• Pro Selenium - Selen štiti od teških metala i usporava starenje tkiva
  • Nemoj propustiti priliku!

Pro Selenium - Selen štiti od teških metala i usporava starenje tkiva

Cijena
11,50 €
Šifra oglasa: 18184062

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Črnomerec, Črnomerec

Opis oglasa

Selen - štiti od teških metala, usporava starenje tkiva, smanjuje stvaranje peruti ..
Esencijalni oligoelement poznat kao jedan od najjačih antioksidanasa u prirodi. Selen štiti organizam od djelovanja teških metala, te je neophodan za zdrav reproduktivni i kardiovaskularni sustav.

Selen usporava starenje tkiva, neutralizira djelovanje više kancerogenih tvari te štiti od nastanka nekih tumorskih procesa. Selen smanjuje stvaranje peruti u kosi.

Opis proizvoda
U nekim je dijelovima svijeta tlo izrazito siromašno selenom. Ispitivanja u Hrvatskoj također ukazuju na nedostatak ovog esencijalnog minerala u tlu. Na Novom Zelandu uzgajivači goveda susreću se s velikim problemom mišićne slabosti i slabosti srčanog mišića životinja držanih na ispaši (biljke su siromašne selenom).

U kineskoj provinciji Keshan se zbog nedostatka selena u tlu učestalo javlja slabost srčanog mišića. Budući da se dugo nije znao pravi uzrok, ovo je oboljenje dobilo naziv Kešanska bolest.

Selen spada u antioksidanse i ima važnu ulogu u očuvanju zdravlja. Uz selen, najznačajniji antioksidansi su vitamini C i E te beta-karoten koji, kako su pokazala istraživanja, neutraliziraju slobodne radikale.
Tijekom staničnog metabolizma, kao nusprodukti se oslobađaju slobodni radikali koji oštećuju stanične membrane i DNA, te uzrokuju proces koji zovemo starenje.

Selen usporava starenje tkiva, neutralizira djelovanje više kancerogenih tvari te štiti od nastanka nekih tumorskih procesa. Studije pokazuju da žene koje su kod raka dojke uzimale dodatno selen imale uspješnije liječenje i do 10 puta. Selen smanjuje stvaranje peruti u kosi. Važno je znati da se djelovanje selena potiče vitaminom E.

Selen je pored toga, nužan za rad gušterače i održavanje elastičnosti raznih tkiva. Preporučuje se ženama u periodu menopauze jer ublažava toplinske valunge, ali i muškarcima jer utječe na održavanje normalnog broja spermatozoida.

Prirodni izvori selena su pšenične klice, mekinje, crni luk, rajčica, tunjevina i brokula. Dnevna potreba za selenom je oko 20-200 mcg. Kao i kod drugih minerala, važno je držati se preporučenih doza.
#zdravljevitamini

Sastav jedne tablete:
-Selen (kelatni oblik) 50 mcg

Doziranje:
-2 do 4 tablete dnevno ili prema savjetu stručne osobe.
Pakiranje: 60 tabl.

Calivita preporučuje se ovaj proizvod i za:
-KOSA – prhuti
-ZLOČUDNE BOLESTI
-MIOMI I CISTE
-MENOPAUZA
-MUŠKI SPOLNI HORMONI - SMANJEN TESTOSTERON
-VEGETARIJANCI, VEGANI

Kontakt i putem WhatsApp i Viber

Svi proizvodi su načinjeni isključivo iz prirodnih sirovina (bez šećera, soli, konzervansa,aditiva) potpuno prirodni proizvodi.!
Besplatna dostava iznad 45 € 24/48h i savjeti stručnog tima nutricionista. Plaćanje internet bankarstvom / pouzećem, prilikom dostave.
Za manji iznos dostava 4 €.

Svi CaliVita proizvodi posjeduju certifikate FDA, cGMP, svi su dodatno ispitani i odobreni od strane nadležnih institucija Republike Hrvatske.

Karta

Objekti u blizini

fle_ki

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10000 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska
Oglas objavljen
30.04.2024. u 16:56
Do isteka još
Oglas prikazan
1503 puta

fle_ki

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10000 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska