• Renata Rene (Renee) Walter, Zrinjevac, ulje na platnu 46x61, potpisano
  • Nemoj propustiti priliku!

Renata Rene (Renee) Walter, Zrinjevac, ulje na platnu 46x61, potpisano

Cijena
300 €
Šifra oglasa: 34033537

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Podsused - Vrapče, Trdica
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

u odličnom stanju,ulje napeto na blind ramu, RIJETKO!, akademska slikarica
Renata Renee Walter, 28. prosinca, 1913. – 29. kolovoza, 2012.
U 99.godini plodonosnog života, vratila je „ovozemaljsku propusnicu“poznata hrvatska likovna umjetnica, slikarica, Renata Renee Walter.
Umjetnica je rano, u svojem artikuliranju likovnoumjetičkoga opusa, izabrala ekspresionizam kao izraz raspona subjektivnih stavova i sudova o životu i ljudima.
Rano je pripala portretnom slikarstvu, ostvarivši galeriju likova s dubinskom analitičkom spoznajom o temperamentu, karakteru, moralnom i socijalnom profilu izabranih portretiranih osoba. Portreti Renate Renee Walter, su raskošne psihološke studije ponudjene minucioznim slojevitim pristupom liku iz fokusa umjetnicine pozornosti.
Ljudsko lice, kao najdinamičnija scena na kojoj se zrcale misli i čuvstva, trajnim je umjetničkim poticajem portretistice Renate Renee Walter koja je svojim izvedbeno-estetskim rješenjima mnogobrojnih portreta, predstavila osobe iz fokusa svoje pažnje i njima samima, a uobličenim djelom, obogatila zidje interijera domova mnogih ličnosti iz spektra svojega izbora i likovno-umjetničkih postignuća.
Osobito je intrigantan umjetnicin odnos prema kolorističkim rješenjima i izboru kromatske potke svojega opusa, bez obzira da li se radi o portretu, genre - prizorima ili urbanim pejzažima.
Spektar hladnih boja, do „otrovne“ zelene, u masivima aplikacije, bio je izraz osobitosti odnosa umjetnice Renate Renee Walter prema temama u izrazu duboko humane ideje - vodilje i uspješnosti afirmacije najsvetijih humanističkih pristupa životu, kao poticaja plemenitoj misli i čuvstvima, uprkos hladnim, teškim, gotovo „odbojnim“ bojama .
Željela je pokazati, a ustrajnošću takve svoje logike i vizije, i dokazati, svojom likovno-umjetničkom ponudom, da je ideja - vodilja i tema oplemenjujućih pristupa životu i čovjeku kao njegovu subjektu važnosti i vrijednosti, opstojna i čak sugestivnija, kada je oblikovana i tim najhladnijim i najtežim kromatskim rasponom u izboru i formama prikazanog sadržaja,te njegova dubljeg smisla kao mogućeg trajnog poticaja.

Karta

Objekti u blizini

fredyyy

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  Grad Zagreb, Hrvatska
Oglas objavljen
21.04.2024. u 16:36
Do isteka još
Oglas prikazan
705 puta

fredyyy

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  Grad Zagreb, Hrvatska