• Kershaw, Ian: KRAJ – SLOM HITLEROVE NJEMAČKE 1944. – 1945.
  • Nemoj propustiti priliku!

Kershaw, Ian: KRAJ – SLOM HITLEROVE NJEMAČKE 1944. – 1945.

Cijena
21,10 €

+ zaštita kupca 1,69 €

+ dostava 0,00 €

Kupuj uz PayProtect od provjerenih prodavača uz garanciju povrata novca i sigurnu dostavu. Saznaj više

Šifra oglasa: 35598629

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Stenjevec, Špansko
Stanje
novo
Interna šifra
N-RAT11X2

Opis oglasa

ISBN: 9789535200314
Izdavač: V.B.Z. d.o.o
Uvez: Meki uvez
Jezik: Hrvatski
Godina izdanja: 2018
Format: 15,5*23,5
Broj stranica: 560

Knjiga koja kao nijedna dosad objašnjava kako i zašto se Hitlerov režim uspio održati sve do stadija potpune propasti,unatoč sve većim ratnim razaranjima i ljudskim gubicima u posljednjoj fazi rata
Hvaljeni britanski povjesničar Ian Kershaw u ovoj se knjizi intenzivno bavi razdobljem od neuspjele vojne urote i bombaškog atentata na Hitlera 20. srpnja 1944. do potpisivanja konačne njemačke kapitulacije 8. svibnja 1945., u kojemu je stradalo mnogo više njemačkih civila i vojnika nego svih prethodnih ratnih godina.
Mnogo se toga moglo izbjeći da su Nijemci na vrijeme bili spremni pristati na savezničke uvjete, no Adolf Hitler uporno je odbijao svaku pomisao o kapitulaciji: njegove autodestruktivne naredbe i dalje su se provodile, a njegova se moć uspjela održati sve do samoga kraja. No koji mu je mehanizam vladanja omogućavao da ravna sudbinom Njemačke i onda kada je već svima bilo jasno da je rat izgubljen te da zemlja biva bezrazložno razarana? Koliko su daleko Nijemci bili spremni podupirati Hitlera, čak i kada su znali da vodi zemlju do potpunog uništenja? Jesu li mu i dalje davali svoju voljnu potporu? Ili su pak to jednostavno morali činiti zbog terora kojemu su bili izloženi? Kako i zašto su se vojne snage nastavile boriti a vladajuća mašinerija nastavila djelovati do samog kraja?
Upravo se tim i ostalim sličnim pitanjima bavi Ian Kershaw u svojoj briljantnoj i upečatljivoj knjizi o posljednjim mjesecima nacističkog režima, knjizi koja je nužna za razumijevanje same srži Hitlerova vladanja te struktura vlasti i mentalnih sklopova onih koji su ga kontinuirano podržavali, što je naposljetku cijelu jednu naciju odvelo do potpunog sloma i uništenja.

Karta

ZUZI obrt za trgovinu i uslužne djelatnosti

5,0 (95)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
13.10.2023. u 15:46
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
287 puta

ZUZI obrt za trgovinu i uslužne djelatnosti

5,0 (95)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska

Povezani oglasi