• Plakat film "MJESEČEVE PLANINE" (MOUNTAINS OF THE MOON)
  • Plakat film "MJESEČEVE PLANINE" (MOUNTAINS OF THE MOON)
  • Plakat film "MJESEČEVE PLANINE" (MOUNTAINS OF THE MOON)
  • Nemoj propustiti priliku!

Plakat film "MJESEČEVE PLANINE" (MOUNTAINS OF THE MOON)

Cijena
4,90 €
Šifra oglasa: 36778522

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Trešnjevka - Sjever, Trešnjevka
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodajem original plakat film "Mjesečeve planine" aka "Mountains of the Moon"(1990.).
Dvojica istraživača kreću na opasno putovanje kako bi pronašli izvor rijeke Nil.
Glumci Patrick Bergin, Iain Glen, Fiona Shaw, Richard E. Grant, Peter Vaughan.., režija Bob Rafelson pisac i redatelj klasika "Five Easy Pieces" i "The Postman Always Rings Twice".

Poster je očuvan u izvsrnom stanju, a na zahtjev šaljem i dodatne fotografije.
Preuzimanje na adresi u Zagrebu, a za ostatak Hrvatske šaljem poštom ili preko Tisak kioska tj. kako se već dogovorimo.
Postoji mogućnost slanja u inozemstvo.
Obećajem vrhunsko pakiranje pošiljke kako bi se ista zaštitia, a izbjeglo oštećenje prilikom transporta i tijekom uobičajene manipulacije.
Plaćanje uplatom na tekući račun ili pri primopredaji.
Kontaktirati me molim Vas možete u inbox i/ili na +385 99 230 94 15, pogledajte i druge moje oglase, hvala lijepa.

Kratak opis:
Film prema na romanu Williama Harrisona, donosi priču o dvojici poznatih avanturista Richardu Francisu Burtonu (Patrick Bergin) i Johnu Hanningu Spekeu (Iain Glen), koji 1854. godine kreću na put u Afriku kako bi pronašli tajanstveni izvor rijeke Nil. Njihova ekspedicija protkana je iskušenjima, a dvojica istraživača suočiti će se sa jezivijom stranom afričke divljine..

Rwenzori (prije poznato kao Ruwenzori) ili Mjesečevo gorje (engl.: Mountains of the Moon) je gorje u središnjoj Africi, na granici Ugande i DR Kongo. 70% gorja više je od 2.500 m i predstavlja najviši i najtrajniji izvor rijeke Nil. Njegovi vrhovi (najviši vrh Margherita visine 5.109 m) su treći po visini u Africi i prekriveni su vječnim snijegom kojeg u Africi ima još samo na planinama Kilimandžaro i Kenija.

Nacionalni park gorja Rwenzori se proteže 998 km² zapadnom stranom, na ugandskoj strani gorja. Osnovan je 1991. godine kako bi se zaštitila nevjerojatna ljepota krajolika visokih vrhova, slapova, jezera, ledenjaka i jedinstvene flore. God. 1994. godine upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Africi kao važno utočište mnogih ugroženih životinjskih vrsta i mjesto neobično raznolikog biljnog života, uključujući endemske vrste ko što je divovski vrijes (Erica arborea). Od 1997. do 2001. godine park su okupirale paravojne snage pobunjenika, zbog čega je bio upisan na popis ugroženih mjesta svjetske baštine od 1999. do 2004. godine.

Naziv Mjesečeve planine potječe od aleksandrijskog geografa Ptolomeja koji je 150. godine planinske vrhove središnje Afrike, za koje se vjeruje kako je mislio na Rwenzori, nazvao Lunae Montes, tj. "Mjesečevim planinama".

Prvi moderni europljanin koji ih je posjetio bio je Henry Morton Stanley 1889. godine, a prvi koji se popeo na njegove vrhove je bio Prince Luigi Amedeo, vojvoda Abruzzija 1906. godine, zbog čega oni imaju talijanska imena.

Na Rwenzoriju žive plemena Konjo i Amba koje su 1900. godine kolonijalne sile nasilno uključili u Kraljevstvo Toro. Oba plemena su 1950-ih pokrenula oružani pokret za otcjepljenje današnje pokrajine Rwenzururu koja je od 1963. – 82. bila Kraljevstvo Rwenzururu, a koje je vlada Ugande ponovno priznala 2008. godine kao "kulturnu instituciju".

Karta

Objekti u blizini

VlatkaSink

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10000 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska
Oglas objavljen
17.04.2024. u 13:48
Do isteka još
Oglas prikazan
142 puta

VlatkaSink

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10000 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska

Povezani oglasi