• Ivan Vlašić "Jedrilica u luci" ulje na platnu 45x60cm
  • Nemoj propustiti priliku!

Ivan Vlašić "Jedrilica u luci" ulje na platnu 45x60cm

Cijena
180 €
Šifra oglasa: 32234527

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Maksimir, Maksimir
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Uz sliku dobivate certifikat autora! uz sliku NE dobivate okvir!
CIJENIK 1.6.2024 50x60=180e, 50x70cm=200e, 60x80cm=300e, 70x100=400e, kompliciranije kompozicije su skuplje!

Ivan Vlašić, rođen 1962. godine u Subotici, od ranog djetinjstva pokazivao je izniman interes za skulpturu i slikarstvo. Sa šest godina, preselio se u Zagreb gdje je započeo svoje formalno umjetničko obrazovanje. Slikarstvo je počeo učiti na tečaju pod vodstvom Vladimira Železnina, a sredinom 1980-ih upisuje Likovnu akademiju u Zagrebu u klasi renomiranog profesora Nikole Koydla. Njegov umjetnički put obilježen je kontinuiranim usavršavanjem i istraživanjem. Godine 2020. upisuje magisterij slikarstva i multimedijalnih umjetnosti u Ljubljani, u klasi profesora Mladena Jernejeca. Kroz cijelo razdoblje svog stvaralaštva, Vlašić je usavršavao svoje vještine na studijskim putovanjima u Veneciji, Milanu i Amsterdamu, gdje je stjecao nova znanja i inspiraciju.
Ivan Vlašić se istaknuo svojim radom na freskama u crkvama u Brezovici, Topuskom i mnogim drugim lokacijama, gdje je osim stvaranja novih umjetničkih djela, također bio angažiran u restauraciji freski. Njegova je posvećenost umjetnosti prepoznata i kroz sudjelovanje na brojnim likovnim kolonijama, te kroz njegov nesebičan doprinos humanitarnim organizacijama i pomoći potrebitima.
Motivi njegovih slika često su mediteranski pejzaži Dalmacije i Istre, prikazani u pastelnim tonovima. Vlašić također slika pejzaže, konje, a povremeno se u njegovom opusu može naći i kontinentalni krajolik ili gradski prizor. Posebno je cijenjen zbog svojih portreta rađenih po narudžbi, gdje s izrazitom vještinom i karizmom prenosi na platno ljude i njima drage osobe.
Ivan Vlašić svojim radom i talentom ostavlja dubok trag u hrvatskoj likovnoj umjetnosti, nastavljajući tradiciju hrvatskog slikarstva i unoseći u njega svoj jedinstveni umjetnički izraz.

Ukoliko imate neku sliku koju bi dali pod račun za neku našu, procijenili, možda i prodali, restuaurirali, obratite nam se s povjerenjem na 0989268826 ili na e mail croatiaumjetnine@gmail.com

Karta

CROATIAUMJETNINE

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
09.05.2024. u 06:20
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
858 puta

CROATIAUMJETNINE

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska

Povezani oglasi