• Koordinator zaštite na radu - Koordinator II
  • Koordinator zaštite na radu - Koordinator II
  • Nemoj propustiti priliku!

Koordinator zaštite na radu - Koordinator II

Cijena
0,13 € / 1 kn
Fiksni tečaj konverzije 1 € = 7,5345 kn
Šifra oglasa: 24668928

Osnovne informacije

Lokacija pružatelja usluge
Zagrebačka

Opis oglasa

Pružanje usluge zaštite na radu u fazi izvođenja radova - građenja ( koordinator 2 ). Prema Zakonu o zaštiti na radu - investitor, vlasnik građevine, koncesionar odnosna druga osoba za koju se izvode radovi ima obvezu imenovanja koordinatora zaštite na radu u pisanom obliku ako radove izvodi dva ili više izvođača.

S koordinatorom se u pisanom obliku sklapa Ugovor o djelu kojim se reguliraju međusobne obaveze, a cijena pruženih usluga ovisi o vrsti i trajanju građevinskih radova odnosno investicijskoj vrijednosti radova.


Dužnosti koordinatora II u fazi izvođenja radova su:

Koordinirati primjenu načela zaštite na radu:
kod donošenja odluka o tehničkim i/ili organizacijskim mjerama tijekom planiranja pojedinih faza rada;
kod određivanja rokova, koji su potrebni za sigurno dovršenje pojedinih faza rada, koji se izvode istovremeno ili u slijedu.
Koordinirati izvođenje odgovarajućih postupaka, da bi se osiguralo da poslodavci i druge osobe:
dosljedno primjenjuju načela zaštite na radu,
izvode radove u skladu s planom izvođenja radova.
Izraditi ili potaknuti izradu potrebnih usklađenja plana izvođenja radova i dokumentacije sa svim promjenama na gradilištu.
Organizirati suradnju i uzajamno izvješćivanje svih izvođača radova i njihovih radničkih predstavnika, koji će zajedno ili jedan za drugim (u slijedu) raditi na istom gradilištu, s ciljem sprečavanja ozljeda na radu i zaštite zdravlje radnika.
Provjeravati da li se radni postupci provode na siguran način i usklađivati propisane aktivnosti.
Organizirati da na gradilište imaju pristup samo osobe koje su na njemu zaposlene i osobe koje imaju dozvolu ulaska na gradilište.

Novčanom kaznom u iznosu od 30.000,00 kuna kaznit će se pravna osoba (investitor) ako ne imenuje koordinatora zaštite na radu (članak 73. stavci 3. i 4. Zakona o zaštiti na radu). Za navedeni prekršaj kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 4.900,00 kuna fizička osoba i odgovorna osoba pravne osobe, a može se izreći i novčana kazna na mjestu izvršenja prekršaja pravnoj osobi u iznosu od 10.000,00 kuna, a fizičkoj osobi i odgovornoj osobi pravne osobe u iznosu od 1.900,00 kuna.

Isto tako, novčanom kaznom u iznosu od 30.000,00 kuna kaznit će se pravna osoba (investitor) ako najkasnije jedan dan prije početka izvođenja građevinskih radova na gradilištu na kojemu će radove izvoditi dva ili više izvođača nije dostavio prijavu gradilišta tijelu nadležnom za poslove inspekcije rada u skladu s provedbenim propisom (čl. 75. st. 3. i 4. Zakona o zaštiti na radu). Za navedeni prekršaj kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 4.900,00 kuna fizička osoba i odgovorna osoba pravne osobe. Za isti prekršaj može se izreći novčana kazna na mjestu izvršenja prekršaja pravnoj osobi u iznosu od 10.000,00 kuna, a fizičkoj osobi i odgovornoj osobi pravne osobe u iznosu od 1.900,00 kuna.

Horeb d.o.o.

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
13.05.2020. u 13:09
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
2741 puta

Horeb d.o.o.

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska