Osnovne informacije
- Lokacija
- Zagrebačka, Velika Gorica, Centar
Opis oglasa
Prodajem Tibicos zrnca, odnosno starter bio kulturu vodenih kefir zrnca,od kojih se dobiva ukusni veoma djelotvoran zdravi napitak koji nastaje kroz proces fermentacije.
Zrnca su uzgajana isključivo u filtriranoj pročišćenoj vodi bez klora i drugih nepoželjnih tvari s organskim sastojcima (šećer, limun, grožđice...).
šaljem oko 100 grama zrnaca za 5 eura
Vodeni kefir možete napraviti
Sastojci:
– 3 jušne žlice vlažnih zrnca vodenog kefira
– 1 litra vode
– ¼ šalice šećera
Potrebno je još pripremiti staklenu posudu volumena 1 litre, drvenu žlicu, gazu ili sličnu tkaninu rijetkog tkanja, te gumicu.
Priprema:
U pripremljenoj posudi pomiješajte šećer s malo tople vode. Dodajte ostatak vode. Otopina mora biti sobne temperature pa ako je prevruća, ohladite je.
U otopinu umiješajte 3 jušne žlice vlažnih zrnaca vodenog kefira te promiješajte.
Prekrijte gazom i osigurajte gumicom.
Ostavite na sobnoj temperaturi (21 ℃) 24 do 48 sati.
Tekućinu procijedite kroz gazu, drvenu ili plastičnu cjedilicu.
Vodeni kefir sadrži određenu količinu šećera. Što se vodeni kefir duže radi, šećera će biti manje jer ga troše bakterije i kvasci.
Gotovom vodenom kefiru mogu se dodati različiti dodaci poput soka ananasa ili limuna te začina; cimet ili đumbir u prahu.
Ako želite dobiti „gazirano“ piće, gotovom vodenom kefiru dodajte oko 1 dl soka jabučnog soka (ili soka od grožđa), zatvorite poklopcem i ostavite na sobnoj temperaturi 1 do 3 dana.
Zrnca su uzgajana isključivo u filtriranoj pročišćenoj vodi bez klora i drugih nepoželjnih tvari s organskim sastojcima (šećer, limun, grožđice...).
šaljem oko 100 grama zrnaca za 5 eura
Vodeni kefir možete napraviti
Sastojci:
– 3 jušne žlice vlažnih zrnca vodenog kefira
– 1 litra vode
– ¼ šalice šećera
Potrebno je još pripremiti staklenu posudu volumena 1 litre, drvenu žlicu, gazu ili sličnu tkaninu rijetkog tkanja, te gumicu.
Priprema:
U pripremljenoj posudi pomiješajte šećer s malo tople vode. Dodajte ostatak vode. Otopina mora biti sobne temperature pa ako je prevruća, ohladite je.
U otopinu umiješajte 3 jušne žlice vlažnih zrnaca vodenog kefira te promiješajte.
Prekrijte gazom i osigurajte gumicom.
Ostavite na sobnoj temperaturi (21 ℃) 24 do 48 sati.
Tekućinu procijedite kroz gazu, drvenu ili plastičnu cjedilicu.
Vodeni kefir sadrži određenu količinu šećera. Što se vodeni kefir duže radi, šećera će biti manje jer ga troše bakterije i kvasci.
Gotovom vodenom kefiru mogu se dodati različiti dodaci poput soka ananasa ili limuna te začina; cimet ili đumbir u prahu.
Ako želite dobiti „gazirano“ piće, gotovom vodenom kefiru dodajte oko 1 dl soka jabučnog soka (ili soka od grožđa), zatvorite poklopcem i ostavite na sobnoj temperaturi 1 do 3 dana.
Karta
Napomena: Prikazana je približna lokacija
Mariema
Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: Zagrebačka, Hrvatska
-
- Oglas objavljen
- 07.05.2024. u 14:54
- Do isteka još
- Oglas prikazan
- 1475 puta
Mariema
Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: Zagrebačka, Hrvatska
-