Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • minerali dodatak prehrani
  • minerali dodatak prehrani
  • minerali dodatak prehrani
  • minerali dodatak prehrani
  • minerali dodatak prehrani

minerali dodatak prehrani

Cijena
13,27 €
Šifra oglasa: 24667030

Osnovne informacije

Lokacija
Primorsko-goranska

Opis oglasa

Power Mins - optimalna kombinacija minerala sa ispravno funkcioniranje organizma – Mineralni kompleks.

https://www.gilvita.com/proizvodi/minerali/calivita-power-mins/

Mineralne tvari i oligoelementi su od životne važnosti za pravilan rad organizma, moraju se uzimati kao dodaci prehrani jer ih organizam ne proizvodi. Ovaj proizvod sadrži optimalan odnos mineralnih tvari čija se potpuna apsorpcija osigurava posebnim kemijskim oblikom kelata (veza sa aminokiselinama).

Danas gotovo svatko zna koliko su minerali važni za pravilno funkcioniranje organizma. Organizam ih ne može sintetizirati poput nekih vitamina, već ih obavezno moramo unositi hranom.
Ako u prehrani nema dovoljno mineralnih tvari mogu nastati teški i ozbiljni poremećaji u funkcioniranju organizma. U slučaju manjka minerala, kao i kod teškog ili dugotrajnog fizičkog napora, intenzivnih treninga i natjecanja treba pojačano unositi minerale u vidu dodataka prehrani.

Dnevne potrebe organizma za pojedinim mineralnim tvarima variraju. Možemo ih podijeliti na makrominerale i elemente u tragovima.
Bez obzira na količinsku potrebu, prisustvo svakog od njih u zadanim količinama neophodno je za optimalno funkcioniranje organizma. Primjerice, iako se potrebe za oligoelementima mjere u mikrogramima, njihova je prisutnost od presudne važnosti za zdravlje organizma.

Poznato je da bez minerala i oligoelemenata vitamini ne mogu izvršiti svoju funkciju, tj. organizam ih ne može asimilirati. Ovaj sinergizam među vitaminima i mineralima nužan je zbog toga što se mnoge složene kemijske reakcije ne mogu odigrati bez njihova istovremenog djelovanja. Dakle, dovoljno je da nedostaje samo jedan od mikroelemenata ili oligoelemenata, pa da nastane poremećaj jedne ili više različitih funkcija vitamina i enzima u organizmu.

Suvremeni preparati sadrže minerale u obliku koji se može najbolje iskoristiti u organizmu, a to je oblik kelata s aminokiselinama.
U stručnoj su literaturi o učinku i raznim funkcijama minerala odnosno oligoelemenata napisana brojna djela. Ovdje se samo u nekoliko rečenica iznose njihove najvažnije funkcije.

Kalcij i fosfor zajedno su odgovorni za zdrave kosti i zube. Zajedničko djelovanje kalcija i magnezija potrebno je za nesmetano funkcioniranje srčanog mišića i krvotoka, te za pravilnu ugradnju kalcija kod prevencije osteoporoze. Kalcij sudjeluje i u procesu apsorpcije željeza, pomaže funkcioniranje živčanog sustava kao jedan od elektrolita odgovornih za provođenje nadražaja u živcima.
Magnezij je vitalno važan za učinkovito funkcioniranje mišića i živaca te zauzima značajno mjesto u procesu dobivanja energije razgradnjom šećera.

Bez kroma nema učinkovitog metabolizma ugljikohidrata.

Bakar je nužan jer se bez njega željezo ne može ugraditi u hemoglobin eritrocita.

Željezo, kao i kobalt, nužni su za stvaranje crvenih krvnih zrnaca (eritrocita).

Molibden pomaže metabolizam ugljikohidrata i masti, a uz to je i sastavni dio enzima odgovornog za apsorpciju željeza.

Jod je neophodan za normalno funkcioniranje štitne žlijezde.

Prisutnost mangana potrebna je za normalno funkcioniranje probavnih enzima, a sudjeluje i u sintezi hormona štitnjače.

Kalij, zajedno s natrijem, regulira metabolizam vode, ritam i funkcioniranje rada srca, te pomaže eliminaciju nepotrebnih, razgradnih produkata izmjene tvari.

Selen je vrlo važan antioksidans koji sprečava oštećenje stanica, usporava procese starenja tkiva i ima važnu ulogu u sprečavanju nastanka zloćudnih tumora.

Cink kontrolira i usmjerava mnoge probavne procese, rad enzimskih sistema i održava stanični integritet. Nužan je i za sintezu bjelančevina te usporava proces hipertrofije prostate.

Više informacija na:
https://www.gilvita.com/proizvodi/minerali/calivita-power-mins/

Imate pitanje?
Za naše kupce nudimo besplatno nutricionističko / zdravstveno savjetovalište.

Dostava proizvoda:
Narudžbe se šalju brzom kurirskom službom (GLS) od vrata do vrata na željenu adresu.
Uobičajeno vrijeme dostave je 24-48 sati, a dostava na otoke je 24-72 sata.
Za narudžbe iznad 300,00 kn usluga slanja je besplatna, a za iznose ispod 300,00 kn iznosi 15,00 kn.

Plaćanje pouzećem.

KAKO NARUČITI?
1. Putem web shopa: www.gilvita.com
2. E-mailom na info @ gilvita.com
3. Telefonom na 091 633 2370

Ovlašteni CaliVita partner: Andromeda d.o.o.
Oglas objavljen
05.02.2018. u 16:49
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
269 puta