Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Povijest donjeg rublja

Povijest donjeg rublja

Cijena
8 €
Šifra oglasa: 33251011

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Gornji grad / Centar
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodajem knjigu Povijest donjeg rublja, Chantal Thomass, Catherine Ormen, izdavač Alfa Zagreb, 2011. Meki uvez, 2009.

Povijest donjeg rublja knjiga je kakvu do sada naša javnost nije mogla čitati. Vješto i precizno napisana, ta nam povijest pokazuje ne samo kako je čovjek u pojedinim vremenima rješavao to osjetljivo pitanje, nego nam svjedoči kulturu odnošenja prema vlastitoj intimi i poimanju svoje tjelesnosti te promišljanju svoga odijevanja i u estetskom i u praktičnom smislu. Od srednjovjekovne košulje, koja se prenosila s majke na kćer, do preobilnog donjeg rublja iz doba Belle Epoque, od steznika i košara (širokih sukanja s obručem) iz vremena Starog režima do feministica koje su spaljivale svoje grudnjake, ne postoji samo jedna povijest donjeg rublja, već su mnogobrojne takve povijesti ... Isprepleću konce, slavna kreatorica Chantal Thomass, u suradnji s Catherine Ormen, povjesničarkom mode, na svoj način pripovijeda tu jedinstvenu povijest koja graniči s intimnošću. Riječ je o čednosti, erotizmu i zavođenju, ali i o normama i njihovom kršenjju ...
Kreatorica poznata u cijelom svijetu, Chantal Thomass pojavljuje se na modnoj sceni sedamdesetih godina prošlog stoljeća. U svojim kolekcijama ona u središte ponovno stavlja donje rublje, što od nje čini prvakinju "donjeg i gornjeg" odijevanja. Od tada je prati međunarodni uspjeh.
Catherine Ormen, povijesničarka mode, nakon što je radila na stvaranju Muzeja mode u Mareilleu, bila je kustosica u Muzeju mode, tekstila i dekorativnih umjetnosti u Parizu. Danas je povjerenica za izložbe (posljednja joj je bila za Textil Museum u Sankt Gallenu u Švicarskoj) i posvećuje se poučavanju i pisanju (napose knjiga Mode 19. i 20. stoljeća u izdanju Hanzana).

U izvrsnom stanju, bez ikakvih oštećenja.

Plaćanje na tekući račun, šaljem po primitku uplate.
Cijena dostave po cjeniku HP ili dostava putem Tiska. Troškove dostave snosi kupac.
Besplatna dostava Osijek i okolica.

C

Karta

Objekti u blizini
Oglas objavljen
28.02.2024. u 14:59
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
154 puta