Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • SEKSUALNI STAVOVI, Mitovi i činjenice - Vern Bullough & Bonnie Bulough

SEKSUALNI STAVOVI, Mitovi i činjenice - Vern Bullough & Bonnie Bulough

Cijena
23,76 €
Šifra oglasa: 27203090

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Stanje
novo

Opis oglasa

Slavni seksolozi i povjesničari, profesori Vern i Bonnie Bullough, u ovoj knjizi potanko izlažu i komparativno sučeljavaju mitove i činjenice o seksualnim običajima i etici. Krećući se od antike, preko srednjovjekovnog kršćanstva, islama te kineskih i indijskih kultura i religija, autori ispituju porijeklo i oblik različitih seksualnih "tema", od prostitucije, pornografije, opscenosti, masturbacije, transseksualizma, transvestizma, do menstruacije, pobačaja, golotinje i drugog. Autori nastoje svoje istraživačko očište učiniti što transparentnijim i otvorenijim, iako ne niječu da je ono neizbježno omeđeno zapadnim kulturnim horizontom. Prikazujući u ovoj knjizi kako pretpostavke o ljudskoj seksualnosti u prošlosti kao i danas podrivaju stavove o moralnosti, Vern i Bonnie Bullough dolaze do zaključka kako pojam moralnosti valja preopisati i iznova osmisliti u svjetlu modernih društvenih promjena. U ovom izvrsnom kulturno-povijesnom pregledu pokazuje se kako jemitove u društvenim, moralnim i religijskim stavovima često podupirala i sama znanost te kako je dug i trnovit put njihova razvrgavanja.

Proučavanje seksa bilo je tabuizirano područje, a po mnogo čemu takvim i ostaje. Ima mnogo razloga za to. Jedan je taj što još od viktorijanskog doba prevladava mišljenje da određene teme, među njima i seks, nisu prikladne za javnu raspravu. Posljedica tog stava je da se dobar dio rasprava o seksu vodio u tajnosti, što je plodno tlo za pogrešne informacije. Drugi je razlog taj da je za mnoge seksualna aktivnost grijeh, osim u svrhu prokreacije. Stoga su se u razgovorima o seksualnim pitanjima često naglašavale popratne grozote, barem u javnim raspravama. Očito je da društvo mora ozbiljno ponovno vrednovati svoje nekadašnje stavove prema seksualnosti. Ako ova knjiga ima poruku, ona glasi da se zapadno društvo osjećalo nelagodno spram seksualnosti, a zapadnjaci i zapadnjakinje puni su stida, tjeskobe i straha zbog nje. Gledano unatrag, čini se da smo gotovo svjesno prihvatili stavove prema seksu zbog kojih smo bili nesretni, frustrirani i neprijateljski raspoloženi. Nadamo se da će, kad se pomirimo s vlastitom seksualnošću, taj uzrok frustracije biti uklonjen.

Izdavač: "NAKLADA LJEVAK" Zagreb, tvrdi uvez, 328 str. Format: 15 x 22 cm. Knjiga je potpuno nova i nije korištena. S police knjižare.

E-mail: truta.srecko@gmail.com

DOSTAVA KNJIGA - Hrvatska i inozemstvo

Karta

Objekti u blizini

Fortunato1

Oglas objavljen
10.02.2021. u 18:22
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
141 puta

Fortunato1