• Ljubomir Stahov "Objekt " bakropis 20x30cm
  • Nemoj propustiti priliku!

Ljubomir Stahov "Objekt " bakropis 20x30cm

Cijena
500 kn ~ 67 €
Šifra oglasa: 2239773

Osnovne informacije

Lokacija
Zagrebačka

Opis oglasa

Uz sliku dobivate certifikat
uokviravanje je uključeno u cijenu

Ljubomir stahov rođen je 7. siječnja 1944. godine u Kamičanima kraj Prijedora. Godine 1967. završio je sarajevsku Školu primjenjene umjetnosti. Prije upisa na zagrebačku Akademiju likovnih umjetnosti radio je kao nastavnik likovnog odgoja na osnovnoj školi u Kozarcu. Na slikarskom odjelu zagrebačke ALU diplomirao je godine 1974. u klasi prof. Šime Perića, a potom je, od 1974. do 1978. bio suradnik Majstorske radionice prof. Krste Hegedušića i prof. Ljube Ivančića.

Živi i radi u Zagrebu gdje je danas redoviti profesor slikarstva na ALU.

U ediciji Mladi umjetnici zagrebačke Nacionalne i sveučilišne biblioteke godine 1982. objavljena je monografija Ljubomir Stahov koju je napisala Mladenka Šoloman.

U izdanju Zbirke Biškupić objavljene su mu tri bibliografske knjige: Heksapoda (u tehnici bakropisa i akvatinte) s tekstom-esejom Josipa Depola; Jedno čitanje apstrakcije (u tehnici bakropisa) s tekstom-esejom Đurđe Šinko-Depierris i Jue de couleur – Igra boja (u tehnica bakropisa u boji) s pjesmama francuskog pjesnika Edmonda Humeana. Godine 1990. objavio je bibliofilsko izdanje Bešumno bijelo (s pjesnikinjom Ankom Žagar), a 1991. Poslije (s pjesmom Zvonka Makovića).

Dosada je 31 puta samostalno izlagao u zemlji i inozemstvu, a sudjelovao na dvjestotinjak skupnih izložaba (međunarodnih bienala, trienala crteža i grafike). Dobitnik je više nagrada za slikarstvo, crtež i grafiku.

CROATIAUMJETNINE

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
28.03.2021. u 08:34
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
1520 puta

CROATIAUMJETNINE

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska