Osnovne informacije
- Lokacija
- Splitsko-dalmatinska, Split, Grad
- Stanje
- novo
Opis oglasa
Oglas je u kategoriji 'Poklanjamo'. Dakle, gljivice su besplatne. Njuškalo ne dozvoljava da se stavi cijena od 0 kuna, zato piše 1 kuna.
Ne šaljem poštom, dolazite po njih. Dobit ćete ih zamrznute, uputstva su niže u tekstu oglasa.
Kultura kefira često se naziva i tibetanska gljiva ili kefirna gljiva, ali kefirna zrnca nisu zapravo gljive. Ona izgledom podsjećaju na kuhanu cvjetaču, a po sastavu sadrže bjelančevine, aminokiseline, lipide i topljive polisaharide. Osim toga, sadrže simbiozu između velikog broja dobrih, mliječno-kiselih bakterija, octenih bakterija i sojeva kvasaca.
https://net.hr/magazin/zdravlje/tibetanska-gljiva-cudesan-kefir-koji-ce-vam-pomoci-kod-problema-sa-srcem-36eb5db0-b1c2-11eb-a98f-0242ac130042
Gljivice ne smiju imati kontakt sa metalom, tako da moraju biti u plastičnoj ili staklenoj tegli. Kada se ujutro procjeđuju, procjedača i žlica isto moraju biti plastične. Tegla mora biti na sobnoj temperaturi, ne u frižideru, i ne smije biti zatvorena - gljivicama treba zraka. Ja svoju pokrijem do pola, da sad ne upada prašina i sl.
Količina za jednu osobu su otprilike 2 žlice gljivica, i na to ide 2 dl mlijeka. Kefir se pije 20 dana, a onda se napravi 10 dana pauze. Za vrijeme pauze gljivice se mogu zamrznuti u zamrzivaču. Nakon što se izvade iz zamrzivača, prvi dan je dovoljno uliti mlijeka da ih se 'pokrije'. Sutradan se to mlijeko prolije i onda se kreće sa 2 dl mlijeka.
Ne šaljem poštom, dolazite po njih. Dobit ćete ih zamrznute, uputstva su niže u tekstu oglasa.
Kultura kefira često se naziva i tibetanska gljiva ili kefirna gljiva, ali kefirna zrnca nisu zapravo gljive. Ona izgledom podsjećaju na kuhanu cvjetaču, a po sastavu sadrže bjelančevine, aminokiseline, lipide i topljive polisaharide. Osim toga, sadrže simbiozu između velikog broja dobrih, mliječno-kiselih bakterija, octenih bakterija i sojeva kvasaca.
https://net.hr/magazin/zdravlje/tibetanska-gljiva-cudesan-kefir-koji-ce-vam-pomoci-kod-problema-sa-srcem-36eb5db0-b1c2-11eb-a98f-0242ac130042
Gljivice ne smiju imati kontakt sa metalom, tako da moraju biti u plastičnoj ili staklenoj tegli. Kada se ujutro procjeđuju, procjedača i žlica isto moraju biti plastične. Tegla mora biti na sobnoj temperaturi, ne u frižideru, i ne smije biti zatvorena - gljivicama treba zraka. Ja svoju pokrijem do pola, da sad ne upada prašina i sl.
Količina za jednu osobu su otprilike 2 žlice gljivica, i na to ide 2 dl mlijeka. Kefir se pije 20 dana, a onda se napravi 10 dana pauze. Za vrijeme pauze gljivice se mogu zamrznuti u zamrzivaču. Nakon što se izvade iz zamrzivača, prvi dan je dovoljno uliti mlijeka da ih se 'pokrije'. Sutradan se to mlijeko prolije i onda se kreće sa 2 dl mlijeka.
Karta
Napomena: Prikazana je približna lokacija
vbresan
Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: Splitsko-dalmatinska, Hrvatska
-
- Oglas objavljen
- 28.11.2025. u 10:35
- Do isteka još
- Oglas prikazan
- 4927 puta
vbresan
Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: Splitsko-dalmatinska, Hrvatska
-
