• VRTNI SLJEZ - sjeme
  • Nemoj propustiti priliku!

VRTNI SLJEZ - sjeme

Cijena
7 €
Šifra oglasa: 12018077

Osnovne informacije

Lokacija
Splitsko-dalmatinska, Baška Voda, Promajna
Vrsta
ostalo

Opis oglasa

Vrtni sljez (Alcea rosea) je dvogodišnja biljka iz porodice Malvaceae. Porijeklom je iz Europe, česta u starinskim vrtovima, a samoniklo raste na mediteranskom dijelu Hrvatske. Vrlo je otporna biljka i bez problema prezimljava u našim krajevima. To je ukrasna, ali i ljekovita i jestiva biljka.
Uzgaja se iz sjemenja, a sije se od proljeća do kraja ljeta, može i prije u teglice ali može i direktno na otvoreno. Vrtni sljez cijenjen je zbog krupnih cvjetova, visokog rasta i dugotrajne cvatnje koja traje sve do rane jeseni. Riječ je o višegodišnjoj biljci koja se u hortikulturi uzgaja kao dvogodišnja jer poslije druge godine života znatno slabije cvjeta. Vrtni sljez naraste između 120 i 200 cm, odgovaraju mu sunčani položaji s dubokim i hranjivim tlom. Sjetva u gredicu obavlja se tijekom lipnja, a u rujnu se biljčice presađuju na željeno mjesto gdje će cvjetati sljedeće ljeto. Ljeti treba obilno zalijevati, dugačke stabljike vrtnog sljeza treba poduprijeti kolcem, osobito na vjetrovitim položajima. Ako se želi spriječiti nekontrolirano rasijavanje, treba odrezati ocvale izbojke odmah nakon cvatnje, na taj način se može i produljiti životni vijek biljke. Kako je dvogodišnja biljka, prve godine razvija samo lisnatu rozetu s malim listićima.
Vrtni sljez je idealna dvoljetnica za prirodne i ladanjske vrtove, zbog svoje visine lijepo pristaje uz zidove i plotove, odnosno na gredici uz kuću. Sljezovi u skupinama čine atraktivnu ponudu cvjetnjaka.

Ponuda:

100 sjemenki - 7 E

1000 sjemenki - 19 E

Poštarina je besplatna, sjeme šaljem u zaštitnoj koverti prioritetnom pošiljkom slijedeći radni dan nakon uplate iznosa iz ponude. Uz odabrano sjeme dobijete detaljan opis sijanja za sigurno klijanje. U slučaju plaćanja pouzećem, kompletne poštanske troškove snosi kupac. Dodatne informacije mailom ili mobitelom.

PBZ IBAN: HR74 2340 0093 1041 2955 6

Paypal: tripalo@net.hr

Mail: tripalo@net.hr

Mob: 091 - 90 - 90 - 988
099 - 22 - 33 - 233

Karta

Objekti u blizini

tripalo-kruno

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  bratuš 68, 21320 Baška Voda, Splitsko-dalmatinska, Hrvatska
Oglas objavljen
15.08.2021. u 22:37
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
2602 puta

tripalo-kruno

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  bratuš 68, 21320 Baška Voda, Splitsko-dalmatinska, Hrvatska