Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Drvena zaprežna kola sa kravljom ili volovskom zapregom
  • Drvena zaprežna kola sa kravljom ili volovskom zapregom
  • Drvena zaprežna kola sa kravljom ili volovskom zapregom
  • Drvena zaprežna kola sa kravljom ili volovskom zapregom

Drvena zaprežna kola sa kravljom ili volovskom zapregom

Cijena
1.500 €
Šifra oglasa: 38975981

Osnovne informacije

Lokacija
Zagrebačka, Samobor - Okolica, Bregana
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Izložbeni artikl za Etno kuću, seosko domaćinstvo ili vaše dvorište za privlačenje i na zadovoljstvo Vaših prijatelja, gostiju i posjetitelja.
Kao što se iz priloženih fotografija vidi, radi se o drvenim zaprežnim kolima sa kravljom zapregom, izrađenim početkom prošlog stoljeća, a na kolima su nosači bačve („skladnji“) i drvena bačva zapremine pet stotina litara. Cijeli sklop prikazuje način prijevoza vinske bačve na način uobičajen u sjeverozapadnoj Hrvatskoj do sredine 20. stoljeća, odnosno do pojave traktora i kola (prikolica) s gumenim kotačima.
Predmetna kola su vrlo dobro uščuvana i pripremljena za izlaganje zainteresiranoj javnosti na način da su svi drveni dijelovi kola i bačve temeljito očišćeni, impregnirani premazom protiv crva, dva puta premazani prozirnom lazurom za drvo „Belton“ i još jedan put premazane sa lazurom sa UV zaštitom „Beltop“. Metalni dijelovi također su dobro očišćeni, premazani antikorozivnom zaštitom i mat crnom bojom za metal. Kako bi se spriječilo moguće pomicanje izloženih kola, te kako bi se podigla od tla radi lakšeg razgledavanja, uz kola idu i drvene klocne koje se stavljaju ispod svakog pojedinog kotača. Klocne su također zaštićene premazom.
Uz navedena kola u ponudi imam i namještaj od punog drva s početka 20. stoljeća za opremanje etno kuće (kredenc, stol, stolica, kreveti, ormari, nahtkasli, kahlijeva peć, kolovrat, Singer šivaće mašine, vintage radio aparati i puno toga još).

Karta

Oglas objavljen
14.04.2024. u 10:08
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1172 puta