Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Čičak -  sjeme

Čičak - sjeme

Cijena
1,33 €
Šifra oglasa: 30833611

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Gornji Grad - Medveščak, Medveščak
Vrsta
ostalo

Opis oglasa

U narodu je poznat i kao lopuh, lepuh, lepušina, čakalj, lopuk, repuh, lipalj. Nutritivno bogati i ljekoviti dijelovi čička su – listovi, stabljika, sjeme i korijen. Sadrže brojne nutrijente koji su višestruko korisni za ljudski organizam: vitamine C i E, folnu kiselinu, riboflavin, piridoksin, niacin, kalij, željezo, magnezij, cink, kalcij, selen, fosfor i inulin. Vitamini značajno zastupljeni u čičku su C i E, koji kao snažni prirodni antioksidansi pomažu u prevenciji i liječenju mnogih oboljenja.
Od minerala, poseban naglasak je na kaliju koji čuva zdravlje kardiovaskularnog sustava, živaca i mišića, otklanja umor te pomaže u očuvanju optimalne razine energije i koncentracije. Čičak je dobar izvor probiotika inulina koji se ističe svojim laksativnim svojstvima te pozitivnim djelovanjem na crijevnu mikrofloru. Inulin pomaže i u snižavanju razine šećera i kolesterola u krvi te smanjenju prekomjerne tjelesne težine. Mnogobrojne studije su pokazale da ovaj polisaharid utječe i na povećanje koncentracije kalcija i magnezija u organizmu, što je od velikog značaja za zdravlje kostiju i zubi.
Čaj od čička
Čaj od čička izvrstan je za pročišćavanje krvi, ublažavanje reumatskih tegoba te liječenje veneričnih bolesti. Čaj od sjemena izvrstan je diuretik te odličan saveznik u prevenciji bubrežnih kamenaca i regulaciji menstruacije. Čaj od mladog lišća ublažava nadutost te pomaže kod katara želuca. Ispiranje ogrebotina, rana i čireva ovim čajem pridonosi njihovom bržem zacjeljivanju.

Sok od čička
Sok od čička liječi bolesnu jetru te potiče izlučivanje žuči. Sok od korijena posebno je djelotvoran u čišćenju kože, liječenju čireva, akni i lišajeva te zacjeljivanju rana, ogrebotina i opeklina.

Ulje čička
Ulje od čička dobiva se iz sjemena i na glasu je kao rješenje za mnoge zdravstvene probleme. Poznato je po svojim antioksidativnim i antiupalnim svojstvima. Nezaobilazan je dio kozmetičke industrije, a osobito je čest sastojak krema za njegu kože te losiona za kosu.

Mast od čička

Mast se koristi za liječenje mnogobrojnih kožnih problema – upaljene kože, čireva, rana, opeklina, bradavica, lišajeva, ekcema, psorijaze.

U paketu dolazi 40 sjemenki iz mog organskog i bio vrta.

Karta

Objekti u blizini

Marko-Spansko

5,0 (7)
Vidi ocjene Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
06.01.2023. u 10:17
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
669 puta

Marko-Spansko

5,0 (7)
Vidi ocjene Svi oglasi ovog oglašivača