• Julije Knifer "Meandar" svilotisak serigrafija 70x50cm
  • Nemoj propustiti priliku!

Julije Knifer "Meandar" svilotisak serigrafija 70x50cm

Cijena
796,34 €
Šifra oglasa: 17879093

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Maksimir, Maksimir
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Uz sliku dobivate certifikat! (certifikat galerije, drugii certifikati se naplačuju po cjenicima povjesničara umjetnosti 200 do 500eura)
cijena od 800 eura je fiksna cijena, ne vezujem ju uz prodaju drugih slika i to je cijena za keš ne za krompire! )hvala što ste ovo pročitali!
naravno da imam porijeklo od koga sam je kupio, i naravno da ako želim to pisat javno ili reći javno ili na poziv bi rekao, ali neželim, to člu reči kupcu slike, koji ju kupi!

uz sliku dobivate certifikat i doživotno jamstvo orginalnosti !
uz sliku NE dobivate okvir! uramljivanje je moguće u razne okvire uz doplatu! (od 200kn naviše)
slika nije nova, slika nije rabljena , stara nekad i 10 godina, za neke autore i stara 70 godina, za neke 100, nekoristena i nije rabljena, stajala ili u arhivskom ladičaru ili na zidu, oštečena nije, ovo pišem jer u oglasniku postoji klasifikacija koja nije primjerena pa da se kupci znaju da dobivaju besprijekoran predmet, koji je nekad star 1 god nekad i 100 godina...

autor: Julije Knifer
Motiv: "Meandar 4"
tehnika: svilotisak serigrafija
dimenzija: 70x50cm
nastala oko 2001 godine

Julije Knifer (Osijek, 23. travnja 1924. – Pariz, 7. prosinca 2004.), bio je hrvatski slikar. Jedan od najznačajnijih hrvatskih umjetnika 20.stoljeća. Knifer je studirao slikarstvo početkom pedesetih na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, da bi krajem pedesetih bio jedan od osnivača i istaknuti član grupe Gorgona koja je u Zagrebu djelovala od 1959. do 1966. kao važniji segment novije hrvatske umjetnosti. Godine 1961. sudjeluje na prvoj izložbi 'Novih tendencija' u Zagrebu kao pripadnik toga pokreta, a 1973. godina sudjeluje na bijenalu u São Paulu, te 1976. na Venecijanskom bijenalu zajedno s kiparom Ivanom Kožarićem. Osnovni i prepoznatljiv motiv Kniferove umjetnosti je od šezdesetih prošlog stoljeća meandar, izveden u bezbroj varijanti i u različitim tehnikama- od olovke do ulja na platnu, kolaža i murala. Kniferov meandarski oblik reduciran je na jednoličan ritam kontinuirane forme i kontrast crnog i bijelog, da bi kasnije u njega uključio i boju. Godine 2001. Knifer je u izboru selektora Zvonka Makovića predstavljao Hrvatsku na Venecijanskom bijenalu, iste godine proglašen je počasnim građaninom Osijeka, a godinu dana kasnije dobio je, opet iz pera Makovića koji je umjetnikov rad pratio od ranih 1970-ih godina prošlog stoljeća, prvu opsežnu i sveobuhvatnu monografiju, nakon što je već bio predstavljen francuskoj publici.

Ukoliko imate neku sliku koju bi dali pod račun za neku našu, procijenili, možda i prodali, restuaurirali, obratite nam se s povjerenjem na 0989268826

Karta

CROATIAUMJETNINE

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
11.04.2024. u 07:50
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
2380 puta

CROATIAUMJETNINE

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska