Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • PHILIP ROTH Ogorčenje

PHILIP ROTH Ogorčenje

Cijena
3,98 €
Šifra oglasa: 32544707

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Novi Zagreb - Istok, Sopot
Stanje
novo

Opis oglasa

U vrijeme kad je Korejski rat već počeo, marljiv i pravdoljubiv mladić Marcus Messner iz Newarka u saveznoj državi New Jersey 1951. kreće na drugu godinu studija na konzervativnom koledžu Winesburg u Ohiu.

Marcus ne studira na koledžu u Newarku na koji se najprije upisao zbog toga što se čini da mu je otac, krut i radišan mjesni mesar, poludio. Poludio od strepnji o zrelome životu, opasnosti koje vrebaju u svijetu, opasnosti koju nazire u svome voljenom sinu.

Kako ispaćena, već zlostavljana majka govori sinu, očev strah proizlazi iz ljubavi i ponosa. To bi mogla biti istina, no u Marcusu se rađa tolika ljutnja da više ne može podnijeti život s roditeljima. Daleko od Newarka, na koledžu na Srednjem zapadu morat će pronaći svoj put među običajima i ograničenjima jednoga drugačijeg američkog svijeta.

"Ogorčenje", dvadeset i deveta knjiga Philipha Rotha, pripovijeda priču o obrazovanju mladog čovjeka čije su mogućnosti zastrašujuće, a sile koje ga sputavaju bizarne. Priča je to o nedostatku iskustva, neozbiljnosti, intelektualnom otporu, seksualnom otkriću, odvažnosti i pogreškama.

U odmaku od sumornih narativa zrele dobi i iskustva što ih nalazimo u njegovim posljednjim knjigama, Roth je upregnuo svu svoju inventivnost i oštroumnost kako bi istražio utjecaj američke povijesti na osjetljivog pojedinca.

Karta

fera0404

5,0 (8)
Vidi ocjene Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
14.04.2024. u 11:32
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
97 puta

fera0404

5,0 (8)
Vidi ocjene Svi oglasi ovog oglašivača