Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • NESTOR, starčić sa nadom u bolje sutra
  • NESTOR, starčić sa nadom u bolje sutra
  • NESTOR, starčić sa nadom u bolje sutra
  • NESTOR, starčić sa nadom u bolje sutra
  • NESTOR, starčić sa nadom u bolje sutra
  • NESTOR, starčić sa nadom u bolje sutra

NESTOR, starčić sa nadom u bolje sutra

Cijena
0,13 €
Šifra oglasa: 22658076

Osnovne informacije

Lokacija
Primorsko-goranska

Opis oglasa

Nestora smo upoznali u jadnim okolnostima. Zapravo, nismo ga upoznali već uočili. Prilikom jednog radnog dana u azilu, iz grma su nas gledala dva prestrašena oka i sjeda njuškica. Odmah nam je bilo jasno; netko je i ovog siročića iskrcao ispred azila i okrenuo mu leđa zauvijek.
Tjednima smo pokušavali dozvati i uhvatiti napuštenog starčića. Bio je prestravljen i nikako nije htio prići. Znali smo da neće otići dalje od azila iako mu je to mjesto činilo nelagodu i bojao se laveža stotinu pasa. Ipak, Nestor je sve pregrmio i držao se tog strašnog mjesta isto kao i puno njegovih prethodnika. Nije odlazio zato jer je čekao onog koji ga je tamo ostavio. Jedino što je na svijetu imao bila je nada da će se njegov čovjek vratiti.
---
Njegov se čovjek nije vratio, a mi smo se itekako namučili sve dok ga nismo ulovili.
Danas kada ga poznajemo i kada znamo koliko uživa u ljudskom društvu, još nam je jasnije koliko se siročić bojao dak se skrivao u grmlju azilske šume i nije htio prići. Također, jasno nam je i kakav je život (ne)voljenog ljubimca Nestor vodio; sve ove godine nije čipiran, njegov se čovjek nije brinuo hoće li se Nestor izgubiti pa mu nije stavio čip. Vjerojatno je o tome promislio i nije mu ga dao staviti upravo zato što ga nije htio niti zadržati.. U vrijeme kada se ljudi lako vežu i za materijalnu stvar, ovaj jedanaestogodišnji starčić nekome nije značio ništa, odbačen je poput stare krpe i mogao je stradati. A onome koga bi se to trebalo ticati, nije niti malo važno...
---
Kako god bilo, o Nestoru možemo reći da je predivno biće. Obožava se maziti, stalno prati ljude i želi biti u njihovoj blizini. Nježno gura svoju sijedu njuškicu i uživa kada ga se gladi i nježno se sa njime priča.
Iako slabije čuje, čini nam se da razumije svaku riječ i sa njime je neopisivo predivno provoditi vrijeme. Poslušno ulazi u box i uglavnom spava u svojoj kućici.
Iako kao i većina mužjaka Nestor radije bira društvo ženkica, druge mužjake ne izaziva i ne ulazi i konflikte već gura svoj film,a na mace ne reagira.
U šetnji je dobar suputnik, sa zanimanjem njuška i istražuje, na povodcu ne poteže.
Nestor je prema pretpostavci veterinara rođen u 6. mj. 2006. godine, ima oko 20 kg, čipiran je i cijepljen.
Kontakt 091 519 1049, 091 542 5058 ili 095 556 5710 (molimo sms i povratno ćemo nazvati).
Oglas objavljen
21.08.2018. u 07:29
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1237 puta