• Paprika Corno di Toro Rosso / Domaće sjeme
  • Paprika Corno di Toro Rosso / Domaće sjeme
  • Nemoj propustiti priliku!

Paprika Corno di Toro Rosso / Domaće sjeme

Cijena
0,70 €
Šifra oglasa: 30085885

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Retfala
Vrsta
Paprika

Opis oglasa

Pakiranje: 30 sjemenki.
Kompletnu ponudu naših povrtnica, začinskog, ljekovitog i ukrasnog bilja možete pogledati direktno na linku:
https://planthouse.hr/kategorija-proizvoda/sjeme/sjeme-ukrasnog-bilja/


Ako smo se odlučili baviti proizvodnjom povrća, cilj nam je zasigurno uspješna i profitabilna proizvodnja sa kvalitetnim proizvodima koji će zadovoljiti potrošače povrća.

Proizvodnjom povrća može se iskoristiti svaki mm površine, na istoj površini uz dobar plan i plodored moguće je imati najmanje dvije, a čak i tri proizvodnje tijekom godine.

Uspjeh proizvodnje povrća ovisi o znanju proizvođača, odnosno o njegovom poznavanju tehnologije proizvodnje i sljedećih nekoliko važnih čimbenika:

pravilnom izboru vrste i sorte povrća
odabiru i pripremi tla
pravilnom navodnjavanju
Nije dovoljno kupiti vrećice sa sjemenom, istresti sjemenke u neku zemlju, zaljevati i očekivati bujni povrtnjak prepun plodova. Da je tome tako , svi bi imali svoje prepune povrtnjake i trgovina povrćem ne bi postojale.

Sjeme koje imamo u ponudi je naše domaće sjeme povrća koje se ne uzgaja intenzivno, svoje povrće ne prskamo pesticidima.

Ovisno o vrsti povrća, čekamo kraj zriobe, plodove čistimo, odvajamo i sjemenke sušimo na suncu.

Svaku sortu sjemena koju imamo u ponudi i sami koristimo u proizvodnji.



Supstrat za sjetvu kao i samo tlo u koje sadimo povrće najbitnija su i polazišna točka u povrtlarstvu. Za sjetvu preporučujemo koristiti isključivo supstrate za sjetvu, ne vrtnu zemlju i ne zemlju za cvijeće koja zadržava veliku količinu vlage. Supstrat mora biti propustan jer vlaga izaziva trulež sjemena i plijesan kao i pojavu organizama koji se hrane sjemenom. Ovo je u sjetvi najčešća greška kod povrtlara početnika.

VLAGA U KLIJALIŠTU

Uz supstrat vlaga je najveći neprijatelj sjemena kao i klijancima. Vlaga mora biti optimalna, ne preporučujemo polijevanje otvorenom vodom već prskalicom, voda bi trebala biti sobne temperature i odstajala.

SVJETLOST

Svjetlost i toplina su čimbenici koji utječu na klijanje i rast povrtnica. Ovdje ne mislimo na umjetnu toplinu (centralno grijanje…) jer ona nepovoljno utječe na razvoj i isušuje, već na prirodnu toplinu sunca. Uvijek sjeme koje naklijavate držite na što više prirodne svjetlosti kako se klijanci ne bi „izdužili“ , tada su oni nekvalitetni i najčešće ugibaju.

PRIPREMA TLA SADNJU

Zašto je važno duboko jesensko oranje?

Oranjem na površinu iznosimo iz tla sjeme korova i štetnike koji se pod utjecajem niskih zimskih temperatura uništavaju. Zaoravamo žetvene ostatke koji svojom razgradnjom obogaćuju tlo. Izmrzavanje pooranog tla tijekom zime omogućuje dobru pripremu tla za sjetvu u proljeće.



Sjeme iz naše ponude je domaći uzgoj. U proizvodnji se baziramo isključivo na prirodnoj prihrani biljaka kao što su npr. gavez i kopriva.
Svake sezone sjeme se ručno prikuplja, čisti i priprema u paketiće, te deklaracijom plombira. Fotografije našeg uzgoja nalaze se na našoj internet stranici pod sekcijom Galerija.

Poklon pakiranja šaljemo uz svaku narudžbu. Poklon paketiće šaljemo prema našem izboru ovisno o sezoni. To je naš mali doprinos kako bi obogatili Vaš vrt.




-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Molimo da svoju narudžbu napravite putem naše internet stranice WWW.PLANTHOUSE.HR gdje možete vidjeti sve potrebne informacije o načinu plaćanja, uzgoju, dostavi, i imati svoju narudžbu potvrđenu u pisanom obliku.

Kontakt mail: info@planthouse.hr
Internet stranica : WWW.PLANTHOUSE.HR


Kliknite na "POSJETITE OVU NJUŠKALO TRGOVINU" da biste vidjeli sve oglase.

Karta

Objekti u blizini

Kuća-biljaka

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
22.04.2024. u 16:28
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
752 puta

Kuća-biljaka

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska