• Amir Obhođaš i Jason D. Mark: HRVATSKA LEGIJA
  • Nemoj propustiti priliku!

Amir Obhođaš i Jason D. Mark: HRVATSKA LEGIJA

Cijena
23,89 €

+ zaštita kupca 1,69 €

+ dostava 0,00 €

Kupuj uz PayProtect od provjerenih prodavača uz garanciju povrata novca i sigurnu dostavu. Saznaj više

Šifra oglasa: 42691153

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Gornji Grad - Medveščak, Centar
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Malo je postrojbi u svijetu koje se mogu pohvaliti ovako kvalitetno napisanom poviješću koja je potkrijepljena činjenicama, a ujedno drži pozornost od korice do korice. Ovo dragocjeno zrno znanja, marljivo istraženo i nadasve profesionalno oblikovano, opravdava sve ono vrijeme izgubljeno u razvrstavanju gomile neurednog, slabo istraženog i loše napisanog kukolja.

Australski izdavač Leaping Horseman Books iz Sydneya, koji je specijaliziran za knjige na temu Staljingrada i Istočnog bojišta u Drugom svjetskom ratu, objavio je 2010. godine knjigu „Croatian Legion: The 369th Reinforced (Croatian) Infantry Regiment on the Eastern Front, 1941-1943“, a sad je izašla u hrvatskom prijevodu pod nazivom „Hrvatska legija: 369. pojačana (hrvatska) pješačka pukovnija na Istočnom bojištu 1941.-1943.).

Autori su mr. sc. Amir Obhođaš i Jason D. Mark.
Australsko izdanje knjige “Hrvatska legija” u stranim medijima vrlo je pohvalno ocijenjeno, te je primjerice knjiga bila izbor urednika „Military History Booksa“ za mjesec prosinac 2010. godine, a „Stone&Stone Books“ iz Velike Britanije napisao je vrlo laskavu recenziju iz koje prenosimo pojedine izvatke:

„Iako 369. pukovnija spada u red manje značajnih postrojbi koja je borbeno djelovala kroz relativno kratko razdoblje, čitatelju je od samog uvoda vidljivo, ukoliko ga već sam pozamašan izgled knjige nije uvjerio u isto, kako je ovdje riječ o značajnom povijesnom djelu. O hrvatskim oružanim snagama u Drugom svjetskom ratu napisano je više knjiga, ali niti jedna nije ni približno tako temeljito istražena i dobro napisana. Bilo bi izuzetno samo po sebi da je povijest bilo koje druge pukovnije tako kvalitetno obrađena, ali da je relativno nepoznatoj postrojbi posvećen ovako vrstan rad predstavlja snažan poticaj svakomu tko se bavi izučavanjem Drugoga svjetskoga rata.

Srećom, svi su se dijelovi slagalice uspješno posložili. Ratni dnevnici i pukovnijski arhiv spašeni su od uništenja i izneseni iz Staljingrada, te iako se izvornici ovih dokumenata danas nalaze pohranjeni u Beogradu i nisu dostupni korisnicima, Obhođaš, koji je i sam arhivist, bio je u prilici proučavati ove dokumente na mikrofilmskim kopijama koje se nalaze u Hrvatskom državnom arhivu. S obzirom na to da mu je hrvatski materinji jezik, temeljito je proučio navedenu građu kao i druge izvore, prvenstveno izvještaje preživjelih veterana. U suradnji s Jasonom Markom, odličnim poznavateljem bitke za Staljingrad, Obhođaš je pretočio svoju magistarsku radnju u jednu od najdojmljivijih knjiga na temu povijesti vojnih postrojbi.

Stranica: 492
Dimenzije: 24,5 x 23 x 2,8 cm
Jezik: Zagreb
Pismo: Latinica
Stanje: Odlično
Uvez: Tvrdi
Godina: 2020

Web trgovina prodavača

ZUZI obrt za trgovinu i uslužne djelatnosti

5,0 (92)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
26.01.2024. u 10:37
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
13 puta

ZUZI obrt za trgovinu i uslužne djelatnosti

5,0 (92)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska