• D-manoza s brusnicom Solaray kapsule
  • Nemoj propustiti priliku!

D-manoza s brusnicom Solaray kapsule

Cijena
289 kn ~ 39 €
Šifra oglasa: 29806855

Osnovne informacije

Lokacija
Splitsko-dalmatinska, Makarska, Makarska

Opis oglasa

Upale mokraćnog sustava pripadaju među najčešće upalne bolesti kod čovjeka. Mokraćni sustav je u normalnim uvjetima sterilan i uz sve mehanizme obrane domaćina, velik broj uzročnika upala mokraćnog sustava sposoban je za brzo umnažanje i oslobađanje prije aktivacije imunoreakcija te za brzo širenje upale na epitelnim površinama prekrivenim tekućinama. Upale nastaju kad mikroorganizmi, najčešće bakterije iz probavnog sustava, dospiju kroz mokraćnu cijev do mokraćnog mjehura i počnu se množiti, a više od 95 % upala mokraćnog sustava uzrokovano je jednom bakterijskom vrstom, Escherichiom coli. Također, neke od unutarstaničnih bakterija mogu ostati skrivene duži period i služe kao izvor za novu upalu. D-manoza je glavna ugljikohidratna komponenta polisaharida koji služe biljkama kao izvor energije. Nalazi se u voću kao što su brusnica, borovnica, kruška, jabuka, naranča, ananas; povrću kao što su mahunarke, kukuruz, krumpir, kupus te drveću kao što je breza, palma, bukva, crni jasen. To je prirodni šećer (sličan glukozi) koji se u tijelu normalno nalazi u krvi i mokraći u niskim koncentracijama i ne ponaša se kao običan šećer. Iako se nalazi u istoj kategoriji kao i drugi šećeri poput fruktoze, glukoze, laktoze i sukroze, d-manoza se u ljudskom tijelu za razliku od navedenih ponaša znatno drugačije.

Klinička istraživanja – D-manoza se pokazala kao uspješno sredstvo za primjenu kod rekurentnih nekompliciranih upala mokraćnog mjehura. Klinička istraživanja potvrđuju uspješnost djelotvornosti smanjenjem simptoma, a bakteriološki smanjenjem bakteriurije i leukociturije kao osnovnih pokazatelja upale. Zaključak tog kliničkog istraživanja je da je uspješnost u terapiji upala mokraćnog mjehura pripravka D-manoze jednaka kao i uspješnost proflaktičkog liječenja nitrofurantoinom, po preporukama najčešće korištenim uroantiseptikom, kroz razdoblje od 2 mjeseca. Kod upotrebe D-manoze kroz to razdoblje zabilježeno je manje popratnih pojava nego kod korištenja antibiotika. Zbog toga je i prednost D-manoze u odnosu na antibiotik veća jer je D-manoza prirodni proizvod, prikladan za upotrebu jer je glavni put izlučivanja manoze preko mokraće, lakše se podnosi od antibiotika i na njega se ne može razviti rezistencija bakterija. Brusnica (Vaccinium macrocarpon) je biljka s područja Sjeverne Amerike čiji svestrani plodovi imaju istaknute pogodnosti korisne u hrani kao i u medicinskim proizvodima. Plodovi brusnice imaju ogromnu količinu antioksidacijskog kapaciteta u usporedbi s drugim voćem i povrćem. Fitonutrijenti, koji su prirodno biljni spojevi, prisutni su u plodovima brusnicama i mogu pomoći spriječili širok spektar zdravstvenih problema. Kao takva, spada među prvih 5 prehrambenih namirnica s najvećom količinom antioksidansa, bogata je vitaminima C i A te kalijem. Među ostalim blagotvornim aktivnim sastojcima, sadrži važnu skupinu spojeva – proantocijanidine (PAC). Proantocijanidini samoj biljci predstavljaju obranu protiv mikroorganizama.

Klinička istraživanja – Klinička ispitivanja navode kako prirodni spojevi pronađeni u brusnici mogu pomoći u zadržavanju bakterija od vezanja ili prianjanja za epitelne stanice mokraćnog sustava, uz podupiranje učinkovitosti u sprečavanju rekurentnih upala mokraćnog mjehura. Glavni način djelovanja u organizmu jest sprečavanje adhezije P-fmbrija E. coli na površinu organa mokraćnog trakta, a fruktoza koja je također sadržana u brusnici, sprečava vezanje fmbrija tipa 1. Pojednostavljeno rečeno A-tip proantocijanidina bakteriji E. coli mijenjaju oblik, membranu i nastavke kojima se prima čime se onemogućuje njeno vezanje za unutarnje stijenke mokraćnog sustava. Na taj način se bakterije, obzirom da se ne vežu za stjenke mjehura, mokrenjem izbacuju van iz organizma. Zbog toga je bitno staviti naglasak na uzimanje dovoljne količine vode kako bi se osigurao dovoljan protok urina.

Kombinacija D-manoze s našim popularnim CranActin® Cranberry AF™ ekstraktom tvori ultimativnu antiadhezivnu formulu! CranActin® je testiran i garantira sadržaj spojeva koji podržavaju bakterijski antiadhezijski faktor (AF™).

Pakiranje: 60 kapsula

Uzimati 2 kapsule dnevno (uz obrok ili čašu vode) ili po preporuci stručne osobe.

Kuća čaja Makarska

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
03.12.2019. u 10:46
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
38 puta

Kuća čaja Makarska

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska