• Proteos L-tirozin (NALT)
  • Proteos L-tirozin (NALT)
  • Proteos L-tirozin (NALT)
  • Proteos L-tirozin (NALT)
  • Proteos L-tirozin (NALT)
  • Proteos L-tirozin (NALT)
  • Proteos L-tirozin (NALT)
  • Proteos L-tirozin (NALT)
  • Proteos L-tirozin (NALT)
  • Nemoj propustiti priliku!

Proteos L-tirozin (NALT)

Cijena
15,80 €
Šifra oglasa: 40305523

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Donja Dubrava, Čulinec

Opis oglasa

- 100% L-tirozin u prahu (NALT)
- moguće opći stimulacijski učinak na organizam
- farmaceutska čistoća
- bez okusa i mirisa
- bez aditiva i sladila
- USP akreditirana sirovina

OPĆENITO
L-tirozin je ne esencijalna aminokiselina, nalazi se u različitim vrstama hrane, a u tijelu je važna kao prekursor za proizvodnju stimulacijskih hormona adrenalina, noradrenalina, dopamina, serotonina i hormona štitnjače. Tijelo samostalno proizvodi l-tirozin iz aminokiseline fenilalanina enzimom fenilalanin hidroksilaza.

L-tirozin kao dodatak prehrani se najviše proučava kod osoba koje boluju od fenilketonurije, odnosno imaju genetski defekt enzima fenilalanin hidroksilaza. Unos samostalnog l-tirozina kod fenilketonurije teoretski može olakšati simptome manjka stimulacijskih hormona.

Općenito kao dodatak prehrani, l-tirozin zbog svoje fiziološke uloge teoretski može djelovati sveukupno stimulacijski na organizam.

L-TIROZIN I FIZIOLOGIJA
Fiziološka uloga l-tirozina je stvaranje stimulacijskih hormona adrenalina, noradrenalina, dopamina, serotonina i hormona štitnjače. Početni enzim u daljnjoj pretvorbi tirozina je l-tirozin hidroksilaza.

Ideja suplementacije tirozinom u svrhu stimulacijskog učinka na organizam je osigurati maksimalni dotok l-tirozina enzimu tirozin hidroksilazi kako bi pretvorba bila maksimalna.

Znanstveni radovi na tu temu su neujednačenih rezultata, moguće najviše obećavajući za olakšanje simptoma fenilketonurije u kojoj je genetski uvjetovan manjak l-tirozina.

Učinkovita doza l-tirozina nije jednoznačno utvrđena, kao ni način unosa i doziranja.

UPOTREBA
L-tirozin nativno zbog svoje fiziološke uloge ključnog prekursora za spektar stimulacijskih hormona ima opći stimulacijski učinak na organizam.

Mogući radovima istraživani učinci su poboljšanje pamćenja u uvjetima manjka sna, smanjenje umora, povećanje budnosti i pripravnosti, lakši odgovor i tolerancija stresnih stanja.

Rezultati su do sada primarno anegdotalni uz vrlo limitiran broj jednoznačnih znanstvenih radova u stvarnim uvjetima.

TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE
Proteos l-tirozin dolazi u acetiliranom obliku (NALT). Ideja acetilacije bi bila poboljšati biodostupnost l-tirozina. Kemijski gledano acetilirani oblik bilo koje tvari olakšava prolaz kroz stanične membrane, stoga je moguće lakši prolaz kroz krvno moždanu barijeru. Također, zbog bolje biodostupnosti teoretski je potrebna manja doza u odnosu na solo l-tirozin aminokiselinu.

Izvedeno je nekoliko znanstvenih studija s acetil tirozinom od koje su najzapaženije one na američkim marincima koje su pokazale povećanu budnost, fokus i mentalnu sposobnost u uvjetima borbenih vježbi i povećanom stresu nakon neprospavane noći.

Preporučena dnevna doza acetil tirozina iznosi 300-600 mg. Iako nema utvrđene maksimalne dnevne doze, ne preporuča se konzumirati više od 1 g acetil tirozina dnevno.

UPOZORENJE

L-tirozin zbog svoje fiziološke uloge lako moguće izaziva povećanje krvnog tlaka, povećanje sinteze hormona štitnjače, ubrzan rad srca i moguće migrenske glavobolje. L-tirozin se u crijevima natječe na transporteru s lijekom levodopa, stoga može poremetiti apsorpciju lijeka. U kombinaciji s lijekovima za štitnjaču moguće izaziva značajno povećanje hormona štitnjače. L-tirozin također može imati negativan učinak u kombinaciji s monoamin oksidaza inhibitorima. Monoamin oksidaza je enzim koji razgrađuje stimulacijske hormone. Kombinacija l-tirozina i lijekova koji blokiraju monoamin oksidazu moguće može izazvati značajno povećanje stimulacijskih hormona.

Izbjegavajte konzumiranje acetil tirozina ukoliko bolujete od migrene, bolesti srca ili štitnjače, ukoliko koristite MAO inhibitore, hormone štitnjače ili lijekove protiv visokog tlaka.

Ukoliko bolujete od nekih drugih bolesti ili koristite neke lijekove prethodno se konzultirajte s nadležnim liječnikom.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naziv proizvoda: L-tirozin (iz acetil tirozina), dodatak prehrani.
Neto količina u pakiranju: 100 grama | 333 serviranja.
Cijena po serviranju: 300 mg | 0,04 eura.
Sastojci: 100% n-acetil l-tirozin (NALT).
Alergeni: sirovina ne sadrži alergene, ali može sadržavati mlijeko, jaja, gluten, kikiriki u tragovima iz proizvodnog procesa.
Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi: 1/2 mjerice = 300 miligrama n-acetil l-tirozina
Upute za upotrebu: konzumirati pola priložene mjerice (300 miligrama praha) dnevno. Pomiješati s vodom ili željenom tekućinom i popiti odmah.
Napomene: proizvod je dodatak prehrani. Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Mjerica u pakiranju.
Upozorenje: ne preporučuje se djeci, trudnicama ili dojiljama. Ukoliko ste trudni ili dojite, bolujete od nekih bolesti ili se oporavljate od ozljeda, konzultirajte se s nadležnim liječnikom. Izbjegavajte tirozin ukoliko bolujete od migrene, hipertireoidizma, Gravesove bolesti ili koristite MAO inhibitore.
Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i tamnom mjestu.
Podrijetlo sirovine: Gonmisol, EU.

https://proteos.hr/proizvod/l-tirozin/

Karta

Proteos.hr

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
08.05.2024. u 15:36
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
191 puta

Proteos.hr

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska