• GLICINIJA - sjeme
  • Nemoj propustiti priliku!

GLICINIJA - sjeme

Cijena
7 €
Šifra oglasa: 6546082

Osnovne informacije

Lokacija
Splitsko-dalmatinska, Baška Voda, Promajna
Vrsta
ostalo

Opis oglasa

Glicinija, listopadna penjačica, može narasti do 25 metara u visinu. Cvate u svibnju vrlo mirisnim bijelim do ružičastim, plavim ili ljubičastim cvjetovima skupljenim u viseće grozdove dužine 30 do 50 cm. Često ima još jednu sezonu cvatnje krajem ljeta, međutim u puno slabijem intenzitetu.
Uspijeva na sunčanom položaju i u polusjeni. Na vapnenastim tlima cvjetovi su puno nježnije boje od uobičajene. Na humusom vrlo bogatim tlima može se dogoditi suprotan efekt željenom a to je da biljka slabije cvate a ima bogatu lisnu masu, dakle potražite joj siromašnije, po mogućnosti pjeskovito tlo i prihranjujte željezom ukoliko primijetite žutilo lišća i blijeđenje boje cvjetova.
Gliciniji nije potrebno orezivanje ako je uzgajate kao penjačicu, osim ako se primijeti slabija cvatnja.
Svako drastično orezivanje da se obuzda njen rast je najbolje obaviti u proljeće, uklanjanjem predugih i neželjenih grana. Obzirom da biljka cvate na kratkim grančicama, puno je bolje pri orezivanju neželjene grane, ostaviti donji dio sa dva lista nego je potpuno odstraniti, pri tom ćete i potaknuti razvoj cvjetnih pupova. Preduge izbojke možete prikratiti i tijekom ljeta, a obavezno nakon cvatnje, što će potaknuti još jednu cvatnju prije jeseni. Biljka je vrlo otporna na drastični rez, pa je možete tijekom vremena redovnim orezivanjem pretvoriti i u malo drvce, ali i uzgajati u posudi kao bonsai.

Gliciniji je potreban potporanj za pravilan rast pa je pustite da se penje uz pergole, ograde, stupove. Nije preporučljivo biljku pustiti da obavija neko drugo stablo jer će ga s godinama ugušiti, a ni da se penje uz kuću jer događa se da snažne grane dignu krovnu konstrukciju. Glicinija je otporna u zoni 5, međutim u hladnijim područjima bolje uspijeva na mjestima okrenutim prema jugu ili jugozapadu, zaštićena od sjevernih hladnih vjetrova.
Iako je gliciniji potreban potporanj ako raste kao penjačica, dok se oblikuje stabalce isti je potreban samo prvih par godina dok grane dovoljno ne odrvene i oblikuju stablo. Potporanj odmaknite dovoljno od biljke kako se ne bi obavijala oko njega, a dvije ili tri grane međusobno isprepletite i pričvrstite ih. Redovno uklanjajte mlade izbojke koji rastu iz podnožja da ne naruše izgled stabalca. Kad biljka dosegne željenu visinu, grane odrežite pri vrhu ostavljajući samo tri ili četiri pupa te na isti način orezujte svakog proljeća kako bi biljka zadržala svoju formu.

Ponuda:

20 sjemenki - 7 E

Poštarina je besplatna, sjeme šaljem u zaštitnoj koverti prioritetnom pošiljkom slijedeći radni dan nakon uplate iznosa iz ponude. Uz odabrano sjeme dobijete detaljan opis sijanja za sigurno klijanje. U slučaju plaćanja pouzećem, kompletne poštanske troškove snosi kupac. Dodatne informacije mailom ili mobitelom.

PBZ IBAN: HR74 2340 0093 1041 2955 6

Paypal: tripalo@net.hr

Mail: tripalo@net.hr

Mob: 091 - 90 - 90 - 988
099 - 22 - 33 - 233

Karta

tripalo-kruno

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  bratuš 68, 21320 Baška Voda, Splitsko-dalmatinska, Hrvatska
Oglas objavljen
15.08.2021. u 22:37
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
6029 puta

tripalo-kruno

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  bratuš 68, 21320 Baška Voda, Splitsko-dalmatinska, Hrvatska