• MATIČNI sok gorke dinje
  • MATIČNI sok gorke dinje
  • Nemoj propustiti priliku!

MATIČNI sok gorke dinje

Cijena
4,65 €
Šifra oglasa: 12755292

Osnovne informacije

Lokacija
Zagrebačka, Bistra, Donja Bistra

Opis oglasa

Matični sok gorke dinje - karele (Momordica charantia)-35 kn/0.2L, 150 kn/1L 100% Gorka dinja hladno prešana

Kako bi gorka dinja bila pristupačna našim kupcima tokom čitave godine,napravili smo matični sok, kao i matični sok Gorke Dinje/Gojia 50% - 50% i 100% matični sok Gojia, Uskoro Haskap, Babaco, Kiwano i druge kombinacije Matičnih sokova

Gorka dinja ili buča je iz porodice Cucurbitaceae,biljka je koja raste u tropskim i suptropskim područjima srednje i južne Amerike,Afrike i Azije. Uzgaja se kao hrana i lijek. Biljka raste kao loza s dugim rascjepkanim listovima i žutim cvjetovima. Plod izgleda kao bradavičasta tikvica izdužena oblika i nalik krastavcu. Mladi plod je zelen, te se pretvara u narančasto- žut kada je zreo. Zreo plod puca, rastvori se na tri dijela i otpušta brojne crvene sjemenke. Svi dijelovi biljke su gorki i jestivi- list, plod i sjeme. Nezreli plodovi vrlo su dobar izvor vitamina C, kalija i fosfora. U kulinarstvu dinja se može pripremati s krumpirom, kuhana, pečena i pržena. Sušeni listovi koriste se za čaj.


Gorka dinja sadrži glikoprotein lektin koji je po aktivnosti sličan inzulinu i snižava koncentraciju glukoze u krvi, te djeluje kao imunomodulator tj. ekstrakt biljke pojačava imunološke stanične funkcije u ljudi koji boluju od raka i HIV infekcije ( dovodi do smrti stanica karcinoma i sprječava njihovo umnožavanje ). Od lišća se pravi čaj koji je koristan u prevenciji i liječenju Malarije,te potiče probavu i djeluje antibakterijski.


Nutritivna vrijednost za 100 g ploda:
Kalorije 19 kcal
Ugljikohidrati 4.3 g
Dijetalna vlakna 2 g
Mast 0.18 g
Proteini 0.84 g
Folati 51 g
Vitamin K 4.8 g
Vitamin B1 0.051 mg
Vitamin B2 0.053 mg
Vitamin B3 0.28 mg
Vitamin C 33 mg
Kalij 319 mg
Kalcij 9 mg
Magnezij 16 mg
Fosfor 36 mg
Natrij 6 mg

Napomena:
Konzumacija se ne preporuča trudnicama i dojiljama, zbog tvari iz biljke koje djeluju na kontrakcije maternice i prenose se putem mlijeka.

Karta

Objekti u blizini

OPG ŠULOG

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
29.09.2022. u 10:14
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
2953 puta

OPG ŠULOG

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska

Povezani oglasi