• KAKO OBRANITI usjev od DIVLJIH SVINJA? PRAKTIČINI SAVJETI + EL. PASTIR
  • KAKO OBRANITI usjev od DIVLJIH SVINJA? PRAKTIČINI SAVJETI + EL. PASTIR
  • KAKO OBRANITI usjev od DIVLJIH SVINJA? PRAKTIČINI SAVJETI + EL. PASTIR
  • KAKO OBRANITI usjev od DIVLJIH SVINJA? PRAKTIČINI SAVJETI + EL. PASTIR
  • KAKO OBRANITI usjev od DIVLJIH SVINJA? PRAKTIČINI SAVJETI + EL. PASTIR
  • KAKO OBRANITI usjev od DIVLJIH SVINJA? PRAKTIČINI SAVJETI + EL. PASTIR
  • KAKO OBRANITI usjev od DIVLJIH SVINJA? PRAKTIČINI SAVJETI + EL. PASTIR
  • KAKO OBRANITI usjev od DIVLJIH SVINJA? PRAKTIČINI SAVJETI + EL. PASTIR
  • KAKO OBRANITI usjev od DIVLJIH SVINJA? PRAKTIČINI SAVJETI + EL. PASTIR
  • KAKO OBRANITI usjev od DIVLJIH SVINJA? PRAKTIČINI SAVJETI + EL. PASTIR
  • Nemoj propustiti priliku!

KAKO OBRANITI usjev od DIVLJIH SVINJA? PRAKTIČINI SAVJETI + EL. PASTIR

Cijena
100 €
Šifra oglasa: 39876640

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Đakovo, Đakovo

Opis oglasa

• Divlje svinje prave veliku štetu na usjevima i višegodišnjim nasadima, ali tome je ipak moguće stati na kraj. Uz ograđivanje usjeva električnim pastirom, moguće je zaštititi urod.

KOJA JE PREDNOST ELEKTRIČNOG PASTIRA?

Svakako je jedna od prednosti daleko niža cijena u odnosu na klasične žičane ograde, te puno jednostavnija montaža.

Za investiciju u električni pastir potrebno je od 200-300 eur pa do 800-1000 eur za veće parcele i jače uređaje. Za veći iznos investicije podrazumjeva se i ugradnja solarnog panela kako bi električni pastir bio non stop pod naponom i kako ne bi imali problem s napajanjem uređaja.


KOJU ŽICU ODABRATI ZA DIVLJE SVINJE I KAKO OGRADU UČINITI VIDLJIVOM?

Divlja svinja je snažna i silovita životinja sa puno dlaka te je potrebno odabrati žicu koja će imati što veću prekidnu silu. Velika prekidna sila spriječava nepotrebna pucanja žice kod dodira životinje s ogradom.

• Kod dugačkih ograda potrebno je izabrati žicu sa što manjim otporom kako bi udar bio jednak na primjerice prvom i petom kilomentru ograde. Sajla ima otpor od 0,12oma i prekidnh silu od 200kg.

• Kako bi životinje jasno vidjele ogradu, te usporile prije ograde, možemo u gornji red staviti traku električnog pastira od 1cm koja nije skupa u nabavi , također provodi impuls, te će se ograda jasno vidjeti.

• Životinje se često zalijetaju u pastir jer jednostavno ne vide ogradu pa nisu niti krive što su se zapetljale u ogradu i pokidale ju, spašavajući nagonski svoj život.

• Ako na vrijeme nismo popravili taj dio ograde, ograda možda vše i nije pod naponom te usjev nije zaštićen i može doći štete. Zato je dobro u gornji red postaviti traku i ogradu učiniti jasno vidljivom.


KOJA JE POTREBA JAČINA UREĐAJA ELEKTRIČNOG PASTIRA?


I za divlju svinju, medvjeda ili jelena, potreban je što jači električni pastir sa što većom izlaznom energijom u džulima. Za manje parcele to može biti 4-5J a za veće od 8-10J i više. Mnogi naši urađaji imaju garanciju i to je ono što ih razlikuje u odnosu na uređaje iz kućne radinosti - pouzdani su u radu i neće zakazati kad je najpotrebnije. Proizvode ih profesionalne tvornice u tisućama primjeraka i vjerujte da vi dobivate uređaj koji koriste mnogi farmeri diljem svijeta.


KOLIKO JE BITNO UZEMLJENJE I NA ŠTO TREBA PAZITI?

Bez dobrog uzemljenja nema ni dobrog udara!

• Pravilo je da na jedan izlazni džul ide po jedan stup od 1m uzemljenja u zemlju. Stupovi se zabijaju oko uređaja na razmak od 3m i svaki stup treba biti povezan sa žicom sa crnim vodom. Zabijaju se svaki na različitom mjestu, u obliku lepeze oko električnog pastira.

• Sa dovoljnim brojem uzemljenja, električni pastir će raditi sa 100% svog kapaciteta. U sušnom dijelu godine, potrebno je zaliti vodom mjesto gdje su stupovi zabodeni u zemlju.

• Ako možemo birati ishodišno mjesto gdje će se postavljati uređaj električnog pastira sa uzemmljenjima, neka to bude “podvodni” dio parcele sa što vlažnijom zemljom.

• Nikad nemojte koristiti male stupove uzemljenja od 20-30 cm već isključivo duže stupove od 1m.


KOJA JE PREDNOST SOLARNOG ELEKTRIČNOG PASTIRA?

Solarni dodatak nam omogućuje 24-satno napajanje za električni pastir te nemamo bojazan da će se baterija isprazniti i da pastir više neće raditi.

• Solarni dodatak se može instalirati na bilo koji električni pastir s 12V napajanjem a također se može i na 220V uz kupovinu invertera 12/220V od 300W koji i nije velika stavka.

• U Vitalisu uvijek instaliramo solarne module od 100W na jače pastire što je daleko veća ploča od preporuke, no tada smo sigurni da baterija neće biti nikad prazna. Garancija na monokristalne solarne module je oko 25 godina.

• Solarni regulator napona ne smije biti u doticaju sa vlagom. Najbolje je kad je i uređaj električnog pastira zaštićen od oborina i vlage, s time mu sigurno produžujemo radni vijek. Bez obzira da li ima tvorničku zaštitu od vlage ili ne, nastojimo uteđaj uvijek zaštititi od kiše, snijega, sunca.


KOJA JE VISINA OGRADE ZA DIVLJU SVINJU I KOJI JE POTREBAN BROJ REDOVA?


• Visina ograde može biti 110cm te se preporučuje 4 reda žice uz to da gornji red bude traka ili na neki drugi način učinite ogradu vidljivom. Neka životinje uspore i tako ćete imati puno manje popravaka.

• Također na kutovima ili na frontama koje gledaju prema šumi, možete staviti šire usidrene grede kako životinje nebi lako isčupale postavljene stupove i “odnijele” ogradu sa stupovima. Na frontama prema šumi možete postaviti svakih 20m usidreni stup.



ŠTO JE POTREBNO RADITI NAKON INSTALACIJE ELEKTRIČNE OGRADE?


Potrebno je povremeno obići ogradu, s testerom provjeriti napon, ukloniti vegetaciju koja se naslanja na žice, pokositi ispod žice ili ukloniti grane koje su u dodiru s žicom.

• Na mjestima gdje su životinje pokidale žicu, potrebno je sa spajalicama popraviti žicu kako bi ograda opet radila i štitiila vaš posjed.

• Nekad će možda trebati i duže vremena da divlje životinje naviknu da je vaš posjed ograđen i da će tamo doći do strujnog udara, ali nakon nekog vremena divlje svinje ili jeleni će potražiti druga mjesta i zaobilaziti će vaš posjed. Tada je investicija opravdala uložena sredstva.


KAKO ZNAMO DA JE OGRADA EFIKASNA?


Budite uvjereni da će divlje svinje nakon nekog vremena potražiti neko jednostavnije i dostupnije mjesto gdje neće imati “šok” doček sa žicom i neugodnim strujnim udarima. S vremenom će se broj popravaka smanjiti, životinje će zaobilaziti vašu parcelu. Električni pastir cijelo vrijeme raditi u punom kapacitetu, napajanje mora biti stalno, žica mora dobro provoditi impuls, uzemljenja ako su na suhom, moraju biti povremeno zalijevana s vodom. Vegetacija oko ograde se mora kositi i uklanjati. Sa pridžavanjem ovih jednostavih pravila, ograda će raditi u punom kapacitetu i štete će biti minimalne.

Nazovite nas za neobaveznu ponudu i pomoć pri projektiranju ograde za zaštitu usjeva jer mi to radimo svakodnevno i znamo kako možete uspješno obraniti svoj usjev ili posjed!


Autor teksta: Neven Šimić


Izvadak iz cjenika:

Izvadak iz cijenika:

Euro Guard A1000 - 100,00 eur
Euro Guard N1400 1J 90,00 eur
Lacme Secur 1.1J je 115,00 eur
Lacme Secur 500 5J 350,00 eur
Lacme D5 5J je 240,00 eur
Lacme Dual D1 90,00 eur
Lacme Ubison 10J 450,00 eur
Lacme Ubison 15J 520,00 eur
Lacme S2600 6J 280,00 eur
Pomelac EBS 0,4J 60,00 eur
Pomelac D4 - 240,00 eur
AKO® Solar S250 - 220,00 eur
AKO® x1000 DUO 105,00 eur
AKO® X2500 DUO 2J - 150,00 eur
AKO® X4000 DUO 3J - 180,00 eur
AKO® X5000 DUO 4J - 200,00 eur
TITAN 1J DUO 110,00 eur
MARS® 8J DUO 275,00 eur
MARS® 12J DUO 320,00 eur
FENCE ENERGIZER 0.5J DUO 65,00 eur

Izolaror za drvo : 0,11 eur
Izoalator za šipku od 7-14mm : 0,28 eur
Sajla 1000m : 60,00 eur

Za pomoć pri odabiru i instalaciji električnih pastira, žice te potrebnog pribora molimo nazovite naše stručne djelatnike ili nam upit za ponudom pošaljite na naš mail.



Dostava se vrši HP Ekspresom ili Overseasom.


Naručiti možete mailom (ljekarna.vitalis@gmail.com)
ili pozivom na tel. 031/ 496 - 577.

Za tvrtke imamo mogućnost veleprodaje.

Vitalis
Pavićeva 32
31400 Đakovo

Za sve informacije ili pitanja, dostupni smo na tel:
031/ 496 - 577



Radno vrijeme:
ponedjeljak - petak 8.00 do 16.00h
subotom 8.00 do 13.00h

Kliknite na "Posjetite ovu Njuškalo trgovinu" i
pogledajte naše ostale oglase.

www.vitalis-djakovo.com

Karta

Objekti u blizini

Vitalis Đakovo

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
06.05.2024. u 08:53
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
2610 puta

Vitalis Đakovo

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska

Povezani oglasi