• i dizalice topline zrak/voda  pogodno za subvencije
  • Nemoj propustiti priliku!

i dizalice topline zrak/voda pogodno za subvencije

Cijena
1.000 kn ~ 135 €
Šifra oglasa: 12608375

Osnovne informacije

Lokacija
Primorsko-goranska
Stanje
novo
Mogućnost dostave
Dostava moguća

Opis oglasa

Zašto uopće odabrati dizalicu topline zrak/voda kao sustav u Vašem kućanstvu , osim da se dode do subvencija ?

To je sustav koji je jednostavan te prilagodljiv za instalaciju, samu primjenu te za korištenje i eksploataciju. Možete ga koristiti za Vaše nove objekte, rekonstrukcije postojećih objekata ili rekonstrukcije postojećih (tradicionalnih, manje učinkovitih i nesigurnijih) sustava grijanja.

Dizalice topline zrak/voda predstavljaju najbolji izbor ne samo kod planiranja novih izvora topline, već se zbog svoje fleksibilnosti i prilagodljivosti na postojeće instalacije, često koriste kod zamijene postojećih tradicionalnih sustava grijanja, kojima otkucava tehnološki vijek. Ono što dizalice topline čini jako prhvatljivim za primjenu je i vrlo jednostavna prilagodba na postojeće instalacije na objektu.

Prednosti u odnosu na tradicionalne sustave grijanja?

• Grijanje obnovljivim izvorom energije - do 75% toplinske energije uzima se iz okoline. Manji mjesečni /sezonski troškovi.

• Ekološko grijanje - smanjenje emisija CO2 prema okolini do 60%

• Grijanje neovisno o nestašici osnovnih pogonskih energenata (ulje/plin) - jedna od glavnih prednosti u budućem razdoblju o čemu treba svakako voditi računa

• Osigurana mogućnost hlađenja - vrijednost koja garantira potpunu ugodnost tijekom cijele godine s ovim istim sustavom

• Smanjeni pogonski i troškovi održavanja - koji nisu zanemarivi kako investicijski tako i vremenski tj. ne treba planirati punjenje, servis i smještaj spremnika pogonskih goriva

• Mogućnost dobivanja novčanih poticaja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) te jedinica lokalne samouprave (županija, gradovi i općine) koje velikim dijelom sufinanciraju ugradnju sustava obnovljivih izvora energije (dizalice topline zrak/voda) u kućanstvima, što nam govori o značaju dizalice topline u uštedi energije i smanjenju troškova te u zaštiti okoliša.

Ograničenja?

• Potreban je niskotemperaturni režim grijanja (do 55°C) s niskotemperaturnim radijatorima, što znači da u slučaju eventualne rekonstrukcije i prijelaza s postojećih visokotemperaturnih radijatora treba povećati broj članaka ili promijeniti radijatore.

• Nešto veća inicijalna ulaganja no kada uzmemo u obzir da govorimo o visoko učinkovitim sustavima kojima rješavamo i kompletno hlađenje objekta te da imamo mogućnost sufinanciranja putem državnih poticaja ovakvi sustavi s obnovljivim izvorima topline su upravo oni koji garantiraju brži povrat uloženih sredstava.

Dostava

Ovaj predmet može biti dostavljen na tvoju kućnu adresu. Dostava je uključena u cijenu.
Overseas Express

DSK Trgovina

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
02.12.2019. u 13:46
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
13215 puta

DSK Trgovina

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska