• Razvrstavač – Juan Mihovilovich Hernandez
  • Nemoj propustiti priliku!

Razvrstavač – Juan Mihovilovich Hernandez

Cijena
5 €
Šifra oglasa: 42335181

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Gornji grad / Centar
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Stanje proizvoda: Odlično.

https://antikvarijatstaklenigrad.hr/razvrstavac-juan-mihovilovich-hernandez/

Format 18 × 14 cm
Autor Juan Mihovilovich Hernandez
Izdavač Naklada Bošković
Mjesto izdanja Split
Godina 2014
Broj stranica 166
Uvez Meki



“Razvrstavač” je knjiga koja se sastoji od dvadeset i jedne pripovijetke. U ovome izdanju dodano je još pet iz zbirke “Restos mortales” (Posmrtni ostatci). U njoj se opisuju marginalizirani, anonimni ljudi, uglavnom bez nade, smješteni negdje između sna i jave.

Priče ne obilježavaju događaji, nego čudno ozračje koje je takvo zbog smrti, ludila i neiskazanoga vremena. Likovi su osuđeni na začudnost, patnju i progon, njihov je svijet prepun pogrešaka, nesavršenosti, frustriranosti, nesreća, nestanaka, neuspjeha. Većina pripovijesti ispričana je u prvome licu, a pripovjedačem upravlja autor. Zbog samoće je stvarnost nesigurna, zbog nje likovi traže sklonište od prijetećega i negostoljubivog vanjskog svijeta. I prostori su reducirani: soba, ubožnica, ured…

U “Razvrstavaču” susrećemo čovjeka koji čitav život s puno ljubavi razvrstava poštu u poštanskom uredu i na kraju dobiva otkaz, djevojku koja mora zarađivati za život prvo kao kućna pomoćnica, a zatim kao plesačica u baru, govori se o sudbinama ljudi u staračkome domu… Sve se to odvija u magičnom i čudnom ozračju, ali ipak životnom.

Iako mu priče imaju obilježja realističke proze, u složenim situacijama dolazi do izražaja psihološki razvoj likova. U djelima Juana Mihovilovicha osjeća se utjecaj Rulfa i Dostojevskog, u njima se isprepleću uspomene na piščevo djetinjstvo i mladenačko doba, „svjesno i podsvjesno, podzemno i nadzemno, realno i irealno, razumno i nerazumno“, a ponekad se čini da su prožete hladnoćom vjetrovitog Punta Arenasa.

***

Juan Mihovilovich Hernández rođen je 1951. godine u Punta Arenasu. Pravnik je, pjesnik, pripovjedač, romanopisac i esejist. Odrastao je u dijelu toga najjužnijega grada na svijetu koji se naziva „hrvatska četvrt“ i odakle potječe niz priznatih čileanskih književnika hrvatskog podrijetla (Roque Esteban Scarpa, Nicolás Mihovilovic, Ernesto Livacic Gazzano i drugi).




Ostalo iz naše ponude provjerite na: www.antikvarijatstaklenigrad.hr

Karta

Antikvarijat Stakleni grad

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
17.05.2024. u 14:43
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
13 puta

Antikvarijat Stakleni grad

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska