• 5-HTP 400mg 180kom
  • Nemoj propustiti priliku!

5-HTP 400mg 180kom

Cijena
25 €
Šifra oglasa: 24473265

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Stenjevec, Jankomir

Opis oglasa

5 htp Griffonia Simplicifolia extract 400mg 180 tableta

U novije vrijeme 5-HTP je u središtu zanimanja, a djeluje na mozak te, među ostalim, poboljšava raspoloženje, potiče san, pomaže u mršavljenju i ublažava migrenu. Za razliku od mnogih drugih dodataka prehrani i lijekova čije su molekule prevelike da bi iz krvotoka ušle u mozak, 5-HTP dovoljno je malen za to. On se zatim u mozgu pretvara u životno važnu kemijsku tvar mozga – u neurotransmiter (neuroprijenosnik) serotonin. Ta tvar djeluje i drugdje u organizmu, no najvažniji su učinci u mozgu; serotonin utječe na sve procese u mozgu – od raspoloženja, preko apetita, do sna.

Zbog djelovanja na povećanje razine serotonina u mozgu, 5-HTP danas se istražuje u sklopu liječenja poremećaja raspoloženja kao što su depresija, tjeskoba i napadaji panike. Istražuje se njegova moguća uloga i u liječenju drugih poremećaja povezanih s niskom razinom serotonina, uključujući; migrenu , fibromijalgije, pretilost, poremećaje prehrane, PMS, pa čak i nasilno ponašanje. Početni rezultati obećavaju, no za određivanje njegove učinkovitosti kod tih stanja potrebna su daljnja istraživanja.
Već desetljećima liječnici propisuju 5-HTP u liječenju depresije i nesanice. U nekim slučajevima može biti učinkovitiji i brže djelovati, uz manje nuspojava, od standardnih antidepresiva. Prema jednoj su studiji antidepresivi u više od pola pacijenata bili neučinkoviti, a nakon što je primijenjen 5HTP, osjećali su se bolje. Pokazalo se i da ta tvar potiče san i poboljšava njegovu kvalitetu tako što produljuje vrijeme koje osoba provodi u dvije faze sna: dubokom snu i REM fazi (fazi u kojoj se sanja). Nakon duljeg sanjanja osoba koja je uzimala 5HTP osjeća se odmomije i svježije.

Kontakt na br: 097 633 05 03

Karta

Objekti u blizini

keter8

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10000 Zagreb Zapad, Grad Zagreb, Hrvatska
Oglas objavljen
08.05.2024. u 13:53
Do isteka još
Oglas prikazan
3314 puta

keter8

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10000 Zagreb Zapad, Grad Zagreb, Hrvatska