotenske kiseline. Odličan je izvor vitamina K i vitamina A, te kalcija i magnezija, folata i vitamina C. Naša rikula je svježe ubrana na dan isporuke, a čuvati je možete u hladnjaku u dobro pokrivenoj posudi 2-3 dana na temperaturi od 4-8°C. Rikula se u svježem stanju najčešće priprema na salatu, kao dekoracija ili dodatak jelima rafinirana okusa. Sastavni je dio carpaccia – ribljeg, mesnog, povrtnog i voćnog. Daje specifičan okus juhama, rižotima, osobito sa škampima, raznim vrstama tjestenina s umacima na bazi rajčice te mesnim i povrtnim pizzama. Često se upotrebljava kao nadjev, popečena na maslinovu ulju za punjenje liganja, a u kombinaciji sa svježim kravljim sirom za punjene cannellona, raviola ili palačinki.
Oglas objavljen
19.03.2018. u 18:38
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1276 puta