• Lincura (Gencijan) - Gentiana lutea, korijen - 260kn
  • Lincura (Gencijan) - Gentiana lutea, korijen - 260kn
  • Lincura (Gencijan) - Gentiana lutea, korijen - 260kn
  • Nemoj propustiti priliku!

Lincura (Gencijan) - Gentiana lutea, korijen - 260kn

Cijena
35,50 €
Šifra oglasa: 36655071

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Črnomerec, Črnomerec

Opis oglasa

LINCURA - Encijan

Lat: Gentiana Lutea

Cijena:
500g - 260 kn
1kg - 500 kn

Pomaže kod tegoba:

- sa želucem (potiče želudac na rad i gibanje, jača ga, liječi mlohavost želuca, spušten i napet želudac, mučnine, lijenost želuca, dispepsije, slabog lučenja želučanog soka, loš apetit, prehlađen želudac, katar želuca, grčeve, razne infekcije, slabo pražnjenje želuca, žgaravice, podrigivanja, nadutosti, nadimanja, kronični zatvor: za liječenje ovih tegoba rabimo čaj, prašak i tinkturu od lincure, i to u pravilu uvijek prije jela)

- kod bolesti jetre i žuči (izvrsno pomaže kod žutice, insuficijencije jetre, slabog rada žuči, za jače lučenje žuči, groznice itd)

- kod srčanih bolesti ( slabosti srca, aritmija, djeluje kao srčani tonik itd)

- kod bolesti crijeva (amebe, razni nametnici i paraziti, katar crijeva, razne infekcije, proljevi, dizenterije, dijareje, grčevi, vjetrovi itd)

- kod bolesti krvi (anemija, malokrvnost, slabokrvnost, bljedoća, slabost organizma, slabašnosti, ženske tegobe, a povećava i broj crvenih i bijelih krvnih zrnca; pije se čaj od korijena lincure ili se rabi tinktura od lincure)

- kod kožnih bolesti (razne kožne nečistoće, povrede, ranice, rane koje posipamo s praškom od lincure, osipi)

- Lincuru treba uzeti i kod napada mučnine i nesvjestice, kao i za liječenje malokrvnosti i blijedila.

- U slučaju upale vena, kao oblog preporučuje se korijen lincure pomiješan sa rakijom.

- Omečine, tj. zgnječenja na tijelu mažu se svježim sokom iz korijena lincure ili se posipaju lincurinim prahom ili se pripremi razrijeđeni oblog lincurine tinkture.

Lincura u biti jača cijeli organizam, potiče rad žlijezda, jača mišiće, daje snagu, oživljava od nesvjestice, pomaže kod klonulosti, slabašnosti, kod preležane teške bolesti, te kod iznemoglosti ili kolapsa (uzima se u onliku praška, tinkture, čaja).

Za lijek se u jesen ili rano proljeće sabire korijen od starijih biljaka.

Korijen je zanimljiv jer sadrži heterozide gorkog okusa, koji su njeni glavni ljekoviti sastojci. Neki među njima smatraju se najgorčim supstancama. Lincura se ubraja u tzv. droge s gorkim tvarima (amara), jer gorka tvar koju sadrži u najvećem je dijelu zastupana u sastavu ljekovitih i djelotvornih tvari.

Sastojci korijena nalaze se u velikom broju lijekova koji se proizvode u ljekarnama i farmaceutskoj industriji, ali je, takođe, izuzetno važan i u narodnoj medicini. U ljekarnama se uglavnom proizvodi ekstrakt od lincure, miješani gorki čajevi, ali i drugi preparati gorkog okusa.

Korijen lincure vrijedi kao jedno od najboljih sredstava za želudac. Kneipp naročito hvali ekstrakt lincure kojeg treba uzimati dnevno kroz dulje vrijeme i to 20 do 30 kapi na pet jušnih žlica vode. To pospješuje probavu, otklanja pritisak u želucu, mučninu, a otklanja brzo i napadaje nesvjestice.


Lincura pridonosi poboljšanju sastava krvi kroz povećanje crvenih i bijelih krvnih zrnaca u ispravnom omjeru. Lincura otklanja slabokrvnost i bljedoću, srčane i živčane slabosti i dobro je sredstvo protiv groznice. Kod nedovoljnog stvaranja želučanog soka, kod slabog pražnjenja želuca, kod kiselog podrigivanja, žgaravice, kod kronične začepljenosti, lincura je velika pomoć i pridonosi skorom ozdravljenju od tih bolesnih stanja.

Karta

Morus77

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10000 zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska
Oglas objavljen
25.04.2024. u 11:10
Do isteka još
Oglas prikazan
1043 puta

Morus77

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10000 zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska