Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Plavi (ljubičasti) krumpir iz Podravine
  • Plavi (ljubičasti) krumpir iz Podravine
  • Plavi (ljubičasti) krumpir iz Podravine
  • Plavi (ljubičasti) krumpir iz Podravine
  • Plavi (ljubičasti) krumpir iz Podravine

Plavi (ljubičasti) krumpir iz Podravine

Cijena
5 €
Šifra oglasa: 17987952

Osnovne informacije

Lokacija
Koprivničko-križevačka, Kloštar Podravski, Budančevica

Opis oglasa

Prodajem plavi (ljubičasti) krumpir, ekološki uzgojen, bez upotrebe peticida i herbicida... urod 2023. godina...
Krumpir je lijepog okruglog oblika te ga je lagano guliti i nema puno otpada kod guljenja što nije slučaj kod drugih jako dugoljastih kvrgavih vrsta.

Cijena 5€/kg (deblji - za jelo), 10€/kg (sitniji - za sadnju)

Plavi krumpir potjeće iz Južne Amerike iz peruanskih Anda te je prva poznata uzgajana sorta krupira na Zemlji. Izvana je plavičast, unutra izrazito plav do ljubičast zbog toga što sadrži antocijan... dakle ne radi se o genetskoj modifikaciji ili umjetnim bojama. Antocijan je poznat kao snažan antioksidans koji se nalazi i u tamnom bobičastom voću kao što su brusnica, kupina, malina, višnja, grožđe, crveno zelje, cikla itd.
Hrana bogata antioksidansima je vrlo zdrava i važan sastojak zdrave prehrane jer antioksidansi se vežu na slobodne radikale i tako sprečavaju moguće lančane reakcije koje mogu uzrokovati oštećenje ili uništenje stanice.
Današnji način života, koji podrazumijeva velika mentalna opterećenja, nedovoljne količine sna, jednoličnu prehranu i uživanje prekomjernih količina alkohola, kave i cigareta, uvelike doprinosi povećanju oksidativnog stresa u našem organizmu.
Antioksidansi su široko rasprostranjeni u industriji dodataka prehrani čiji je cilj prevencija različitih bolesti, od srčanih oboljenja pa sve do liječenja različitih vrsta raka. Istraživanja utjecaja antioksidansa u dodacima prehrani na prevenciju i liječenje raznih vrsta oboljenja dala su pozitivne rezultate.
Konzumiranje plavog krumpira posebno se preporuča oboljelima kojima je liječnik savjetovao konzumiranje crnog bobičastog voća.

Priprema se na uobičajene načine kao i drugi krumpir, dakle moguće je pripremiti pire, pomfrittes, krumpir salatu, gorički krumpir, čips...

Moguće je slanje poštom, HP Express-om, Tiskom, DPD-om, GLS-om... Moguća dostava na području i okolici Đurđevca, Pitomače, Koprivnice, ponekad i Zagreba...
šaljem nakon vidljive uplate na tekućem računu

Molim kontaktirajte me putem poruke klikom na "POŠALJI PORUKU" ili telefonom radnim danom poslije 17h, vikendom cijeli dan.

Karta

Objekti u blizini
Oglas objavljen
14.11.2023. u 22:16
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
9564 puta