Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Orahovo ulje

Orahovo ulje

Cijena
7,96 €
Šifra oglasa: 23042461

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Peščenica - Žitnjak, Ferenščica

Opis oglasa

Orahovo ulje
Izrazito je bogato omega-3,6 i 9 kiselinama, koje su od vitalnog značaja za funkcioniranje svake stanice u našem organizmu, puno bogatije vitaminom E nego što je ulje lana, i uzima se oralno. Esencijalne masne kiseline iz orahovog ulja blokiraju kemikalije koje izazivaju upale u organizmu.

Ulje oraha iznimno je bogato esencijalnom omega-3 alfa-linolenskom kiselinom pa se koristi za zaštitu krvnih žila od procesa ateroskleroze, te kod dislipidemija, najčešće kod povišene razine kolesterola u krvi (klinički dokazano). Okusom je daleko ugodnije od lanenog ulje koje se koristi u iste medicinske svrhe.
Prehrana bogata orasima snižava razinu C-reaktivnog proteina (CRP), markera za upalne procese povezane s bolestima srca. Orasi sadrže dva tipa nezasićenih masnih kiselina, proteine, vitamine i minerale čije kombinirano djelovanje smanjuje čimbenike rizika povezane s razvojem kardiovaskularnih bolesti.
Potrošnja ulja dobra je kod problema s disanjem kod bolesti dišnog sustava .

Smanjit ćete rizik od bolesti srca i krvožilnog sustava, povišene trigliceride i kolesterol. Ako imate problema s oslabljenom cirkulacijom krenite s potrošnjom ovog vrijednog ulja.
Ono će spriječiti i pojavu raka, posebno raka dojke kod žena i raka prostate kod muškaraca.

Poboljšat će rad mozga i pamćenje pa se posebno preporučuje kod stresnih situacija jer njegovi sastojci pomažu kod borbe protiv njih.

Dobro je za nesanicu i za reguliranje krvnog tlaka. Održava pravilnu razinu hormona.

Orasi i orahovo ulje se smatraju jednim od najizdašnijih izvora antioksidansa među orašastim plodovima. Antioksidansi su supstancije koje neutraliziraju efekte slobodnih radikala, koji oštećuju stanice i ubrzavaju proces starenja.

Orasi su posebno bogati antioksidnom elagičnom kiselinom, koja pomaže u sprječavanju replikacije malignih tumora te ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje.
Suzbija candidu i razna druga gljivična oboljenja tako da se nanosi na bolesno područje. Što se tiče kožnih bolesti dobro ga je uzimati i kod psorijaze i tada se koristi lokalno i u kupkama.

Koriste se kod raznih medicinskih tretmana kože pa je njegova uporaba kao učinkovito sredstvo protiv bora prepoznata još u 17. stoljeću. Ublažava bore i vraća koži mladolik izgled. Štiti kožu od UV zraka.
Pomoć je i kod mršavljenja. Ako se borite s viškom kilograma ubacite čašicu orahovog ulja dnevno. Smanjit će masne naslage na trbuhu.
Orahovo ulje koristi se u kulinarstvu, no treba se izbjegavati njegovo pretjerano zagrijavanje. Osobe koje imaju komplikacije sa žuči, aktivnim čirom i jetrom ne bi smjele uzimati orah ni orahovo ulje.


Organski uzgoj oraha
Voćke se tretiraju po potrebi samo pripravcima na bazi koprive, lavande i buhača
Cijena 60 kn 100 ml
Oglas objavljen
20.01.2020. u 12:09
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1609 puta