Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Sadnica borovnice Bluejay dvogodišnja in vitro uzgoj
  • Sadnica borovnice Bluejay dvogodišnja in vitro uzgoj
  • Sadnica borovnice Bluejay dvogodišnja in vitro uzgoj

Sadnica borovnice Bluejay dvogodišnja in vitro uzgoj

Cijena
35 kn ~ 5 €
Šifra oglasa: 21885117

Osnovne informacije

Lokacija
Međimurska

Opis oglasa

TRGOVINA EKSTRA, Vaša najbolja trgovina već 25 godina
Profesionalni odnos prema kupcima ulijeva povjerenje,
sigurnost i zadovoljstvo kupovine.
www.trgovina-ekstra.hr

Sadnica borovnice Bluejay dvogodišnja in vitro uzgoj

IN VITRO UZGOJENA SADNICA (certificirani laboratorijski uzgoj – garancija kvalitete sorte bez genetskih mutacija, virusa i bolesti)

Jednogodišnja sadnica u plastičnoj presadnoj tegli od 1 litre
visina sadnica 10 - 30 cm
Substrat - čisti irski treset (Vigor Plant – torba irlandese 3,8 - 4,4 pH)
Sorta jakog rasta naraste u grm i preko 2 metara.
Bobice su prilično velike, svijetlo plave, jako aromatične, grupirane u labave grozdove
Blue Jay borovnica poznata je i pod imenom kraljica borovnica te je veoma popularna kod vrtlara i kuhara
Berba: sredina srpnja do sredine kolovoza
Srednje rana sorta
Borovnica sorte Blue Jay daje krupne i najukusnije plodove od svih sorti borovnica. Ova impresivna rana sorta borovnice daje urod voća od sredine srpnja do sredine kolovoza, a tokom cijele godine lišće svojim atraktivnim mirisom privlači pčele bumbare i druge oprašivače. U svome punom rastu dosegne visinu i preko 2 metara, biljka se prodaje i isporučuje u plastičnoj tegli od 1 litre.

Hvaljena od nutricionista kao super hrana, skromna borovnica doživjela je val popularnosti u posljednjih nekoliko godina a nije teško vidjeti i zašto. Ne samo da borovnica slovi kao najbolja hrana protiv starenja stanica, spaljivanja masnoća i svojstvima visoke razine vitamina C te antioksidansa, ona je također ukusna delicija kad je jedemo sviježe ubranu ili kad se od nje prave poslastice poput pite, đema, marmelade ili sladoleda.
Potrebno je naglasiti da se borovnica može uzgajati za potrebe kućanstva i u teglama kao ukrasan grm te tako dobijemo dekorativnu i nadasve hranjivu biljku u jednom. Zbog kasnije cvatnje izbjegava proljetne mrazeve. U proljeće svojim predivnim cvjetovima, ljeti sa plavim grozdovima plodova a u jesen šarenim bojama listova mamiti će poglede i uzdahe svakog prolaznika.

Borovnica je vrlo otporna biljka na bolesti i hladnoću i skoro da nema prirodnih neprijatelja osim ptica koje vole te slatke bobice isto kao i ljudi. Borovnica voli kisela tla pa tako prilikom presadnje treba paziti da se koristi zemlja kiselosti od 3,8 – 5,5 PH vrijednosti i vole veći sadržaj humusa u laganijim tlima (5%), a odraslim grmovima preporuča se dodavanje prirodnog humusa na bazi crnogorica, borovih iglica ili piljevine crnogorica. Na taj način biljka će dobiti prihranu plavljenjem a ujedno ćemo zaštititi i okolnu površinu od izbijanja korova. Borovnice zahtijevaju stalnu vlagu ali treba izbjegavati zemljišta sa stajaćim vodama ili visokom razinom podzemnih voda. Za uzgoj je potrebno izbjegavati “mrazišta”, teška, vlažna i glinasta područja. Borovnice razvijaju plitak i delikatan korijenski sustav i to je razlog zašto one zahtijevaju vlažnu podlogu i dobru opskrbu hranjivim tvarima. U tlo se biljka sadi vrlo plitko tako da je korijenje biljke na nekih 5-10 cm pod zemljom. Na plantažama borovnica biljke se sade u humke koji su malo izdignuti. Navodnjavanje borovnice je vrlo važno jer biljka će se bolje razvijati uz dovoljno zalijevanja posebno će se zalijevanjem potaknuti dobar urod. Na većim visinama preporučljivo je da smjer redova bude sjever-jug zbog optimalne količine svjetlosti, dok u nižim, toplijim i dobro osvijetljenim položajima prednost se daje smjeru istok-zapad kako bi se smanjilo pretjerano zagrijavanje i isušivanje tla, a i biljka je tada manje osjetljiva na mraz.

Američka borovnica je samo-oplodna biljka, ali se radi boljeg prinosa preporuča križanje više sorti u nasadu. Najbolje je kombinirati rane, srednje rane i kasne sorte tj. kombinacijom različitih sorti borovnica povećati ćemo raspon sazrijevanja i berbu borovnica tako da kroz cijelo ljeto imamo na raspolaganju svježe ubrane zdrave i slatke bobice.
Iz tog smo razloga sastavili izvrsnu ponudu od 12 sadnica za male voćnjake i voćare sa pažljivim odabirom četiri vrhunske sorte borovnica u paketu od po tri sadnice iz svake sorte i to sa 20% popusta na paket! Sadnice se dostavljaju po cijeloj Hrvatskoj i na otoke.
Cijena dostave za paket od 12 borovnica je 35 kn + pdv.

Paket sadrži sadnice borovnica:
Američka borovnica Spartan - rana sorta – 3 kom
Američka borovnica BlueJay - srednje rana sorta – 3 kom
Američka borovnica Blueray - srednje rana sorta – 3 kom
Američka borovnica Chandler - srednje kasna sorta – 3 kom
Sadnice su jednogodišnje u plastičnoj presadnoj tegli od 1 litre u drvenom sanduku.
Cijena kompleta 12 sadnica sa uračunatim popustom od 20% iznosi 336 kn sa pdv-om

Dostava za cijelu Hrvatsku i Sloveniju dostavnom službom Lagermax AED 1-3 dana!
Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem kontakt telefona ili naše e-mail adrese: info@trgovina-ekstra.hr
Klikom na "Posjetite ovu Njuškalo trgovinu" ili na www.trgovina-ekstra.hr pogledajte cjelokupnu ponudu naših proizvoda.

RADNO VRIJEME:
Pon - Pet: 08:00 – 16:00h
ADRESA:
Trgovina Ekstra
Prvomajska 140, Mihovljan
40000 Čakovec

KONTAKT:
Tel: +385 40 500 166
Mob: +385 95 5069 785

Email: info@trgovina-ekstra.hr
Web: www.trgovina-ekstra.hr

Obratite nam se sa povjerenjem. Hvala!
Oglas objavljen
11.02.2020. u 10:00
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
4927 puta