• Kombucha- organska kombu kultura za razmožavanje
  • Kombucha- organska kombu kultura za razmožavanje
  • Kombucha- organska kombu kultura za razmožavanje
  • Kombucha- organska kombu kultura za razmožavanje
  • Nemoj propustiti priliku!

Kombucha- organska kombu kultura za razmožavanje

Cijena
40 kn ~ 6 €
Šifra oglasa: 26186879

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Donji grad

Opis oglasa

Prodajem kombucha bio kulturu za pripremu fermentiranog čaja koji u sebi sadrži različite koncentracije laktobakterije, pa ovisi za koju svrhu je namjeravate koristiti da li samo kao napitak ili u svrhu poboljšanja vašeg zdravtsvenog stanja. Kombucha kultura se drži uvijek u hranjivoj otopini zelenog čaja i šećera, u kojoj se neprestano razmnožava kroz proces fermentacije. Kombuchu se radi toga veoma lako možete uzgajati a uz pravilno postupanje bit ćete imati napitak za zdravlje i dugovječnost

PONUDA KOMBUCHA KULTURI
Kombucha kultura + start tekućina od 7-9 dana 40 kn ( sa start tekućine od zelenog čaja u rinfuzi Agristar mlada kombcha )
Kombucha kultura + start tekućina od 7-9 dana 50 kn (sa start tekućine od zelenog čaja + srednja kultura kombuche )
Kombucha kultura + start tekućina od 7 do 9 dana 60 kn ( sa starter tekućinom od zelenog čaja + deblja kultura kombuche)

DOSTAVA NA PODRUČJU ZAGREB-a, OSIJEK-a i NAŠICE .
Ako živite negdje drugdje možemo se dogovoriti oko slanja Tiskom. Kultura je veoma izdržljiva pa se može slati ukoliko niste u mogućnosti doći osobno po nju. Ako se šalje tiskom onda + dodatni troškovi od 20 kn.
Za više informacija nazovite ovaj broj mobitela ili u inbox pošaljite upit.

DOBROBITI KOMBUCHE onakako kako i drugi pišu

1. Poboljšava probavu i pomaže u problemima s zatvor jer je probiotik
Kombucha je prirodni probiotik koji uravnotežuje crijevnu floru zadržavajući korisne, a izbacujući štetne tvari. Ona suzbija rast štetnih bakterija i jača imunitet.

2. Potiče prirodnu regulaciju metabolizma mršavljenja ili debljanja
Učinak mršavljenja vrijedi samo za pretile ljude. Zabilježeno je da kod premršavih ljudi kombucha potiče dobivanje na težini.

3. Povećava razinu energije
Smatra se da kombucha daje energiju, jer u sastavu sadrži vrijedne minerale i vitamine, ali i jer obnavlja jetru. Ako je popijete nakon vježbanja ili stresa, revitalizirat će organizam na prirodan način jer oslobađa mišiće od mlječne kiseline koja se nakuplja u mišićima.

4. Čisti jetru
Kombucha sadrži glukonsku kiselinu koja pomaže u procesu detoksikacije i čišćenja jetre od teških metala i toksina. Ona se u organizmu pretvara u moćno antigljivično sredstvo – kaprilnu kiselinu, koju nutricionisti preporučuju za liječenje candide.

5. Jača imunitet
Bolja probava, čišća jetra i ublažen stres dovode do jačeg imuniteta.
Povećava se otpornost na virusna i bakterijska oboljenja. Kombucha pomaže čak i kod AIDS, a najnovija istraživanja potvrđuju pozitivan učinak ove gljive u prevenciji raka.

6. Čini kožu mladolikom i liječi ekceme
U njezi kože kombucha se može ne samo piti, nego i primjenjivati lokalno. Kada se nanosi na kožu, djeluje kao astringent i balansira masnu kožu.Oblozi od kombuchinog čaja pomažu kod ekcema.

7. Čuva zdravlje kose
Postoje mnoga svjedočanstva prema kojima kombucha potiče rast i regeneraciju kose te sprečava nastajanje sijedih vlasi ukoliko se redovito pije poslje 12 dana i ako se koristi kombuchin ocat u zadnjem ispiranju kose.

Uz gore navedena svojstva kombucha pomaže još i kod drugih stvari poput

ateroskleroze
vrtoglavice
demencije
gihta i reume
hemoroida
dijabetesa

MALO VIŠE O KOMBUCHA KULTURI

Kombucha gljiva je poznata radi zelenog čaja kao medij da je dobra za detoksikaciju organizma, za uklanjanje umora i regeneraciju tijela. Još davno su jer koristili za djelovanje na iratibilna crijeva i crijevne probleme, a ako se koristi jača koncentracija onda je možete koristiti i transdermalno za problema sa kožom i kosom. Napitak je vrlo ukusan i odavnina govore da je koristan za zdravlje.

Kombucha kultura je odavnina poznata kao ukusan pjenušavi djelotvoran napitak pa je dobio naziv i eliksir života i napitak besmrtnosti. Ako ga držimo duže od 15 dana polako prelazi u kombuchin ocat, a poslje 24 dan će postati pravi ocat koji ima niz dobrobiti.
Kombu bio kultura za razmožavanje nije bila nikada u doticaju sa plastikom, poliuretanom, alunijem ili nekim metalnim predmetom jer bi se loše odrazilo po kulturi. Prostor u kojem je uzgajana je pripremljena u idealnim uvjetima kako nikada nije do sada imala pupanje vode i staranja plijesni što se može dogoditi, pa su ljudi zbunjeni radi čega.

NACIN PRIMPREME:
Sastojci

kultura Kombuche (kvasna gljivica)
Priblizno 70-100g rafiniranog bijelog šecera na litru vode
2 cajne zlicice crnog ili zelenog caja na litru vode

Posude i materijal

Jedna 2-4 litarska posuda za kuhanje vode
Jedna 2-4 litarska staklena ili porculanska posuda
Gumica
Laneni ili pamucni rupcic odnosno papirnata maramica
Boce

POSTUPAK ZA PRIPREMU KOMBUCHE

Najbolje je poceti s pripremom 2 litre caja. Kad vaša Kombucha kultura dovoljno naraste i pocne se razmnozavati, moci cete pripremati vece kolicine napitka.

1. - Pripremite caj na uobicajeni nacin. Na litru svjeze skuhane vode dodajte 2 cajne zlicice crnog ili zelenog caja (priblizno 5g). Mozete koristiti caj u vrecicama. Neka se listici caja namacu 15 minuta. Zeleni caj dolazi iz istih nasada kao i crni, a razlikuje se od njega uglavnom po nacinu obrade: on nije fermentiran. Japanski lijecnici su utvrdili da zeleni caj sprecava rast raka. Za Kombucha napitak preporucam zeleni caj. Ako ne zelite upotrijebiti n i zeleni ni crni caj, takodjer mozete upotrijebiti neki drugi biljni caj.

2. - Procijedite cajne listice kroz cjedilo, odnosno izvadite vrecicu sa cajem iz vode.

3. - Dodajte priblizno 70-100 g bijelog šecera na litru caja prije nego se ohladi. Promiješajte caj tako da se šecer potpuno rastopi. Jedna zlica šecera ima priblizno 20 g.

4. - Ohladite caj na temperaturu od 20° - 25° stupnjeva Celzijusa (da bude mlacan). Kultura ugiba ako ju se stavi u prevruci caj.
5. - Kad se caj ohladi na sobnu temperaturu, ulijte ga u staklenu, porculansku, glaziranu glinenu ili posudu od nerdjajucega celika. Najbolja je staklena posuda. Metalne posude koje nisu iz nerdjajucega celi ka nisu prikladne i nikad ih ne treba koristiti, jer stvorene kiseline mogu reagirati s metalom. Takodjer mozete koristiti posudu iz visokokvalitetnog sintetskog materijala polylefinske grupe, npr. polietilen (PE) ili polipropilen. Izbjegavajte upotrebu posuda iz polivinilklorida (PVC) ili polistirena.

6. - Ako Kombucha napitak pripravljate prvi put, dodajte caju tekucinu koju ste dobili zajedno s kulturom. Za sve slijedece pripravke uvijek sacuvajte dovoljno Kombucha napitka, da bi dodali oko 10% kolicine u vaš novi pripravak kao "startnu tekucinu".

7. - Stavite zivu Kombucha kulturu u tekucinu
8. - Pokrijte otvor posude za fermentaciju s lanenim ili pamucnim rupcicem, papirnatim rucnikom ili slicnom laganom tkaninom da bi zaštitili napitak od vocnih mušica, prašine, biljnih spora i drugih zagadjivaca. Pricvrstite ju sa gumenom trakom da bi osigurali da vocne mušice ne mogu uci. Tkanina mora biti dovoljno porozna da omoguci zraku da cirkulira, kako bi kultura mogla disati, ali opet ne toliko porozna da bi malene vocne mušice mogle uci i snesti sv oja jajašca.

9. - Fermentacija treba trajati 8-12 dana, ovisno o temperaturi. Što je viša sobna temperatura, to je brza fermentacija. Period 8-12 dana je samo orijentacioni.

Kombucha kultura treba toplo i mirno mjesto i nikad ju ne micite. Temperatura caja ne smije pasti ispod 20° C niti narasti iznad 30° C. Idealna temperatura je izmedju 23° i 27° C. Svjetlost nije potrebna za fermentaciju. Kultura takodjer uspijeva i u mraku. Kultura se moze oštetiti izlaganjem jakoj suncanoj svjetlosti. Bolja je polusjena.


Za vrijeme procesa fermentacije kvas razgradjuje šecer i pretvara ga u plin (CO2) i razne organske kiseline i druge sastojke. Kombinacija tih procesa daje Kombucha napitku njegov karakteristican okus.

Napitak je ispocetka sladak, ali se ova slatkoca gubi kako se šecer razgradjuje. U isto vrijeme pocinje se razvijati kiseli okus kao rezultat aktivnosti bakterija, tako da dolazi do prelaska od slatkoce u kiselost. Ako više volite blago slatki napita k, fermentaciju treba ranije zaustaviti. Za suhi ili blago kiseli okus neka fermentacija traje dulje.10. - Kad caj postigne zeljeni ispravni stupanj kiselosti (pH 2,7-3,2) ovisno o individualnom okusu, sa cistim rukama izvadite kulturu iz posude. Operite kulturu hladnom ili mlakom vodom. Ulijte novi caj u p osudu i odmah dodajte kulturu. Pazite na pravilnu temperaturu caja.

Ulijte napitak u staklenke, koje trebaju biti pune do vrha. Priblizno 10% sacuvajte za izradu nove kulture. Staklenke dobro zatvorite. Mislim da nije potrebno procjedjivati fermentirani napitak kroz tkaninu. Odredjena kolicina taloga je normalna. To dolazi zbog rasta kvasa, koji proizvodi plin koji gazira napitak. Smatra se da kvas ima neke pozitivne ucinke na ljudski organizam.

11. - Da bi se postiglo krajnje zadovoljstvo u ovom napitku, treba mu dozvoliti da nekoliko dana zrije (najmanje 6 dana), nakon što bi postao flaširan.

Aktivnost bakterija je zaustavljena jer flaširanje iskljucuje dostup zraku, dok kvas nastavlja raditi. Ako su staklenke cvrsto zatvorene, plin nastao aktivnošcu kvasa ne moze izaci. Na taj nacin se dobiva pjenušavi napitak. U tu svrhu obicno su dovol jni tih nekoliko dana u staklenki; Kombucha napitak ostaje dobar mjesecima. Ne brinite: u jednom trenutku kvas ce prestati proizvoditi plin.

Preporucljivo je staklenke drzati na hladnom mjestu. 12. - Napitak ima prijatan okus. On je pjenušav, blago kiselkast i osvjezavajuci. Normalno ga pijemo tri čaše dnevno; jednu čašu 3x 100 ml dnevno, na prazni želudac ujutro, drugu čašu 45 minuta nakon ručka, a posljednju čašu1 h prije odlaska na spavanje. Uzivajte!

Vazna upozorenja
Katkada kultura pliva na površini, katkada tone na dno. Oboje je u redu. Kad kultura potone na dno, na površini caja pocinje rasti nova kultura (mlada kultura). Za više pojedinosti vidi dio IX moje knjige o Kombuchi. Kombucha kultura treba nešto vrem ena da se reproducira. Ona pocinje rasti kao tanki sloj. Što ju dulje pustite rasti na miru, to ce nova kultura biti deblja.

Ako imate bilo kakav problem s rastom nove mlade Kombuche (što se katkada moze ocekivati kad je previše hladno, npr. zimi), mozete pokušati slijedece: S obzirom da rast nove kulture zahtijeva više vremena, odijelite ju od pripravka napitka koji zelit e piti. Molim vas da novoj kulturi na površini tekucine dozvolite 3 do 5 tjedana da raste. Kombucha kultura raste i u potpunosti prekriva površinu caja. Kultura tokom rasta na površini caja znatno odeblja. Odebljana kultura je sastavljena od lako odvojivih slojeva. Slojevi se mogu lako razdvojiti jedan od drugoga i svaki se moze upotrijebi ti kao nezavisnu kulturu za proizvodnju Kombucha napitka. Ako kultura potone na dno posude, na vrhu ce se poceti stvarati nova kultura.

Na taj nacin svaka kultura nastavlja razmnozavati sama sebe sve dok ne postane tamno smedja. Kad postane tamna i prljavo smedja, bacite ju i nadomjestite sa jednim od njezinih potomaka. Uvijek ispocetka mi postavljaju ista pitanja: "Zašto trebate toliko šecera? I zašto se mora caj namakati 15 minuta, kad je normalno najcešce dovoljno 5 minuta?" O tom više i detaljnije kasnije, a za sada jednostavno i ukratko:

Hranjiva otopina mora hraniti mikroorganizme u Kombucha kulturi a ne nas. Stoga moramo pripremiti hranjivu otopinu prema zahtjevima prvenstveno kvasa (bakterije se samo djelomicno hrane hranjivom otopinom). Mikroorganizmi trebaju šecer da bi se aktiv irali. U hranjivoj otopini s niskom koncentracijom šecera (karbohidrat), oslobadjaju se odgovarajuce manje aktivne supstance. Laicki receno, šecer "pojede" kvas.

Karta

oglasman

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
24.09.2021. u 23:28
Do isteka još
Oglas prikazan
2762 puta

oglasman

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska