• PRETVARAČ 12/220V 1000W ČISTI SINUS - za struju 220V na gradilištu !!
  • Nemoj propustiti priliku!

PRETVARAČ 12/220V 1000W ČISTI SINUS - za struju 220V na gradilištu !!

Cijena
139,99 €
Šifra oglasa: 41623640

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Đakovo, Đakovo
Stanje
novo

Opis oglasa

1000W čisti sinus pretvarač !!


Sve što trebate znati o Pretvaraču s čistim sinusom !



U današnjem digitalnom dobu, u kojem se uvelike oslanjamo na elektroničke uređaje i uređaje, ključan je pouzdan i stabilan izvor energije. Ovdje na scenu stupa čisti sinusni pretvarač, poznat i kao pravi sinusni pretvarač. Oni su napredni uređaji za pretvorbu energije koji proizvode visokokvalitetnu izlaznu izmjeničnu struju, oponašajući glatki i dosljedni valni oblik struje komunalnih poduzeća.


Oni su napredni uređaji za pretvorbu energije koji proizvode visokokvalitetnu izlaznu izmjeničnu struju, oponašajući glatki i dosljedni valni oblik struje komunalnih poduzeća.

Što je čisti sinusni pretvarač?
Inverter s čistim sinusnim valom vrsta je pretvarača snage koji pretvara istosmjernu (istosmjernu) struju iz baterija ili drugih istosmjernih izvora u izmjeničnu struju koja se može koristiti za napajanje širokog spektra elektroničkih uređaja i uređaja, uključujući osjetljivu opremu poput prijenosnih računala, hladnjaci, klima uređaji i drugo.

DC (istosmjerna struja) je vrsta električne energije koja teče u samo jednom smjeru, s konstantnom razinom napona. Obično ga stvaraju izvori kao što su baterije, solarni paneli ili istosmjerni izvori napajanja. U istosmjernoj struji, električni naboj teče u jednom smjeru, održavajući konstantan polaritet.

AC (izmjenična struja) je, s druge strane, vrsta električne energije koja povremeno mijenja svoj smjer, što rezultira promjenom napona i protoka struje. AC struja je vrsta električne energije koju obično isporučuju komunalna poduzeća i koristi se za napajanje većine kućanskih aparata i elektroničkih uređaja.

Inverter snage sinusnog vala proizvodi AC (izmjeničnu struju) izlazni val koji je gotovo identičan čistom i glatkom sinusnom valu koji proizvode komunalna poduzeća. Izlazni valni oblik pretvarača čistog sinusnog vala glatka je krivulja koja replicira prirodni valni oblik struje komunalnog poduzeća, što rezultira stabilnim i čistim napajanjem koje je idealno za napajanje osjetljive elektronike bez izazivanja smetnji ili oštećenja. Inverteri s čistim sinusnim valom poznati su po svojoj visokokvalitetnoj i pouzdanoj izlaznoj snazi, što ih čini preferiranim izborom za širok raspon primjena, uključujući domove, kamp prikolice, brodove, sustave solarne energije i još mnogo toga.

Inverter snage sinusnog vala proizvodi AC (izmjeničnu struju) izlazni val koji je gotovo identičan čistom i glatkom sinusnom valu koji proizvode komunalna poduzeća.

Kako radi pretvarač čistog sinusnog vala?
Ovo su procesi korak po korak uključeni u rad čistog sinusnog pretvarača:

Ulaz istosmjerne struje : Inverter s čistim sinusnim valom spojen je na izvor istosmjerne struje, poput baterije ili istosmjernog napajanja.

Modulacija širine impulsa (PWM): DC snaga se pretvara u visokofrekventni AC signal pomoću modulacije širine impulsa (PWM). U ovom procesu, istosmjerna struja se brzo uključuje i isključuje na visokoj frekvenciji, obično desecima tisuća puta u sekundi, kako bi se stvorio pravougaoni izmjenični signal.

Stupanj filtra : Pravougaoni izmjenični signal zatim prolazi kroz stupanj filtra, koji uglađuje signal i uklanja visokofrekventne komponente, što rezultira bližom aproksimacijom sinusnog vala.

Regulacija napona : Filtrirani AC signal se zatim dovodi u stupanj regulacije napona, gdje se izlazni napon prilagođava kako bi odgovarao željenom AC izlaznom naponu, obično 120 V ili 230 V, ovisno o regiji i primjeni.

Generiranje sinusnog vala : prilagođeni AC signal se zatim obrađuje kroz stupanj generiranja sinusnog vala, koji koristi složene algoritme i tehnike za pretvaranje pravokutnog vala ili modificiranog sinusnog vala u čisti sinusni val. Ovaj proces uključuje oblikovanje valnog oblika kako bi se replicirala glatka krivulja prirodnog sinusnog vala.

Izlazni stupanj : Konačno, čisti sinusni izlaz pojačava se na potrebnu razinu snage i šalje u AC utičnice pretvarača, gdje se može koristiti za napajanje širokog spektra elektroničkih uređaja i uređaja, baš kao i napajanje komunalnih poduzeća.

Dodatne značajke : Mnogi pretvarači čistog sinusnog vala također dolaze s dodatnim značajkama, kao što su zaštita od prenapona, zaštita od prenapona, zaštita od kratkog spoja i više, kako bi se osigurao siguran i pouzdan rad povezanih uređaja.

Sveukupno, pretvarač čistog sinusnog vala pruža visokokvalitetan i stabilan izlaz izmjenične struje, što ga čini prikladnim za napajanje osjetljivih elektroničkih uređaja i uređaja koji zahtijevaju čist i dosljedan izvor napajanja.

Modificirani u odnosu na pretvarače s čistim sinusnim valom – gdje je razlika?
Modificirani sinusni pretvarači i čisti sinusni pretvarači dvije su vrste pretvarača snage. Glavna razlika između njih leži u kvaliteti i karakteristikama AC valnog oblika koji proizvode.

Valni oblik : Inverter čistog sinusnog vala generira valni oblik koji je usporediv s glatkim, pravilnim valnim oblikom koji se čini savršenim sinusnim valom koji isporučuje električna mreža.

Modificirani pretvarač sinusnog vala, s druge strane, generira valni oblik izmjenične struje koji nije tako gladak i konstantan, već je stepenast ili blokiran s oštrim varijacijama u razinama napona.

Kompatibilnost : Širi izbor elektroničkih proizvoda, uključujući osjetljivu opremu kao što su medicinski uređaji, hladnjaci, klima uređaji i neke vrste motora, smatra se da bolje rade s čistim sinusnim pretvaračima nego s drugim vrstama pretvarača.

To je zato što pretvarači čistog sinusnog vala pomažu u izbjegavanju mogućih problema poput električne buke, pregrijavanja i oštećenja osjetljivih komponenti. Ovi uređaji su napravljeni da rade s glatkim i kontinuiranim sinusnim valom.

Modificirani pretvarači sinusnog vala, s druge strane, možda nisu prikladni za sve vrste elektroničke opreme jer stepenasti valni oblik može uzrokovati zujanje ili zujanje nekih od njih, manje učinkovit rad ili čak potpuno prestanak rada.

Trošak : Budući da je modificirane sinusne pretvarače lakše razviti i proizvesti, oni su često jeftiniji od čistih sinusnih pretvarača. Budući da su manje osjetljivi na kvalitetu AC valnog oblika, pristupačnije su rješenje za osnovne zahtjeve za napajanjem poput napajanja osnovnih uređaja ili uređaja. S druge strane, pretvarači čistog sinusnog vala često su skuplji zbog svoje napredne tehnologije i sposobnosti generiranja AC valnog oblika više kvalitete.

Učinkovitost : Poznato je da su invertori s čistim sinusnim valom učinkovitiji u pretvaranju istosmjerne struje u izmjeničnu struju u usporedbi s modificiranim inverterima s sinusnim valom. To je zato što stepenasti valni oblik koji proizvode modificirani sinusni invertori zahtijeva dodatno filtriranje i obradu od strane nekih uređaja, što može rezultirati većom potrošnjom energije i smanjenom učinkovitošću.

Nasuprot tome, gladak i konzistentan valni oblik proizveden čistim sinusnim pretvaračima zahtijeva manje filtriranja i obrade, što rezultira većom ukupnom učinkovitošću.

Ukratko, izmjenjivači čistog sinusnog vala općenito se smatraju prikladnijima za napajanje osjetljivih elektroničkih uređaja i uređaja, dok bi modificirani izmjenjivači sinusnog vala mogli biti isplativija opcija za osnovne potrebe napajanja.

Poznato je da su izmjenjivači s čistim sinusnim valom učinkovitiji u pretvaranju istosmjerne struje u izmjeničnu struju u usporedbi s modificiranim izmjenjivačima s sinusnim valom.

Kada vam je potreban pretvarač s čistim sinusnim valom?
Inverter s čistim sinusnim valom potreban je kada trebate visokokvalitetno, stabilno napajanje za osjetljivu elektroniku ili uređaje.

Neophodno je u situacijama kada je čisto i pouzdano napajanje ključno kako bi se spriječila potencijalna šteta ili kvarovi uzrokovani nepravilnim valnim oblicima snage. Neki primjeri kada može biti potreban čisti sinusni pretvarač uključuju:

Pokretanje osjetljive elektronike: Ako imate osjetljivu elektroniku kao što su prijenosna računala, stolna računala, igraće konzole, audio oprema ili medicinski uređaji koji zahtijevaju stabilno i čisto napajanje, neophodan je inverterski generator čistog sinusnog vala. Ovi su uređaji dizajnirani za rad s glatkim sinusnim valom i mogu imati problema ili čak oštećenja ako se napajaju modificiranim pretvaračem sinusnog vala ili generatorom bez izlaza čistog sinusnog vala.

Napajanje uređaja s motorima: Uređaji kao što su hladnjaci, klima uređaji, električni alati i pumpe često imaju motore koji zahtijevaju čisti sinusni val za pravilan rad. Inverter s čistim sinusnim valom osigurava da ovi uređaji dobiju stabilno i čisto napajanje, sprječavajući potencijalno oštećenje ili kvar koji mogu uzrokovati nepravilni valni oblici snage.

Rad audio i video opreme: Audio i video oprema, kao što su pojačala, miksete, televizori i projektori, mogu zahtijevati čisti sinusni val za optimalnu izvedbu. Nepravilni valni oblici snage iz modificiranog pretvarača sinusnog vala ili generatora bez izlaza čistog sinusnog vala mogu unijeti šum ili izobličenje, što utječe na kvalitetu audio i video izlaza.

Napajanje rekreacijskih vozila (RV): RV često imaju osjetljivu elektroniku, uređaje i druge uređaje koji zahtijevaju čisto i stabilno napajanje, slično onome što je dostupno iz električne mreže. RV čisti sinusni pretvarač obično je potreban za napajanje ovih uređaja, osiguravajući njihov pravilan rad i bez ikakvog rizika od oštećenja ili kvara.

Medicinska oprema: Medicinski uređaji, kao što su CPAP uređaji, koncentratori kisika i druga oprema za spašavanje života, često zahtijevaju pouzdan i čist izvor energije za siguran i učinkovit rad. Inverter s čistim sinusnim valom neophodan je za osiguranje stabilnog i visokokvalitetnog napajanja za ove uređaje, posebno u situacijama kada je neprekinuto napajanje ključno za njegu pacijenata.

Čisti sinusni pretvarač je neophodan kada vam je potrebna visokokvalitetna, stabilna energija za osjetljivu elektroniku, uređaje s motorima, audio i video opremu, rekreacijska vozila (RV) i medicinsku opremu. Osigurava da ovi uređaji dobivaju čisto i pouzdano napajanje, sprječavajući moguća oštećenja ili kvarove uzrokovane nepravilnim valnim oblicima snage.

Zaključak
Zaključno, pretvarač čistog sinusnog vala je ključna komponenta za pouzdanu pretvorbu energije, posebno za osjetljivu elektroniku. Pruža čistu i stabilnu izlaznu snagu, osiguravajući optimalne performanse i dugovječnost vaših uređaja

NAJNIŽE CIJENE SOLARNIH INVERTETA U HRVATSKOJ !!

PRETVARAČI (Inverteri) modificirani sinus

Cijene:

Inverter 150W modificirani sinus = 25.99 €
Inverter 300W modificirani sinis = 27.99 €
Inverter 600W modificirani sinus = 30.99 €
Inverter 1000W modificrani sinus = 75.99 €
Inverter pretvarač 2000W modificirani sinus = 115,99 €
Inverter pretvarač 3000W modificirani sinus = 215,00 €


PRETVARAČ ČISTI SINUS

Inverter ČISTI sinus 1000W = 139,99 €
Inverter ČISTI sinus 2000W = 235,00 €
Inverter ČISTI sinus 2500w = 385,00 €
Inverter ČISTI sinus 3000w = 430,00 €


Veliki izbor solarnih modula svih vrsta!!

• Solarni modul 30W = 33,00 € s PDV-om
• Solarni Modul 40W = 43,00 € s PDV-om
• Solarni modul 50W = 47,00 € s PDV-om
• Solarni modul 100W = 95,00 € s PDV-om
• Solarni Modul Hanersun (Tier1) 575W = 0.22€ po W (Topcon HalfCut)
• MPPT Regulatori 10A = 25,00 € s PDV-om
• MPPT Regulator 20A = 40,00 € s PDV-om
• MPPT Regulator 30A = 50,00 € s PDV-om
• MPPT Regulator 50A = 65,00 € s PDV-om

• Nosač za stup za 10-50w solarni modul = 27,00 € s PDV-om
• Nosač podni za solarni modul 100W = 30,00
€ s PDV-om



• Solarni GEL akumulator 7ah = 33,00 € s PDV-om
• Solarni GEL akumulator 12ah = 37,00 € s PDV-om
• Solarni GEL akumulator 20ah= 45,00 € s PDV-om
• Solarni akumulator 55ah = 85,00 € s PDV-om
• Solarni akumulator 75ah = 130,00 € s PDV-om
• Solarni akumulator 90ah = 180,00 € s PDV-om
• Solarni akumulator 120ah =225,00 € s PDV-om

• Solarni kabel 1.5mm 1m = 0,60 € s PDV-om
• Solarni kabel 2.5mm 1m = 0,70 € s PD

Brza dostava na kućnu adresu, plaćanje pouzećem.
Dostava se vrši HP Ekspresom ili Overseasom.

Naručiti možete mailom (ljekarna.vitalis@gmail.com)
ili pozivom na tel. 031/ 496 - 577.

Za tvrtke imamo mogućnost veleprodaje.

Vitalis
Pavićeva 32
31400 Đakovo

Za sve informacije ili pitanja, dostupni smo na tel:
031/ 496 - 577



Radno vrijeme:
ponedjeljak - petak 8.00 do 16.00h
subotom 8.00 do 13.00h

Kliknite na "Posjetite ovu Njuškalo trgovinu" i
pogledajte naše ostale oglase.

www.vitalis-djakovo.com

Karta

Objekti u blizini

Vitalis Đakovo

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
03.05.2024. u 22:58
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
289 puta

Vitalis Đakovo

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska