• Kombucha gljiva
  • Nemoj propustiti priliku!

Kombucha gljiva

Cijena
35 kn ~ 5 €
Šifra oglasa: 29770810

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Novi Zagreb - Istok, Travno

Opis oglasa

Kombucha je rasprostranjena diljem svijeta i široko su poznata njena ljekovita svojstva, tako da se još naziva i indijska, kineska, japanska i ruska gljiva.

Kombucha je stari prirodni lijek, koji se dobiva fermentacijom gljive Kombuche u čaju. U Kini je koriste već punih 2200 godina, kao snažan eliksir, a zapravo – ona je čvrsta mrena, simbioza bakterija i kvasca, koji živi na površini zaslađenog čaja, a kojeg nakon fermentacije koristimo kao čajni napitak.

Ljekovita svojstva Kombuche

Kombucha je dragocjen prirodni proizvod i vrlo snažan napitak. Odličan je dodatni hranjivi pripravak za sve koji žele očuvati svoje zdravlje. Ona polagano aktivira obrambeni i imunološki sustav organizma i tako čuva zdravlje, energiju i sveukupno stanje organizma.

Njezina ljekovita svojstva djeluju na široki spektar organa u čovjekovu organizmu i mnogi su iskusili dobrobiti gljive.

Najčešće preporuke idu za:

Liječenje upale zglobova

Prevenciju srčanih oboljenja

Blagotvorno djeluje u liječenju čireva i hemeroida

Olakšava tegobe kod menopauze, PMS-a, te grčeve pri menstruaciji

Detoksicira i osvježava organizam

Smanjuje žučni kamenac

Djeluje blagotvorno pri nesanici

Pomaže u regulaciji crijevne aktivnosti i poboljšanju crijevne mikroflore

Iako je poznato da zdravlje donosi dobar izgled, Kombuchu možemo koristiti i izravno za neke estetske probleme. Naime, gljiva je odlična za ubrzavanje metabolizma i potiče izmjenu hranjivih tvari u organizmu te zbog toga potiče mršavljenje.

Osim toga, koristi se i protiv opadanja kose, a s obzirom da čisti organizam i revitalizira tijelo isto se događa i s kožom te je izvrsna za osobe koje imaju problema s aknama i različitim prištićima.

Kako se priprema Kombucha čaj?
Sastojci:

Gljiva Kombucha
Oko 70 – 100 grama rafiniranog bijelog šećera na litru vode
3 filter vrećice crnog (ruski, šipak…) ili zelenog čaja na litru vode
Potrebne posude:

Jedna 2 – 4 litarska posuda za kuhanje vode
Jedna veća staklena ili porculanska posuda (može biti veća teglica od krastavaca i slično)
Gumica (za zatvaranje teglice)
Papirnati rupčić
Priprema:

Potrebno je skuhati 2 litre čaja. Kad vaša Kombucha naraste i počne se razmnožavati, trebat će veće količine napitka.
Na te dvije litre čaja potrebne su 3 filter vrećice čaja ili 2 čajne žličice, ukoliko se upotrebljava čaj iz rinfuze. Tako neka odstoji 15 minuta.
Čaj procijedite odnosno izvadite filter vrećice
Dodajte oko 70-100 grama bijelog šećera na litru čaja prije nego se ohladi. Promiješajte čaj tako da se šećer potpuno rastopi. Jedna žlica šećera ima približno 20 grama.
Ohladite čaj da bude mlak, s obzirom da kultura ugiba ukoliko se stavi u prevruć čaj.
Nakon toga, čaj ulijte u teglicu ili porculansku posudu u kojoj se nalazi Kombucha (ne smije biti metalna posuda, jer stvorene kiseline mogu reagirati s metalom).
Ukoliko čaj pripravljate prvi put, dodajte tekućinu koju ste dobili zajedno s kulturom. Za sve sljedeće pripravke uvijek sačuvajte dovoljno Kombucha napitka, da bi dodali oko 10% količine u vaš novi pripravak.
Stavite živu Kombuchu u tekućinu
Pokrijte otvor posude pamučnim rupčićem, papirnatim ručnikom ili sličnom laganom tkaninom da bi ju zaštitili od zagađivača i mušica. Pričvrstite ju gumicom. Tkanina mora biti dovoljno porozna da omogući zraku da cirkulira, kako bi kultura mogla disati.

mirta_a

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
15.11.2019. u 14:15
Do isteka još
Oglas prikazan
80 puta

mirta_a

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska