• Blitva mix / Domaće sjeme
  • Blitva mix / Domaće sjeme
  • Blitva mix / Domaće sjeme
  • Nemoj propustiti priliku!

Blitva mix / Domaće sjeme

Cijena
0,80 €
Šifra oglasa: 16310307

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Retfala
Vrsta
Blitva

Opis oglasa

Pakiranje: 50 sjemenki.
Kompletnu ponudu naših povrtnica, začinskog, ljekovitog i ukrasnog bilja možete pogledati direktno na linku:
https://planthouse.hr/kategorija-proizvoda/sjeme/sjeme-povrca/

Blitva je zeljasta biljka koja se uzgaja zbog njenih listova, koji su inače izuzetno bogati nutritijentima.
Blitva je izuzetno delotvorna za jačanje imuniteta. Odlična je namirnica za regulisanje probave, ubrzavajući probavu svojim bogatstvom vlakana. Vlakna su važna jer za sebe vezuju višak vode i otrovne sastojke, ubrzavaju prolaz hrane kroz creva i otklanjaju tegobe prilikom varenja. Budući da su ugljenihidrati veoma važni za mozak i celokupan nervni sistem, ova namirnica je izuzetno zahvalna za otklanjanje nervoze i jačanje koncentracije.

Blitva povoljno deluje i na regulaciju visokog krvnog pritiska i povoljno utiče na kardiovaskularni sistem, redukuju štetno delovanje slobodnih radikala na mnoge organe u organizmu te imaju protivupalno delovanje, ublažavaju grčeve u mišićima i migrene. Neka istraživanja su otkrila da blitva može smanjiti pojavu raka probavnog trakta.

Za zdrave i snažne kosti takođe se preporučuje konzumiranje blitve zbog sadržaja vitamina K, kalcijuma, magnezijuma te vitamina D, dok prisutni lutein i zeaksantnin prisutni u blitvi su odlični za očuvanje vida. Oni spadaju u grupu karotenoida i povoljno deluju na mrežnjaču oka, sprečavajući makularnu degeneraciju, koja je povezana sa starenjem, a u svetu najčešći uzrok slepila. Istovremeno, lutein i zeakstanin čuvaju i ćelije epitela koji je odgovoran za dobar vid.

Osim što čuva vid, lutein koži pruža zaštitu od UV zraka. Analize su pokazale da lice sadrži najveće koncentracije luteina u odnosu na celo telo, jer je najviše i izloženo suncu.

U ishrani blitva se naročito preporučuje obarena, kratko kuvana jer kao takva pruža najviše korisnih nutritijenata.




Sjeme iz naše ponude je domaći uzgoj. U proizvodnji se baziramo isključivo na prirodnoj prihrani biljaka kao što su npr. gavez i kopriva.
Svake sezone sjeme se ručno prikuplja, čisti i priprema u paketiće, te deklaracijom plombira. Fotografije našeg uzgoja nalaze se na našoj internet stranici pod sekcijom Galerija.

Poklon pakiranja šaljemo uz svaku narudžbu. Poklon paketiće šaljemo prema našem izboru ovisno o sezoni. To je naš mali doprinos kako bi obogatili Vaš vrt.





-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Molimo da svoju narudžbu napravite putem naše internet stranice WWW.PLANTHOUSE.HR gdje možete vidjeti sve potrebne informacije o načinu plaćanja, uzgoju, dostavi, i imati svoju narudžbu potvrđenu u pisanom obliku.

Kontakt mail: info@planthouse.hr
Internet stranica : WWW.PLANTHOUSE.HR


Kliknite na "POSJETITE OVU NJUŠKALO TRGOVINU" da biste vidjeli sve oglase.

Karta

Objekti u blizini

Kuća-biljaka

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
06.05.2024. u 11:16
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
1850 puta

Kuća-biljaka

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska

Povezani oglasi